• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Winnaars Vrouw in de Media Awards 2014

IMG 0308 SmallLongarts Wanda de Kanter en Somalische vluchteling Ilhaam Awees zijn de winnaars van de Vrouw in de Media Awards. Zij kregen respectievelijk 28% en 32% van de ruim 3500 uitgebrachte stemmen. De Awards zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt. (foto: Ilhaam Awees en Limore Noach van Fightcancers namens in het buitenland verblijvende Wanda).

Longarts Wanda de Kanter wint de Vrouw in de Media Award 2014. De Kanter heeft zich volgens 28 procent van de ruim 3.500 stemmers het beste als deskundige in de media geprofileerd. Ze wil voorkomen dat pubers beginnen met roken door tabak te denormaliseren. Ook wiskundige Ionica Smeets (tweede) en Anousha Nzumé (derde, discussie over racisme en Zwarte Piet) worden als rolmodellen gezien vanwege hun mediaoptredens in 2014. Naast de Vrouw in de Media Award werd de aanmoedigingsprijs de You Go Girl Award 2014 uitgereikt. Somalische vluchteling Ilhaam Awees ontving deze award met 32 procent van de stemmen. 

IMG 0126 Small30 procent vrouw
De Vrouw in de Media Award, een initiatief van mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt, werd voor de zesde keer uitgereikt. De initiatiefnemers zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Het percentage vrouwelijke deskundigen in de Nederlandse nieuwsmedia schommelt al jaren tussen de 25 en 30 procent *. Het aantal vrouwelijke gasten aan tafel in zeven bekeken talkshows bij publieke en commerciële omroepen is in vijftien jaar hetzelfde gebleven, namelijk 30 procent (analyse talkshowgasten Boeschoten, januari 2014). De Vrouw in de Media Award werd op 6 februari uitgereikt door Shula Rijxman (lid Raad van Bestuur NPO) in het gebouw van de RNW (Wereldomroep). De You Go Girl Award werd door Irene de Bel (hoofdredacteur Opzij) uitgereikt. (foto: Wanda de Kanter volgde via Facetime de uitreiking met Shula Rijxman en Janneke van Heugten VIDM).

Tegenwind en Zijwind
Kunstenaar Ellen Buchwaldt maakte twee beelden voor de uitreiking. Wanda de Kanter ontving het beeld 'Zijwind' en Ilhaam Awees ontving het beeld 'Tegenwind'. Eerder ging de Vrouw in de Media Award naar dressuurrijdster en zakenvrouw Anky van Grunsven (2013), directeur Stichting Vluchteling Tineke Ceelen (2012), Arabiste Petra Stienen (2011), de politici Femke Halsema (2010) en Neelie Kroes (2009).

Wanda de Kanter
Longarts Wanda de Kanter is voorzitter van de Stichting Rookpreventie Jeugd. Ze voert al vijf jaar gedreven actie tegen de tabakslobby. Haar missie is om te voorkomen dat adolescenten beginnen met roken door het denormaliseren van tabak. Ze laat geen kans voorbij gaan om in de media haar motivatie uiteen te zetten. Samen met collega Paulien Dekker is ze initiatiefnemer van 'Nederland Stopt! Met Roken'. Ze trekken samen op om de jongere generatie te waarschuwen voor de valkuilen van het roken. Wanda is degene die vooral naar buiten treedt en o.a. social media aangrijpt om te wijzen op de effecten van roken. En ze wordt gehoord. Heel veel media wisten haar in 2014 te vinden.
Een greep uit de motivatie die stemmers gaven "Wanda de Kanter zet zich met tomeloze energie in om het roken bij adolescenten te voorkomen, om daarmee tabaksdoden op langere termijn te voorkomen. Zij zet zich op wetenschappelijke wijze in voor patiënten en tabaksverslaafden. En maakt keer op keer duidelijk in de media hoe belangrijk het is om Nederland rookvrij te krijgen. Inhoud en vorm (eerlijk en feiten zonder veroordeling). Moedig, vastbesloten, doortastend in haar strijd tegen de machtige tabaksindustrie, voor de gezondheid van de mensheid, maar onze kinderen in het bijzonder."

IMG 0203 SmallIlhaam Awees
Ilhaam is woordvoerster van uitgeprocedeerde asielzoekers en actief in de Vluchtgroep 'Wij Zijn Hier'. Ze verblijft sinds 2009 in Nederland. In 2014 was ze veel in de media om te vertellen over het dagelijks leven van de uitgeprocedeerde vluchtelingen in Amsterdam. Awees wordt omschreven als een vrouw met ongelooflijke doorzettingskracht, humor, liefde, positieve energie en vooral hoop. Motivatie van de stemmers: 'Ze geeft niet op. Ze is bij evenementen, politieke acties, besprekingen en zet zich met hart en ziel in voor de rechten van uitgeprocedeerde asielzoekers. Ze gebruikt de media hiervoor volop. Naast tal van uitzendingen via AT5 en NOS, is ze heel zichtbaar op Facebook en Twitter. Awees is een voorbeeld voor anderen. Niet alleen vanwege de inhoud van haar presentaties, maar vooral ook door haar onuitputtelijke kracht die velen die haar volgen inspireert'.

Over Vrouw in de Media
De gegevens voor de totstandkoming van de nominaties VIDM-award zijn gebaseerd op voordrachten van journalisten en het onderzoek 'naar de zichtbaarheid van vrouwen in de Nederlandse media van 2014' uitgevoerd door Laura Bouwmeester van Inholland. In het onderzoek zijn alle landelijke dagbladen en een aantal informatieve tv-programma's van de publieke omroep meegenomen. Het publiek kon vervolgens online stemmen op de vrouw die in de media het sterkst haar expertise heeft uitgedragen.

Over You Go Girl
De You Go Girl award is voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om in hun vak meer zichtbaar te worden in de – ook regionale – media, radio, tv, in kranten, tijdschriften, social media. Tot 21 december jl. stond de inbox open voor aanmeldingen. De jury bestaande uit Geertje Algera (videojournalist, redacteur KRO-NCRV televisie), Harmke Oudenampsen (videojournalist, storyteller, freelance redacteur NOS Journaal) en Irene de Bel (hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury), heeft een keuze gemaakt uit de voordrachten. Hierbij is gekeken naar aandacht in de media in 2014, diversiteit en groeipotentieel. Uit de vijf genomineerden koos het publiek met overweldigende meerderheid voor Ilhaam Awees.

Fotografie: Suzanne Hanekamp. Lees ook de uitreiking.

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending