• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

'Arabieren kijken' - Hassnae Bouazza

Eind januari was het zover! De boeklancering van 'Arabieren kijken'. De alledaagse revolutie beschreven door Hassnae Bouazza en ZIJ was erbij!

Eind januari was het zover! De boeklancering van 'Arabieren kijken'. De alledaagse revolutie beschreven door Hassnae Bouazza en ZIJ was erbij! Hassnae (geboren 1973 in Oujda, Marokko) is journalist, columnist, vertaler en programmamaker en als spreker te boeken via ZijSpreekt.

Jurgen Raymann boek HassnaeOp de zolder van uitgever Ambo aan de Herengracht in Amsterdam waren familie, vrienden en pers getuige van een vrolijke overhandiging van het eerste exemplaar aan cabaretier Jörgen Raymann door Hassnae. 'Waarom ik?, vroeg hij zich af, want 'ik lees niet veel boeken'. Hassnae noemde als aanleiding zijn lef, humor en enthousiasme.

In Arabieren kijken toont Hassnae ons het dagelijks leven in de Arabische wereld zoals wij dat niet vaak zien. We worden doorgaans overvoerd met cliché's over de Arabische wereld. Dit boek biedt een andere blik die de media niet vaak laat zien.

boekomslag arabieren kijken customHassnae: 'De Arabische wereld wordt vooral beschreven als de vijand, die het op onze veiligheid hier heeft gemunt. Dat beeld strookt geenszins met de realiteit die ik ken en ik wil daarom de Arabische man en vrouw een gezicht geven. Een naam. Een geschiedenis. Een leven.' Ze doet dit door het leven van de gewone man en vrouw op straat te beschrijven. Waar ze naar kijken op televisie, waar ze van dromen, hun dagelijkse zorgen, hun verliefdheden. Hassnae kwam op haar vierde naar Nederland en voor haar boek reisde ze regelmatig naar de Arabische wereld, van Marokko tot Egypte en van Syrië tot Saudi-Arabië. Haar ontmoetingen tekende ze op in een indrukwekkend boek, dat gelezen moet worden.

Bij de presentatie van 'Arabieren kijken' ging het er vrolijk aan toe. Opvallend was dat er ook een aantal volgers van Hassnae op twitter op haar uitnodiging waren ingegaan. De bijeenkomst werd afgesloten met een wervelend optreden van de band Manar!

januari 2013 107 custom januari 2013 108 custom

januari 2013 120 custom

Lovende woorden over de totstandkoming boek door uitgeefster Febe van der Wardt van Ambo

Alle leeftijden waren vertegenwoordigd Twittervrienden Bahaedin Ahrazem (IT Parkeren), Wouter de Vries (fotograaf en blogger), Joyce Bakker (yogalerares)

januari 2013 121 custom

madelonstokmanhb custom

 januari 2013 119 custom

Hassnae met haar 'felbeminde' Peter Breedveld, oprichter blog 'Frontaal Naakt'

Madelon Stokman, journalist (themakanaal Spirit 24) en Nuweira Youskine, columnist bij Trouw Fatima Belkasmi (stafmedewerker Riagg Rijnmond) en Fatima Elatik (stadsvoorzitter Amsterdam Oost)
 marionbloemhb custom  januari 2013 136 custom  
Beryl Bouazza (broer) en schrijfster Marion Bloem ZIJ was erbij!  

Eind januari was Hassnae te gast bij Kunststof. Nog te beluisteren op de site van de NTR.

Arabieren kijken is uitgegeven door AmboAnthos. Voor alle testimonials zie www.hassnaebouazza.nl

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending