« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Zorg en welzijn

Aletta Winsemius werkt bij MOVISIE, landelijk kennisinsitituut voor maatschappelijke ontwikkeling. Daar houdt zij zich bezig met (trend) onderzoek op het terrein van lokaal beleid gericht op maatschappelijke ondersteuning. Trefwoorden voor haar expertise zijn participatie, kwetsbare groepen, raakvlak zorg en welzijn, actueel beleid, gemeenten, trends. Ze publiceert onder meer op socialevraagstukken.nl. In 2018 is ze voor een jaar gedetacheerd bij de Raad voor Volksgezondheid en Sameleving (RVS).

Aletta: ’Mijn presentaties zijn bij voorkeur kort en krachtig. Ik spreek makkelijk, liefst niet achter een catheder. Ik heb contact met de zaal, hoe groot ook. Mijn presentatie heeft altijd een duidelijke lijn en gaat ergens heen. Ik ben op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen op mijn terrein en heb daar ook een mening over. Ik kan de ontwikkelingen plaatsen in een bredere context, zowel theoretisch als praktisch’.

Ze sprak o.a. op het jaarcongres van de Vereniging Sport en Gemeenten (2016), voor diverse WMO-congressen en voor lokale organisaties, gemeenten en hogescholen. Aletta Winsemius kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • De relatie tussen sociaal en gezond
  • Burgerparticipatie, de participatiesamenleving, Big Society
  • Veranderingen in zorg en ondersteuning van ouderen en andere kwetsbare groepen
  • Maatschappelijke participatie o.m. door kwetsbare groepen
  • Lokaal beleid ten aanzien van kwetsbare groepen
  • Trends op deze terreinen

 

 

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Aletta Winsemius boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN