« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Impact investing

Innovatief instrument

Alcanne Houtzaager heeft na twintig jaar goede doelen marketing en fondsenwerving, impact investing omarmd als innovatief instrument om missies te realiseren, voor kleine beleggers en goede doelen. De financiële wereld is een (mannen) bolwerk in transitie en er is sprake van een impact investing disconnect bij de aanbieders (zelfs bij onze super duurzame banken) en de verwachtingen en vragen van beleggers. Alcanne vertegenwoordigt die nieuwe generatie (private banking) beleggers: vrouwen, millennials, hoger opgeleid, crowdfunders, christenen etc.

Wij willen meer van onze beleggingen dan financieel rendement en een duurzaamheidscertificaat. Wij willen impact: directe positieve effecten voor mens en milieu en impact transparantie zodat impact net als rendement gebenchmarkt kan worden. Public Equity Impact Investing en crowdfunding voor impact focust op basisbehoeften en impact versnelling.

Alcanne heeft een Post-Doc Master van het International Institute of Social Studies aan de Erasmus Universiteit en is forenzend tussen Nederland en Malta (Engelsprekende / internationale Ex-Pat community). Ze geeft thoughtpieces in Nederlands en vloeiend Engels, inclusief relevant financieel jargon. Daarnaast is ze deskundig, geestig, adrem en welbespraakt.

Ze spreekt in het Nederlands en Engels over o.a.:

  • Waarom Impact Investing (do good) niet hetzelfde is als Duurzaam Beleggen (do less harm)
  • De evolutie van Impact Investing 1.0, 2.0, 3.0 & 4.0
  • 5 types Impact Investing©/Mapping Impact investing©
  • Impactniveau’s bepalen van beleggingen
  • Goede doelen & impact investing/missie-gerelateerd-investeren vanuit het (donatie) bestedingen budget en het vermogensbeheer
  • (Workshop) Crowdfunden voor Impact©
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Alcanne Houtzaager boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN