• De lezing van Alexandra Smith over storytelling is positief ontvangen. Haar bijdrage was fris, vanuit een ander perspectief en duidelijk. Ook haar inzet om interactief te spreken vonden wij heel fijn. Haar manier van presenteren voor een divers publiek van 200 toehoorders was prettig en verfrissend. Kortom, we zijn zeer tevreden.
    Anne-Wil Maris - projectleider Erfgoed Brabant

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Storytelling

Fabelachtige verhalen

Alexandra Smith spreekt, traint managers en acteert. Storytelling is haar vak: ze weet precies hoe je iemand raakt met een persoonlijk verhaal. Haar autobiografische boek 100 dagen dankbaarheid inspireerde vele zzp’ers in Nederland. Ze is ambassadeur bij ZZP Nederland (lees hier haar eerste blog).

Alexandra groeide op in het getto van Amsterdam. Na de mavo haalde ze haar middenstandsdiploma en belandde ze uiteindelijk bij Radio 10 Gold. Hier bloeide haar passie voor communicatie op. Vanaf haar 26e ging ze zowel Nederlands als theaterwetenschap studeren. Beide studies voltooide ze, waarvan de laatste cum laude.

Ze ontwikkelde met haar bedrijf de zgn. Fabel-aanpak, die de verbindende kracht van verhalen toetst. Daarmee coacht ze veel auteurs, TEDx-sprekers en ondernemers. O.a. ook bij de Europese Commissie en Parlement. 

Alexandra is daarnaast al twintig jaar veel gevraagd model/actrice. In de zomer van 2018 had ze haar  eerste feature film rol in de film Rialto.
Ervaring met radio, televisie, theater en reclamebureaus maakt Alexandra allround in communicatie. Ze schrijft regelmatig columns en interviews voor o.a. Nrc.next.

Alexandra Smith geeft inspirerende workshops en lezingen over storytelling en de verbindende kracht van verhalen. Haar multiculturele, authentieke uitstraling maken haar een ontwapenende spreker voor een divers publiek. Door haar kennis en brede ervaringsachtergrond voelt Alexandra zich thuis in zowel maatschappelijke, culturele als zakelijke context. 

Alexandra heeft een vrolijke uitstraling en aanstekelijk enthousiasme en weet het publiek aangenaam te verrassen en te raken. In november 2015 sprak ze voor TEDxBreda over de beauty of imperfection. In 2016 gaf ze een ZZP-talk en was ze motivational speaker bij de Dag van de ZZP’er. Hierover werd ze gequote in een artikel in Nrc.next. Ook kreeg Alexandra media-aandacht in het Franse Le Monde, stond ze in de Libelle (over hoe ze ertoe kwam dankbaarheid te gaan beoefenen en wat dat haar als ondernemer heeft gebracht) en werd ze uitgebreid geïnterviewd in de VIVA.

In september 2017 verscheen haar derde boek ’Zelfstandige mét plezier: bepaal zelf je succes en ervaar meer ondernemersgeluk’. Hierin biedt zij zzp’ers de kans om hun ondernemerschap naar een hoger plan te tillen en zelf te bepalen hoe hun persoonlijk succes eruitziet. Het boek stond een maand lang in de top 100 van best verkochte boeken.

Ze treedt op als motivational speaker en verzorgt ook lezingen over:

  • Authenticiteit: de verbindende factor van verhalen
  • Creëer als ondernemer je eigen succesverhaal
  • Effectiever communiceren door gebruik van theatraliteit
  • Het geheime ingrediënt van storytelling
  • Politiek theater versus theater van de politiek

Bekijk ook onderstaande video:

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Alexandra Smith boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN