• header defnw
 • Zij Spreekt
 • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Referenties Sprekers

Marga Miltenburg 14a thumbZijSpreekt

 • 'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo.
 • 'De samenwerking met ZijSpreekt, wat betreft de inzet van Kirsten van den Hul als dagvoorzitter van onze Zomerexpo, is vanaf de start prettig verlopen. We hebben vooraf met Marga Miltenburg goed kunnen overleggen over wat we konden en wilden bereiken. Graag tot een volgende gelegenheid.'- Carlien Oudes, Art Worlds, organisator van zomerexpo.nl.
 • 'De samenwerking met Marga Miltenburg die ervoor zorgde dat presentatrice Karin van den Boogaert op kundige wijze de opening van een parkeergarage in Zevenaar leidde is voor herhaling vatbaar. Ik beveel ZijSpreekt dan ook van harte aan'. - Jacqueline Renders – van de Ven werkt als senior communicatieadviseur bij Beck Communicatie B.V.

 

Katinka Baehr thumbKatinka Baehr

'We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. minister Lodewijk Asscher. Katinka Baehr leidde de middag als dagvoorzitter prima en zorgde voor een degelijke en adequate aanpak (foto). Wat mij betreft tot de volgende keer'. - Pieter de Vente, CNV.

 

Ineke van Berkum 14 thumbIneke van Berkum

'Ineke van Berkum-Jochemsen heeft onze club young professionals geïnspireerd en op weg geholpen om een mooie top 5 te maken van punten waarop effectief met de financiën kan worden omgegaan. Een geslaagde bijeenkomst’ – Marlou de Bruin, managementondersteuner woningcorporatie Mooiland.

 

joke bom thumbJoke Bom

 • 'Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Joke Bom als dagvoorzitter op het bedrijvenfestival Duurzaam Amsterdam 2011. Zij was goed voorbereid en ze presenteerde op een prettige manier het festival'. – Marleen Klein A’dams Bureau voor Communicatie.
 • 'Met veel genoegen kijken we terug op het ondernemerscongres Castricum met de presentatie van Joke Bom als belangrijk onderdeel. We hoorden veel complimenten voor haar levendige en authentieke manier van spreken. Echt een topper! - José Ursem, Rabobank Noord-Kennemerland, mede-organisator congres.

 

KarinvandenBoogaert thumb Karin van den Boogaert

'Voor de opening van een parkeergarage in Zevenaar zocht ik een vrouwelijke dagvoorzitter. Ik zette mijn vraag uit bij ZijSpreekt. Binnen de kortste keren kreeg ik de CV van Karin van den Boogaert toegestuurd, o.a. werkzaam voor de Wereldomroep en Omroep Gelderland. Een goede match! Mijn opdrachtgever en ik waren erg tevreden over Karin. Ze was inhoudelijk goed voorbereid en ging flexibel om met laatste wijzigingen in het programma'. - Jacqueline Renders – van de Ven werkt als senior communicatieadviseur bij Beck Communicatie B.V.

 

Neeltje van den Brand thumbNeeltje van den Brand

'Het festival is naar grote tevredenheid verlopen, zeker mede door het geweldige optreden van Kim Coppes en Neeltje! De feedback is lovend: Aansprekende humor, goede sketches, grappig en niet over de top, duidelijk en helder dagvoorzitterschap. Een complete leerzame en plezierige middag!' – Ireen Snijders, opleidingsadviseur SVB Academie.

 

Anne Marije Buckens thumbAnne-Marije Buckens

'We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. minister Lodewijk Asscher. De lezing van Anne-Marije Buckens (foto) over de inzet van 50-plussers op de arbeidsmarkt was inhoudelijk sterk en haar presentatie werd bijzonder gewaardeerd. Wat mij betreft tot de volgende keer'. - Pieter de Vente, CNV.

 

kathalijne buitenweg 2 thumbKathalijne Buitenweg

We hebben de samenwerking met Kathalijne Buitenweg zeer gewaardeerd. Ze heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes van het debat over de toekomst van Europese ontwikkelingssamenwerking. We waren onder de indruk van haar uitstekende voorbereiding, expertise en vermogen om het debat soepel te laten verlopen. Daarnaast wist ze een open en ontspannen sfeer te creëren onder de panelleden, de Eurocommissaris en het publiek'. – ECDPM (okt 2016).

 

kim coppes thumbKim Coppes

'Kim Coppes was als gespreksleider sprankelend, snel, scherp maar niet te scherp, prettig en energie. Ze trad op tijdens de conferentie ‘De beweegkracht van sport en cultuur’ tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag' - Juul van Rijn en Claudia, LKCA. 

 

Vera Dalm 16 thumbVera Dalm

‘Wij kijken terug op een geslaagd evenement mbt ‘de duurzame boodschap’ waarvoor Vera Dalm een inspirerende inbreng leverde. Haar bijdrage, die goed aansloot op het doel van de bijeenkomst, hebben we als bijzonder waardevol ervaren ‘. Cock de Vries, voorzitter werkgroep Communicatie Millenniumgemeente Langedijk. 'En Marga van ZijSpreekt had gelijk: ‘Je krijg echt geen spijt als je Vera boekt voor deze bijeenkomst’!

 

Ria van Dinteren 14 thumbRia van Dinteren

'Ik heb genoten van Ria's presentatie. Het was erg geslaagd! Ik heb alleen maar goede feedback gekregen op haar inbreng. Het is voor herhaling vatbaar en smaakt naar meer. Interessant thema: de werking van hersenen en het "primen" van gedachten'. - Ing Dagmar Spee, projectmanager Rijksgebouwendienst.

 

Elma Drayer thumbElma Drayer

‘Naast als gids door het afwisselende programma te laveren, heeft Elma als gespreksleider het gemêleerde actieve publiek en de door de wol geverfde sprekers kunnen inspireren met haar kennis en leiderschap. Elma heeft op een prettige manier sturing gegeven aan de discussies. Wij kijken terug op een plezierige samenwerking en succesvol verlopen symposium’. – Peter Spijker/Elise Oosterhof, Profactys.

 

RemivanderElzen thumbRémi van der Elzen

 • 'Wij hebben Remi ervaren als een vakvrouw met flair. Ze voelt de inhoud goed aan en is in staat om gevoelige en zware vragen met lichtheid en gevoel voor humor te brengen.' - Petra Wolters SBWU ter gelegenheid van nieuwjaarscongres 2014
 • 'Rémi leidde een bijeenkomst met gemeenten over inwonerkracht. Rémi is grappig en scherp, een beetje stoer. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het slagen van de bijeenkomst. Rémi vraagt door, houdt je een spiegel voor waar je soms een beetje van schrikt, maar die uiteindelijk leidt tot verdieping. Ze is professioneel, heeft een goed gevoel voor humor, en ontziet ook zichzelf niet'. - Marjon Breed Consultancy Bureau Radar

 

tanja fraai 12 thumbTanja Fraai

'Tanja heeft als dagvoorzitter van ons symposium de verpleegkundigen kunnen prikkelen om te reageren. Haar journalistieke ervaring was duidelijk merkbaar en ze vatte helder samen wat werd gezegd. Ook bracht zij persoonlijke anekdotes in die in relatie stonden met het onderwerp. Kortom, wij zijn erg tevreden’.'- Friso Raemaekers, organisator symposium VAR-Hageziekenhuis.

 

maria genova thumbMaria Genova

‘Maria Genova gaf na een lange dag voor de deelnemers aan onze klantendag een energieke speech, waarin de privacyboodschap goed overkwam. Ze betrok de mensen erbij met haar soms confronterende vragen en conclusies, waardoor iedereen alert was. Een geslaagde afsluiting van een – door de temperatuur - warme dag waarin ook privacy en security een grote rol speelden’. – Sten Beernink, Senior Manager Business Development, Infotheek Groep.

 

joke hermsen thumbJoke Hermsen

 • ‘We hadden een erg mooie Watoudag met Joke Hermsen. Toen ik na de voordracht op het parcours van ons kunstenfestival mijn controlerondje deed, hoorde ik regelmatig nog mensen verder discussiëren over de onderwerpen die ze aanhaalde. Dat kan alleen maar positief zijn!’ – Liesbet Daeninck van vzw Kunst / Kunstenfestival Watou Schore West-Vlaanderen.
 • 'Tijdens ons event over de zakelijke kansen van de circulaire economie gaf Joke Hermsen een filosofische kijk op het begrip tijd in relatie tot de transitiein onze samenleving. Ze vertelde over Chronos, de rationele en lineaire tijd; Kairos, de tijd van reflectie en focus; en de circulaire tijd, waar 'Kairostijd' voor nodig is. Haar bijdrage was een verrassende keuze bij het thema van het event en een schot in de roos. We hebben steengoede reacties gehad op haar performance' – Martje Fraaije, Rabobank Nederland.
 • ‘De speech van Joke voor het Cultuur College netwerk over de rol die de kunst en cultuur speelt in het samen bouwen van een school van de toekomst viel erg goed. Ze in staat is om gedurende haar lezing ons de tijd te doen vergeten waardoor ze zowel in vorm als inhoud haar verhaal kracht bijzet’. – Suzan Lutke namens Cultuur College.
 • 'Joke Hermsen hield tijdens een feestelijk afscheid van ons afdelingshoofd een mooi inhoudelijk tot denken zettend betoog. Enthousiaste reacties op haar wijze woorden, ook door degene die afscheid nam.' – Mari-An Gerits, adviseur Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING).
 • 'Onze samenwerking met Kim Coppes als dagvoorzitter en Joke Hermsen als spreker tijdens de jaarlijkse Business Meets Rabo is heel prettig verlopen. De avond was erg succesvol en werd goed gewaardeerd door de bezoekers. Ook de samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd. Het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals met hen samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde..
 • 'Wij zijn zeer blij met het optreden van Joke Hermsen tijdens de start van de Planetree Conferentie 2015 met als thema Vertrouwen. Haar keynote over Chronos en Kairos heeft het publiek en ons aan het denken gezet en sloot goed aan bij de huidige uitdagingen in de zorg, maar ook bij ieders privéleven. De deelnemers gaven haar na afloop gemiddeld een 8, een hoog cijfer dus!' – Marita Bossers-Nabben en team van Planetree Nederland.

 

emilie huber thumbEmilie Huber

'We kijken met plezier terug op de lezing van Emilie Huber voor de Insight Business Meeting. Haar verhaal 'het neerzetten van een uniek concept en succesvol innoveren' sloot perfect aan bij de dag. De leden vonden het erg interessant en werden bijzonder geïnspireerd.- Nicole vd Valk, Daily-Bread.

 

KirstenvandenHul thumbKirsten van den Hul

'Wij hebben het optreden van Kirsten van den Hul als dagvoorzitter tijdens de themadag van onze zomerexpo als heel goed ervaren. We hebben van tevoren goed overleg gehad over wat we wilden bereiken. Kirsten had zich perfect voorbereid en we hebben genoten van haar presentatie van het geheel.' – Carlien Oudes, Art Worlds, organisator van zomerexpo.nl.

 

Janneke Juffermans 14 thumbJanneke Juffermans

‘We kijken terug op een goed verlopen seminar in Zuid-Afrika met een ontwapenende Janneke Juffermans als dagvoorzitter/gespreksleider. Zij wist zowel de Afrikaanse als de Europese deelnemers met elkaar te verbinden en het lastige thema ‘Wildlife crime’ bespreekbaar te maken’. – Andro Vos, programmamanager Africa Nederlands Forensisch Instituut.

 

Ingeborg Koopmans b thumbIngeborg Koopmans

 • 'De lezing van Ingeborg Koopmans over veiligheid mobiele telefoon op de werkplek is door het enthousiaste publiek gewaardeerd met het cijfer 9.1! Ze heeft de deelnemende organisaties aan de Contractorsdag van Monet aan het denken gezet. Men vond haar 'een inspirerend, goede en geweldige spreker, met een super-verhaal (dit snapt iedereen!) en een krachtige scherpe boodschap met humor'. Dank hiervoor!' – Ruud Glijnis SHE Manager T-Mobile en voorzitter werkgroep VGM Vereniging Monet.
 • 'Ik ben zeer tevreden over de presentatie ‘Gedragsverandering door straffen’ door Ingeborg Koopmans tijdens de Ground Safety Awareness dag voor de medewerkers van onze vliegbasis. Ik heb alleen positieve reacties gehoord’. - Majoor H.J. (Herman) van der Zwart Hoofd SB&IT – vliegbasis Volkel.

 

Joke van Leeuwen thumbJoke van Leeuwen

'Er zijn niet veel mensen die over zoveel verschillende talenten beschikken als Joke van Leeuwen. Ze is een taalkunstenaar, zeer intelligent en creatief. Joke verzorgde de opening van ons literair festival. Het resultaat was een bijzondere mix tussen literatuur en cabaret, licht en zwaar, groot en klein. Met groot gemak wist ze zo'n 600 man te boeien'. - Mijke Pol, organisatie TiLt-festival 2015.

 

funda mjde thumbFunda Müjde

 • 'Funda Müjde heeft een adequate rol gespeeld als dagvoorzitter en als 'ouder/actrice' tijdens het stadsdebat in de onderwijsweek. Ze kon met iedereen, van pedagogische medewerker, wetenschapper tot wethouder het gesprek aan. De ouder die Funda speelde liet zij heel mooi overvloeien in de voorzittersrol. We kijken dan ook terug op een goed inhoudelijke en persoonlijke avond. Ook het voorbereidingsgesprek van tevoren was zeer waardevol. Voor herhaling vatbaar'. – Monique de Bos, projectteam Nationale Onderwijsstad Dordrecht .
 • 'We kijken terug op een bijzondere avond met Funda over haar relatie/ervaring met haar mantelzorgers. De mantelzorgers waren zichtbaar geraakt en hebben achteraf nog mooie reacties gegeven. We hebben haar openheid als hartverwarmend ervaren en hopen haar zeker in te de toekomst nog eens terug te mogen vragen voor één van onze café's' – Lex van der Westen, consulent mantelzorgsteunpunt 'De Groene Mantel'.

 

Miriam Notten 15 thumbMiriam Notten

‘We kijken terug op een zinvolle middag met Miriam. Zij hield een enthousiast verhaal met veel voorbeelden over hoe netwerken weer goed op de agenda te krijgen en er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan’. – Janice Leering, manager development en mobiliteit gemeente Utrecht

 

Minka Nijhuis 2014 thumbMinca Nijhuis

'De lezing van Minka Nijhuis over Birma tijdens het 40-jarig huwelijksfeest van mijn ouders was super! Goede voorbereiding en een verhaallijn die klopte. Minka formuleert mooi én authentiek en bovenal: ze heeft met haar verhaal de genodigden een bijzondere inkijk kunnen geven in een bijzonder land, waar mijn ouders al twintig jaar hun hart aan hebben verpand.' – V. v.d. Lande.

 

angelique van het riet milan thumbAngelique van 't Riet

'Het was een geweldig inspirerende workshop die Angelique voor ons netwerk gaf. We hebben genoten van haar super presentatie. Enthousiast en bevlogen. Wat ze vertelde was zo herkenbaar. Ongelooflijk, hoe ze e.e.a. zo wist te benoemen. Een aanrader!' – Astrid Stoops, bedrijfskring Zeewolde.

 

Carolien Roelants thumbCarolien Roelants

‘In Kulturhus Holten hebben we mogen genieten van een goed doorwrocht verhaal over “De Arabische lente “ door Carolien Roelants. Iedereen was erg tevreden over de inhoud en de vertoonde beelden. Een zeer geslaagde avond’. – Organisatoren lezingencyclus Hans Gnodde en Adriaan Mazel.

 

TicaPeeman thumbTica Peeman

 • ‘Mede dankzij het optreden van Tica Peeman is ons jaarcongres (foto) over veranderingen in het onderwijs een succesvolle dag geworden. Onze deelnemers waardeerden haar lezing met uitstekend (35%) en goed (bijna 58%). Het bestuur kan dus terugkijken op een zeer geslaagde dag.’ – Monique van Bentum, secretariaat SBO Werkverband.
 • 'We kijken terug op een zeer geslaagd congres, waarin de bijdrage van Tica op zondagochtend ook zeer is gewaardeerd. Aan haar inspiratiesessie over ‘Lef’ namen zo’n 80 personen deel, die het erg leuk en inspirerend vonden om met elkaar aan de slag te gaan.' – Caroline Bongers, Jong Management Congres Flevoland.

 

adelheid roosen cjan versweyveld thumbAdelheid Roosen

'Het optreden van Adelheid tijdens ons ArboNed-congres voor 225 bedrijfsartsen was overdonderend. Zij heeft met haar persoonlijkheid en haar verhaal een diepe indruk achter gelaten' – Leonie Malawauw, directiesecretaresse ArboNed.

 

Anke Siegers 15 thumbAnke Siegers

‘Anke Siegers verzorgde met passie voor ons een interactieve lezing: de kanteling van het sociaal domein. De lezing is ervaren als uitdagend, informatief, leerzaam en herkenbaar’. – Teun Los, WMO Burgerplatform Weststellingwerf.

‘We zijn zeer te spreken over de lezing van Anke over het sociale domein. Sprankelend, enthousiast, goed reagerend op het publiek en met humor. Heel inspirerend. We kijken terug op een goede bijeenkomst! ‘– Nina Stam, procescoördinator Veiligheidshuis Zuid-Holland Zuid.

'Anke verzorgt een levendige lezing over de ontwikkelingen in het sociale domein die momenteel plaatsvinden, oa vanuit het perspectief van de transitietheorie, aangevuld met praktijkverhalen. De systeemwaarden waar we tientallen jaren op gericht zijn geweest, zijn plaats aan het maken voor andere waarden. Die beweging, die van onderop in gang is gezet, heeft grote gevolgen voor iedereen en vraagt een andere manier van werken' - JGZ Friesland.

 

Lauren Smits ThumbLauren Smits

'Wij kijken met een goed gevoel terug op de rol van Lauren Smits als gespreksleider/dagvoorzitter van onze conferentie over problematiek studerende moeders. Ze was goed voorbereid en deed het prima, vlot, improviserend, hield te tijd goed in de gaten en wist de juiste toon te treffen. Bescheiden maar toch de wind eronder. Kortom, een goede kracht'.- Joke Swiebel, VVR (Vereniging Voor Vrouw en Recht Clara Wichmann).

 

Mirjam Sterk thumbMirjam Sterk

'We kijken terug op een goed tweedaags congres met interessante sprekers. Bovenal was er bijzonder veel lof voor de deskundige leiding van Mirjam Sterk! Ze was – als dagvoorzitter/gespreksleider - inhoudelijk goed, leidde het strak maar niet streng, had humor, en kende het netwerk goed.' – Esther Dwarswaard, secretaris Christelijk Sociaal Congres.

 

petrastienen thumbPetra Stienen

 • 'We kijken terug op een geslaagde conferentie Onderwijs op Maat voor Nieuwkomers in het VO. We bedanken Petra Stienen voor de manier waarop zij de dag heeft geleid. Naast de invulling die zij eraan gaf is haar opening en afsluiting als goed tot zeer goed beoordeeld.' – Dionne Zeldenrijk, beleidsadviseur VO-Raad.
 • - 'We kijken terug op een succesvolle dag, mede door het geweldige voorzitterschap van Petra Stienen. Haar stijl, charme en kennis van zaken hebben gezorgd voor de juiste sfeer en niveau van de discussies en is daardoor van grote toegevoegde waarde geweest voor de conferentie en iedereen die hierbij aanwezig was. Voor herhaling vatbaar!'- Anna Gouwenberg, secretaris Knowledge Platform Security & Rule of Law.
 • - De aanwezigheid van Petra Stienen en haar spontane, innemende en prikkelende optreden als moderator/gespreksleider tijdens de Ketenconferentie Asielzoekers in de gemeente Den Helder was van doorslaggevende betekenis voor onze bijeenkomst. We hebben alleen maar positieve reacties gehad''. - Charl Mica, beleidsadviseur, tem OWS, gemeente Den Helder.
 • 'Het verhelderende van de lezing van Petra Stienen is de afwezigheid van ieder ideologisch of politiek vooroordeel waardoor de feiten die we kennen uit de berichtgeving vanuit de media ineens een heel ander aanzien krijgen. Dat verandert je blik op de kwesties die in het Midden Oosten aan de orde zijn. Mooie geïnspireerde avonden met betrokken publiek in Zwolle en in Heemstede. Vakvrouw!' – Iris Haeck, programmeur On Stage.
 • 'Tijdens onze Kwaliteitsconferentie sprak Petra over haar jeugdervaringen en wat volgens haar de helpende factoren zijn bij het opgroeien in een vaak moeilijke thuissituatie. Ze introduceerde het begrip Tripple A, dat bij jeugdzorgmedewerkers e.a. zou moeten staan voor Acceptatie, Aandacht en Aanmoediging. De openhartige en tevens humorvolle manier waarop ze haar verhaal deelde met de zaal heeft veel mensen ontroerd en geïnspireerd.' - Maria van Gessel, Bureau Jeugdzorg Limburg.

 

Naema Tahir thumbNaema Tahir

‘We kijken met een tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. Haar openhartig verhaal maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken.' – Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland.

 

Zabeth van Veen thumbZabeth van Veen

'We kijken terug op een fantastisch event voor onze secretaressen en managementassistenten, mede dankzij de lezing van Zabeth van Veen. De collega’s waren heel enthousiast over haar en voor iedereen had haar bijdrage langer mogen duren. Tot een volgende gelegenheid!' – Inge Appels, Coördinator Tilburg University Services & Schools Management Support Facility Services.

 

Chantal Verweij thumbChantal Verweij

‘De presentatie van Chantal Verweij over haar Trendcanvas en de TrendToepas-Methode sloot erg goed aan bij het programma van ons seminar over ICT trends voor het MKB. De deelnemers hebben haar lezing op prijs gesteld’ – Betsy L. Dijkstra, Kick-ict.

 

Lorraine Vesterink thumbLorraine Vesterink

'Lorraine heeft tijdens de Week van de Ondernemer met MKB financieringsadviseur René Kamphuis van RVO.nl een kennissessie verzorgd over Futureproof financieren. Lorraine is erg charmant en geeft overal een positieve draai aan. Ze weet als geen ander de interactie met de deelnemers te stimuleren, waardoor de zaal echt betrokken wordt bij de sessie. Ze betrekt proactief de juiste personen en legt verbanden met andere relevante onderwerpen, waardoor ze echt iets toevoegt aan een inhoudelijk verhaal over financiering. Ik kan haar van harte aanbevelen voor workshops of presentaties over financiering of ondernemerschap' - Judith Hofstra - RVO.

Terug naar Sprekers

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending