• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Jennifer Delano: In magazines komen doe je zo

2016 GezondNu coverHet organiseren van publiciteit is haar vak. Jennifer Delano helpt met veel plezier mkb-bedrijven aan publiciteit door nieuws te maken en door op de juiste oproepen te reageren. Op verzoek van ZijSpreekt geeft zij drie tips hoe ook jij hier succes mee kunt krijgen. Spreid je kansen, blijf eerlijk tegenover jezelf en laat jezelf zien!

Wanneer je deze blog leest is er een goede kans dat je VIDM (Vaker in de media) kent. Het platform in Nederland met oproepen van journalisten. Voor radioprogramma's, tv-shows, allerhande magazines – groot en klein. Alleen: hoe kom je van het reageren op een blog tot publicaties?

2017 Grazia publicatieKansen spreiden
Eén keer per jaar reageren is leuk, maar zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Mochten de oproepen die je ontvangt niet genoeg zijn om vaker te reageren, dan is het tijd om zelf nieuws te maken. En op die manier naar buiten te gaan. Mocht het niet aan de oproepen liggen, dan ligt het aan jou.

Begin contact te maken wanneer er relevante oproepen binnenkomen. Jij hebt vast iets meegemaakt of een bijzondere visie/aanpak waardoor jij wat publiciteit kunt genereren. En anders kun je de journalist natuurlijk helpen door jouw collega's / kennissen te helpen die bij de oproep lijken te passen.

2017 Margriet publicatieEerlijk blijven tegenover jezelf
Kijk goed naar elke oproep. En denk voordat je reageert: stel je voor dat ze me hierover gaan interviewen ... Klopt dit met het beeld dat mensen van mij hebben? Klopt dit met het beeld dat ik wil geven? Is dit iets waarvan ik wil dat mensen het na vijf jaar of na vijfentwintig jaar online over mij kunnen vinden? Zo ja, reageer!

Zo zag ik online een oproep over bijzondere kapsels. Ik heb knalrood haar en daardoor val ik op. Daar vertel ik graag meer over. Over tien jaar kijk ik daar met plezier op terug. Twee journalisten vroegen in hetzelfde kwartaal om iemand met een bijzonder kapsel. De een bleek van de Grazia, de ander van de Margriet. Het leverde een hele pagina op in het eerste magazine en meerdere foto's in de Margriet.

Omdat ik naast mijn pr-werk mij ook bezighoudt met het voorkómen van pesten, kijk ik ook online naar oproepen waarbij ik de kans krijg om hierover te praten. De week rondom pesten kwam er weer aan en een journalist die voor een krant schreef was op zoek naar iemand met een 'side hussle'. Ik reageerde en kwam samen met iemand anders op een volledige pagina in de NRC, mét foto. Precies de boodschap die ik wil vertellen.

2017 NRC publicatieLaat jezelf zien
Er is niets mis mee om jezelf te laten zien. Integendeel: wie ben jij om dit getalenteerde wezen te verbergen? En ja, dan hebben we het over jou! Je hebt niets te verliezen en nee, je gaat niet dood van een beetje pr. Integendeel – het is het begin van een nieuw begin.

-------

Schrijfster is pr-agent Jennifer Delano. Dagelijks helpt ze ondernemers met zichtbaar zijn met behulp van (social) media. Hiernaast geeft ze zelf het goede voorbeeld: Jennifer verscheen dit jaar in onder andere de NRC, Grazia, Margriet, Emerce etc.

ZijSpreekt/mei 2017

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending