• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Sterspeler Mariken van de Loo presenteert

boekomslag MvdLooWat is jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf of organisatie waarin je werkt? Hoe krijg je inzicht in je talenten en kwaliteiten? En hoe komen die 't beste tot zijn recht? Mariken van de Loo presenteerde op 27 mei haar boek 'Persoonlijk ondernemerschap, van speelbal naar sterspeler' en ZijWasErbij.

Kasteel WoerdenMariken had Het Kasteel in Woerden uitgekozen als dé locatie waar haar boekevent moest plaatsvinden en ze zorgde voor een verrassend optreden. Zij opende en sloot de bijeenkomst zingend af. Haar lied behandelde de zin en handvatten van persoonlijk ondernemerschap. Een actueel onderwerp in een tijd waarin organisaties op zoek zijn naar een andere manier van werken. Naast het nieuwe werken zijn er op het menselijke vlak sociale innovaties gaande. De medewerker krijgt meer eigen verantwoordelijkheid en wordt afgerekend op resultaat in plaats van op aanwezigheid.

InBeeld Marikenvd Loo 024 SmallIn haar boek komt Mariken met negen gebruiksaanwijzingen die je vaak tot je beschikking hebt, maar niet benut. Zoals hoe kijk je naar dingen, wat houdt je tegen, wat zorgt ervoor dat je in beweging komt, hoe zit het met jouw emoties en gevoelens, laat je je leiden door interne stemmen en welke normen en waarden bepalen de richting?

Van waarde naar toegevoegde waarde. Om uit de comfortzone te komen is lef en zelfvertrouwen nodig. Waar je op moet kunnen vertrouwen en varen ben jezelf, aldus Mariken. Ze ontwikkelde een eigen uniek en compleet model dat alle aspecten van de ontdekkingstocht van jezelf beter leren kennen omvat, maar ook leert hoe je hier sturing aan geeft en sterspeler wordt. Mariken biedt hiervoor een handig zelfsturingskompas aan.

De aanwezigen in het Kasteel maakten tijdens een mini-workshop al kennis maken met de negen gebruiksaanwijzingen en de drie stappen van het Zelfsturingskompas. Na afloop werd er stevig over doorgepraat, vonden interviews plaats voor de camera en was er volop gelegenheid om te netwerken.

 InBeeld Marikenvd Loo 022 Small InBeeld Marikenvd Loo 027 Small InBeeld Marikenvd Loo 035 Small
Het eerste exemplaar kreeg Mariken zelf uit handen van adjunct-uitgever Marloes van Beersum De sleutels en gebruiksaanwijzingen naar het persoonlijk ondernemerschap voor professionals John Knoester, staff Director P&O Van Oord geeft in Marikens boek zijn visie op stelsturing in organisaties
  InBeeld Marikenvd Loo 046 Small InBeeld Marikenvd Loo 045 Small

InBeeld Marikenvd Loo 043 Small

Marjolein Witkamp - Van de Loo (head of Public Services Universiteit Utrecht én tante) en John Knoester

Roel Schulte (trainer/coach Verwondering), Leon Tindemans (social media adviseur) en Dorien Termeer (officemanager Key-factor) Annett Keizer (communicatiecoach) en Joris Maas (ClickSite en ontwerper huisstijl Mariken)
InBeeld Marikenvd Loo 039 Small

InBeeld Marikenvd Loo 048 Small

InBeeld Marikenvd Loo 041 Small
Mariken tussen ouders Van de Loo en echtgenoot Diederik Houtman
Natuurlijk komt er ook een filmverslag. Gemaakt door cameraman Paul Korpelshoek En ja ZIJ van ZijSpreekt was er vanzelfsprekend bij.

Persoonlijk Ondernemerschap is een uitgave van Boom/Nelissen.

Mariken van de Loo boeken voor een sprankelende lezing of workshop? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

©ZijSpreekt/MM - 30 mei 2014

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending