• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Oplossen van conflicten. In Beeld Chiquita Welmerink

chiquita welmerink thumbAls advocaat heeft zij zich gespecialiseerd in de zakelijke (minder emotionele) praktijk. Als curator heeft zij vele faillissementen behandeld en afgewikkeld. Uiteindelijk wilde zij meer betekenen voor mensen en minder met dikke dossiers bezig zijn. Ze richtte zich op transformatie van conflicten: 'Wat er gebeurd is in je leven kun je niet veranderen, wel wat het met je doet'. In Beeld bij ZijSpreekt, Chiquita Welmerink.

Wat is jouw verhaal?
Je kunt een conflict met iemand anders zelf oplossen, zonder dat de ander aan tafel moet. Duurzaam en naar tevredenheid. Het kan. Dat kun je zelf doen, onafhankelijk van de ander en onafhankelijk van de omstandigheden. En ongeacht de aard van het probleem. Het is bijzonder en vervullend. Wanneer je de angel er uit haalt bij jezelf, dan ontstaat er ruimte. Je voelt je weer vrij. Je begrijpt het. Tegelijkertijd voel je je weer verbonden met anderen.

Chiquita Welmerink EngelHoe kom je op dit onderwerp?
Mijn grootste conflict is de dood van mijn vader. Ik studeerde op dat moment rechten in Utrecht. Ik heb die gebeurtenis onbewust als een groot onrecht ervaren. Ik wilde daar iets tegen doen. Aanvankelijk wilde ik rechter worden. Maar toen twee jaar later mijn zus overleed, besloot ik advocaat te worden. Als Jeanne d'Arc en Don Quichote kon ik de barricaden op om het onrecht te bestrijden.
Als advocaat (1984) heb ik mij vaak onmachtig gevoeld. Je probeert het recht te dienen, mensen te helpen. Het blijkt een gevecht tegen windmolens te zijn. Het recht vind je niet in een wetboek, noch in een vonnis. Meestal zijn er twee verliezers. Wat win je wanneer de ander in hoger beroep gaat, wanneer de strijd door gaat, wanneer de relatie is verziekt? Wat win je wanneer je een schikking treft en je bent niet echt tevreden? Is het opgelost? (foto: De Engel)

Je stopte met de advocatuur?
Uiteindelijk wilde ik meer betekenen voor mensen en minder met dikke dossiers bezig zijn. Na de advocatuur heb ik mij gespecialiseerd in de zakelijke praktijk.
 Door diverse opleidingen (1998) op het gebied van transformatieve communicatie heb ik ontdekt dat conflicten op te lossen zijn zonder wetboek. Zo ook het conflict dat ik had met de dood. Ik begrijp goed dat ik de gebeurtenis zelf niet kan veranderen. Dat is ook niet het punt, wel het gevoel daarover. Daar heb ik zeggenschap over. En dat kan anders. En dat maakt de wereld van verschil. Voor mijzelf, in relaties met anderen.
Ik kon ineens wel iets betekenen in situaties die voorheen uitzichtloos leken. Wanneer de angel uit een conflict is ontstaat er weer vrijheid en een ruimte waarin alles mogelijk is. Heel vervullend om te doen. Communiceren over datgene waar het echt over gaat. Met elkaar in plaats van langs elkaar.

Wie heeft je geïnspireerd?
Gandhi, Mandela, Dala Lama, Deepak Chopra, maar eigenlijk mensen zelf, die mijn pad hebben gekruist, mijn familie, mijn vader.

Wie wil je bereiken met je verhaal?
Wie niet? Je hoeft niet te wachten op een ander of dat de omstandigheden veranderen. Wil je het anders? Het kan!

Hoe zijn de reacties van je publiek?
Ze vinden het persoonlijk, inspirerend, een prachtig verhaal. Ik laat het bij een uitgebreide reactie: "Gisteren was het zover. Chiquita gaf bij ons in Zeist, in het trouwzaal van het gemeentehuis een lezing over anders kijken naar conflicten de transfomatieve benadering bij conflictoplossing. Meer dan 70 mensen zaten in de zaal, mediators, juristen, advocaten, onderwijzers, hulpverleners, politici, waaronder de burgemeester, andere professionals en geïnteresseerde Zeistenaren. En zoals Chiquita is, zo was de lezing. Moedig, kwetsbaar, open, ontwapenend, menselijk, humorvol en zeer herkenbaar voor iedereen. Tijdens de lezing heb ik meerdere malen een traantje gelaten en werd ik in mijn hart getroffen en ik denk dat ik niet de enige was."

Je ook laten inspireren door Chiquita Welmerink? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending