« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Modekunst

ModeCapriole, van Ambacht tot Zeewier

Agnes van Dijk vertelt graag over haar werk en met plezier maakt zij haar toehoorders deelgenoot van haar inspiratieproces, haar (om)weg naar ModeKunst, de mooie vondsten, de experimenten en de verhalen achter haar creaties. Dat doet zij met haar voordracht ModeCapriole, van Ambacht tot Zeewier. Dit is niet zomaar een verhaal, maar een belevenis waarin het publiek wordt verrast met filmbeelden, prachtig fotomateriaal en desgewenst echte creaties op pop en mannequin. Haar voordracht is niet alleen interessant voor modeliefhebbers, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in het artistieke denken en graag geïnspireerd wil worden.

De passie om zelf dingen te maken zat er al vroeg in. Als kind was Agnes voortdurend in de weer met allerlei knutselwerken en als tiener begon zij kleding voor zichzelf te bedenken en te maken. Vanaf haar zestiende kreeg ze les van een professionele coupeuse. Weldra kon ze patroontekenen en beheerste ze de vele kneepjes van het couturevak.

2019Rond haar veertigste besloot ze om naast werk en gezin een opleiding aan de Kunstacademie te volgen.  Agnes ontwikkelde zich tot een ModeKunstenaar en startte in 2012 haar eigen onderneming. Onderscheidend en professioneel.

Met haar creatieve vermogen, fantasie en technische vaardigheden vertaalt Agnes ideeën, die ogenschijnlijk onmogelijk lijken, in unieke mode-creaties van ongebruikelijke materialen. Haar ontwerpen weerspiegelen haar belangstelling voor kunst, cultuur, entertainment, natuur en duurzaamheid. 

Het onderzoek en experiment dat voorafgaat aan het daadwerkelijk maken van een creatie is cruciaal voor het creatieve proces, want daarin ervaart ze de vrijheid van geest om onbegrensd, dwars en verbindend te denken. In het kader van duurzaamheid onderzoekt Agnes hoe vergankelijke materialen houdbaar kunnen worden gemaakt om bijzondere creaties op te leveren van, bijvoorbeeld mandarijnenschillen, eierschalen, koolbladeren, orchideeën, vissenhuid, zonnepitten en zeewier. Ontwerpen die inmiddels al jaren meegaan.

Haar werk was eerder te zien tijdens The DutchDesignWeek, diverse exposities o.a. in Kasteel Geldrop en Kasteel L’Aspremont, internationaal kunstencentrum GLO’ART en in samenwerking met meester schilder Cornelis Le Mair in het Van Abbehuis. Ook leverde ze creaties voor theater, catwalk en fotoshoots waaronder twee shoots voor het ForYouMagazine, een landelijk lifestyleblad, waarvoor de meidengroep O’G3NE en zangeres Edsilia Rombley model stonden.

Lees hier haar InBeeld verhaal.

Agnes van Dijk kan een lezing geven toegespitst op:

  • Inspiratieproces
  • Materialen en techniek
  • Duurzaamheid
  • Kunst en cultuur 
  • Show en entertainment 

Bekijk hier ook een video’s van haar werk:

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Agnes van Dijk boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN