• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Omgaan met sterven. Ineke Koedam In Beeld

sept 2013 065 smallZe studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek en werkte als hospicecoördinator. Werken in het hospice heeft haar sensitiever gemaakt voor ervaringen op de grens van leven en dood. Op het moment dat mensen in hun leven geconfronteerd worden met de dood, blijkt het essentieel te zijn dat er iemand is die het proces kan duiden. Lees het verhaal van Ineke Koedam, In Beeld bij ZijSpreekt.

ineke koedamWat is jouw verhaal?

Toen ik dertien jaar was, zat mijn overleden oma op een avond aan het voeteneind van mijn bed. Jaren later droomde ik dat mijn oma werd opgenomen in het hospice waar ik werkte. Regelmatig liep ik bij haar binnen. Het was opmerkelijk hoe mooi en jong ze er uit zag. Op een dag nam zij mij mee op reis. In de verte ontwaarde ik een onwaarschijnlijk mooie stad. Een stad van goud, een stad van licht. Ik werd er als het ware naar toegetrokken. Maar plotseling was er een moment dat ik terug moest en voordat ik het wist, zat ik weer aan het bed van mijn oma.
Het werken in het hospice en mijn onderzoek naar 'end-of-life-experiences' in 2009-2011 voor de Engelse neuropsychiater Peter Fenwick hebben mij, opnieuw, sensitiever gemaakt voor andere ervaringen en werkelijkheden.

Wat wil je bereiken?

In onze maatschappij heerst een collectieve angst voor de dood en dat maakt dat we grosso modo kiezen voor te lang doorbehandelen of voor vroegtijdig ingrijpen. Ik wil naasten en zorgverleners helpen om stervenden nabij te blijven én een bijdrage leveren aan vermindering van angst voor de dood. Sterven is een kostbaar en wezenlijk proces van ieder mens en ik kan dat proces duiden.

Is sterven alleen maar mooi?

Nee. Sterven is een gelaagd proces. De dood kan als ontluisterend worden ervaren en vaak is er sprake van strijd op het sterfbed. Maar als we het stervensproces kunnen respecteren zoals zich dat voltrekt, is er betekenis te vinden in deze laatste levensfase. Wij weten niet wat stervenden doormaken, maar sensitieve zorgverleners en naasten erkennen het wezenlijke proces waarin zij zijn verwikkeld.

Wat zijn de reacties van je publiek?

Reacties uit het publiek gaan altijd over de ruimte die mensen voelen om hun persoonlijke ervaringen te delen, soms na er boekomslag Orgaandonatiejaren niet over te hebben gesproken. En dat het een doorleefd verhaal is, boeiend en leerzaam. Met een goede afwisseling tussen beelden, voorbeelden, persoonlijke en professionele verhalen en 'theorie'. Mensen gaan altijd verrijkt naar huis.

Ineke Koedam schreef twee boeken: In het licht van sterven, ervaringen op de grens van leven en dood (2013) en Een andere kijk op orgaandonatie – verkenningen van het stervensproces (2014).

Geïnspireerd door Ineke Koedam? En haar uitnodigen voor een lezing? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

 

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending