Afdrukken

Sterspeler Mariken van de Loo presenteert

boekomslag MvdLooWat is jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf of organisatie waarin je werkt? Hoe krijg je inzicht in je talenten en kwaliteiten? En hoe komen die 't beste tot zijn recht? Mariken van de Loo presenteerde op 27 mei haar boek 'Persoonlijk ondernemerschap, van speelbal naar sterspeler' en ZijWasErbij.

Kasteel WoerdenMariken had Het Kasteel in Woerden uitgekozen als dé locatie waar haar boekevent moest plaatsvinden en ze zorgde voor een verrassend optreden. Zij opende en sloot de bijeenkomst zingend af. Haar lied behandelde de zin en handvatten van persoonlijk ondernemerschap. Een actueel onderwerp in een tijd waarin organisaties op zoek zijn naar een andere manier van werken. Naast het nieuwe werken zijn er op het menselijke vlak sociale innovaties gaande. De medewerker krijgt meer eigen verantwoordelijkheid en wordt afgerekend op resultaat in plaats van op aanwezigheid.

InBeeld Marikenvd Loo 024 SmallIn haar boek komt Mariken met negen gebruiksaanwijzingen die je vaak tot je beschikking hebt, maar niet benut. Zoals hoe kijk je naar dingen, wat houdt je tegen, wat zorgt ervoor dat je in beweging komt, hoe zit het met jouw emoties en gevoelens, laat je je leiden door interne stemmen en welke normen en waarden bepalen de richting?

Van waarde naar toegevoegde waarde. Om uit de comfortzone te komen is lef en zelfvertrouwen nodig. Waar je op moet kunnen vertrouwen en varen ben jezelf, aldus Mariken. Ze ontwikkelde een eigen uniek en compleet model dat alle aspecten van de ontdekkingstocht van jezelf beter leren kennen omvat, maar ook leert hoe je hier sturing aan geeft en sterspeler wordt. Mariken biedt hiervoor een handig zelfsturingskompas aan.

De aanwezigen in het Kasteel maakten tijdens een mini-workshop al kennis maken met de negen gebruiksaanwijzingen en de drie stappen van het Zelfsturingskompas. Na afloop werd er stevig over doorgepraat, vonden interviews plaats voor de camera en was er volop gelegenheid om te netwerken.

 InBeeld Marikenvd Loo 022 Small InBeeld Marikenvd Loo 027 Small InBeeld Marikenvd Loo 035 Small
Het eerste exemplaar kreeg Mariken zelf uit handen van adjunct-uitgever Marloes van Beersum De sleutels en gebruiksaanwijzingen naar het persoonlijk ondernemerschap voor professionals John Knoester, staff Director P&O Van Oord geeft in Marikens boek zijn visie op stelsturing in organisaties
  InBeeld Marikenvd Loo 046 Small InBeeld Marikenvd Loo 045 Small

InBeeld Marikenvd Loo 043 Small

Marjolein Witkamp - Van de Loo (head of Public Services Universiteit Utrecht én tante) en John Knoester

Roel Schulte (trainer/coach Verwondering), Leon Tindemans (social media adviseur) en Dorien Termeer (officemanager Key-factor) Annett Keizer (communicatiecoach) en Joris Maas (ClickSite en ontwerper huisstijl Mariken)
InBeeld Marikenvd Loo 039 Small

InBeeld Marikenvd Loo 048 Small

InBeeld Marikenvd Loo 041 Small
Mariken tussen ouders Van de Loo en echtgenoot Diederik Houtman
Natuurlijk komt er ook een filmverslag. Gemaakt door cameraman Paul Korpelshoek En ja ZIJ van ZijSpreekt was er vanzelfsprekend bij.

Persoonlijk Ondernemerschap is een uitgave van Boom/Nelissen.

Mariken van de Loo boeken voor een sprankelende lezing of workshop? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

©ZijSpreekt/MM - 30 mei 2014