« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Oudste dochters en leiderschap

De invloed van je plek in het gezin op je leiderschap

Aike Borghuis is systemisch leiderschapscoach, mentor en ondernemer. Ze is een oudste dochter en kent de oudste dochter dynamiek door en door. Ze werkt met oudste dochters op leiderschapsposities vanuit het systemisch gedachtegoed. 

Haar optredens zijn maatwerk. Ze verdiept zich in haar publiek en sluit daar in haar verhaal op aan.

Veel oudste dochters zien zichzelf niet als leiders, maar ze zijn het wel. Ze vinden het normaal dat ze een organisatie leiden of een succesvol bedrijf opbouwen. Sterker nog ze zijn vaak bescheiden over hun eigen rol en kritisch op wat ze beter zouden kunnen of moeten doen.

Aan de buitenkant hebben ze het prima voor elkaar, maar van binnen knaagt het. Ze werken steeds harder en hun lijf protesteert. Ze voelen zich regelmatig schuldig, want doordat ze op het werk zoveel geven zijn ze thuis niet de leukste versie van zichzelf. Ze ervaren een innerlijke onrust en vragen zich af: is dit het nu? Ze weten vaak wel wat ze niet meer willen, maar wat ze wel willen hebben ze nog niet helder. Oudste dochters proberen dit alleen en zelf op te lossen, want zo hebben ze het tenslotte altijd gedaan.

Dit kan echt anders!

  • Wat is de invloed van je plek in het gezin op je leiderschap?
  • Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen?
  • Wat is de oudste dochter dynamiek en hoe kun je die doorbreken?
  • Wat is het verborgen leiderschap van oudste dochters en hoe zet je dat in?

Aike Borghuis is nummer 1 bestsellerauteur van het bestverkochte managementboek van de zomer van 2023 ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’. 

Ze vertelt een open, eerlijk en inspirerend verhaal dat raakt. Met waardevolle inzichten en praktische handvatten die je vandaag nog kunt toepassen. Ook waardevol en toepasbaar als je geen oudste dochter bent want ook jij hebt oudste dochters in je directe omgeving.

Ze kan een lezing verzorgen over:

  • Het verborgen leiderschap van oudste dochters.
  • De onbewuste invloed van het gezin waarin je bent opgegroeid op je leiderschap nu.
  • De oudste dochter dynamiek.
  • Leiderschap in familiebedrijven vanuit systemisch perspectief.
  • Waarom bezield ondernemerschap de sleutel is tot duurzaam succes.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Aike Borghuis boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN