• 'Niets te verbergen is echt een aanrader voor alle burgers die hun privay achteloos te grabbel gooien en zeker ook voor die mensen die de komende jaren beslissisingen moeten nemen over de staat van onze rechtstaat en de relatie overheid-burger!'.
    Linda Voortman - Tweede Kamerlid GroenLinks

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Privacy, angst en insecten

Niets te verbergen

Aglaia Bouma is schrijver van de romans Niets te verbergen (2015), De dwaling en van ettelijke korte verhalen die gepubliceerd zijn in bundels en literaire tijdschriften. Tevens heeft ze als vrijetijdsentomoloog een brede kennis van insecten.

Haar laatste boek Niets te verbergen speelt in het Nederland van de nabije toekomst, wanneer alle persoonlijke gegevens van individuen door overheid en bedrijfsleven worden opgeslagen in een elektronisch burgerdossier. Prostituee Maud zit daar niet zo mee. Ze heeft "niets te verbergen, dus ook niets te vrezen". Dit dogma, dat suggereert dat het verwerpelijk is om dingen voor jezelf te houden, wordt samen met verwijzingen naar veiligheid, gemak en korting gebruikt om mensen te verleiden hun privacy stukje bij beetje op te geven.

Aglaia Bouma onderzocht voor het boek wat de gevolgen zijn als je eigenlijk geen privacy meer hebt en wat er kan misgaan als al je persoonlijke gegevens centraal worden opgeslagen.

Als schrijver is Aglaia Bouma in staat om ook voor andere presentaties een goed verhaal op te bouwen, zoals over entomologie - een fascinatie die is ontstaan uit een verlammende insectenfobie. Zie haar verhaal hierover In Beeld.
Zij spreekt over:

  • Privacy
  • Angst
  • Insecten
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Aglaia Bouma boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN