• Wij hebben erg genoten van de boeiende presentatie van Agnes Lensing over haar werk als boerin en haar ontwikkeling naar ondernemerschap. Zowel voor als na de lezing nam ze de tijd om persoonlijk met de deelnemers te praten, wat op prijs werd gesteld.
    Marcella Ensel - Ladies Business Club Lauswolt

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Agrarisch

Het doel van Agnes Lensing is om u te inspireren uw dromen te verwezenlijken. Zij wil mensen bewust maken van wat er allemaal bij komt kijken voordat voedsel bij u op de keukentafel staat. Er is namelijk een heel verhaal te vertellen over dat ene pak melk dat u in de winkel koopt. De uitdaging van Agnes ligt in het vertellen van het verhaal. Zolang mensen elkaars wereld niet kennen, is het lastig begrip voor elkaar te krijgen. Door open en eerlijk te zijn, hoopt Agnes een brug te slaan tussen boeren, niet-boeren en politiek.

Agnes is als tweede en jongste dochter opgegroeid op een melkveebedrijf in Brabant. Op haar 21e is zij met haar ouders verhuisd naar Drenthe, om daar wellicht een toekomst op te bouwen als boerin. Maar kan ze dat alleen? Toen ze haar man Albert tegen kwam, hebben ze samen gekozen voor een toekomst op de boerderij. In 2015 heeft ze het bedrijf van haar ouders overgenomen en is begonnen met de bouw van een nieuwe stal, die voldoet aan alle eisen van de wet. De wet- en regelgeving zit haar niet altijd mee. Met tijden komt ze de nodige uitdagingen tegen op haar pad van boer zijn. Dat zorgt er wel voor dat de ondernemer in haar naar boven komt. Agnes is dus niet alleen boerin, ze is een vrouwelijke ondernemer. Ze denkt in oplossingen om verder te komen, ook al moet ze daarvoor uit haar comfort-zone stappen. 

Agnes vertelt een inspirerend verhaal, dat laat zien dat je door een open vizier te hebben, verder kunt komen. Verder dan je zelf wellicht voor mogelijk hield/houdt. Ze is trots op de boer in haar en op de Nederlandse boeren in het algemeen. Die trotsheid wil ze graag delen, om te zorgen dat de mensen weer gaan waarderen hoe goed voedsel de Nederlandse boeren produceren. 

Ze is een bekend gezicht in de media. Ze deed als eerste boerin in 2007 mee met Boer zoekt vrouw en in februari 2019 ontving zij de Drentse Vrouw in de Media Award 2018. De prijs voor de vrouw die zich het afgelopen jaar het beste in de media heeft geprofileerd.

Agnes kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Agrarisch ondernemerschap
  • Vrouwelijk ondernemerschap
  • Landbouw
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Agnes Lensing boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN