« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Arbeidsmarkt/Bestuur

Wees niet bang om onderuit te gaan

Agnes Jongerius (1960) is sinds augustus 2014 lid van het Europees Parlement voor de PvdA.  Daarvoor was zij parttime verbonden aan de Universiteit Utrecht. Daar waar zij vroeger ook geschiedenis heeft gestudeerd.

Zij werkte tot half 2012 gedurende een periode van vijfentwintig jaar bij de FNV. In heel veel verschillende functies. De laatste zeven jaar was zij de eerste vrouwelijke voorzitter in de meer dan honderd jarige geschiedenis van de vakcentrale FNV. Zij organiseerde vakbondsacties, waaronder de grote  demonstratie  op het Museumplein. Zij trad op als onderhandelaar met de werkgevers en het kabinet in wat wij de polder noemen. Ook heeft zij veel tijd besteed aan het vakbondswerk wereldwijd.

Nu zij de voorzittershamer heeft overgedragen combineert ze het werken aan de universiteit met een aantal toezichthoudende en bestuurlijke functies. Ze is lid van de Raad van Commissarissen van PostNL en FMO en o.a. voorzitter van het bestuur van Women Inc.

Op het eerste Women Inc Festival in 2007 gaf ze de workshop “Durf te dromen van succes.. en wees niet bang om onderuit te gaan”. Agnes Jongerius heeft het allemaal meegemaakt. En wil er graag over vertellen. Zij treedt op als spreker of als dagvoorzitter. Betrokken, enthousiast. Gedreven.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Agnes Jongerius boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN