• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Esther Bergsma begrijpt en begeleidt hoogsensitiviteit

Esther Bergsma thumbPas na een heftige ‘life-crash’ luisterde ze naar zichzelf en ontdekte welke rol haar hoogsensitiviteit had gespeeld. Jaren later, na confrontatie, studie, ervaring, onderzoek, volharding en liefde, kent ze als geen ander de hinder als ook de rijkdom van deze eigenschap. Via counselling, training, presentaties en publicaties deelt ze als erkend expert haar inzichten. In Beeld bij ZijSpreekt: Esther Bergsma

Welke boodschap wil jij uitdragen?
Koester je hoogsensitiviteit. Focus op je vele talenten en vind een voor jou effectieve manier om de schaduwzijde te begrijpen en te verlichten.

Wat wil je bereiken?
De bekendheid over hoogsensitiviteit vergroten bij ouders, leerkrachten, hulpverleners, HR-managers en natuurlijk de hooggevoelige mensen zelf. Door aangedragen kennis zijn ze in staat de omgang met prikkels te reguleren, waardoor iedereen – al is het maar een beetje – Gelukkig Hoogsensitief wordt.

EstherBergsma vs1Wat is het, hoe werkt het?
Hoogsensitieve mensen zijn gevoelig voor diverse (fysieke, emotionele, …) prikkels en verwerken die vervolgens intens. Daardoor raken ze snel overprikkeld. Ze zoeken manieren om dat te neutraliseren. Dat kan door zich te terug te trekken maar ook door te ontvlammen in woede of oncontroleerbaar huilen. Doordat het hoogsensitieve brein anders werkt, hebben hoogsensitieve mensen en kinderen een andere ‘gebruiksaanwijzing’. Als je die (van jezelf) kent, de omgeving juister interpreteert en de persoonlijke aansturing aanpast, leveren hoogsensitieve mensen unieke meerwaarde.

Waarin onderscheid jij je?
Door een praktische en feitelijke leidraad te hanteren. Bij mij is het geenszins ‘zweverig’ of paranormaal. Ik ben opgeleid tot sociaal-wetenschappelijk onderzoeker aan de Universiteit Twente en heb daarmee in mijn werk bij het Ministerie van Sociale Zaken veel ervaring opgedaan. Die benut ik nu bij mijn begeleiding. Hoogsensitiviteit is een relatief nieuw onderzoeksgebied, waaraan ik graag nieuwe inzichten toevoeg. Eerder deed ik al onderzoek naar de kenmerken bij 700 kinderen (via ouders) en 2000 volwassenen. In 2017 verricht ik onderzoek naar de werkervaringen van hoogsensitieve mensen. Mijn adviezen stem ik op onderzoeksgegevens af. De uitkomsten van het eerstgenoemde onderzoek zijn bijvoorbeeld overzichtelijk verwerkt in mijn boek.

Boekomslag Esther Bergsma SmallHoe is je boek ontvangen?
“Hoogsensitieve kinderen; praktische leidraad voor ouders en professionals” (Booklight, 2016) is door veel ouders, leerkrachten, kindercoaches en – psychologen gekocht. De derde druk is in productie. Het voorziet blijkbaar in de behoefte aan nuchtere en praktische informatie over hoogsensitiviteit. In de hulpverlening wordt problematisch gedrag van hoogsensitieve kinderen nogal eens verward met autisme (ASS) of ADHD. Ik verzorg daarom geregeld seminars over hoogsensitiviteit in relatie tot die diagnoses.

Wilt u meer weten over Esther Bergsma's kennis en expertise? Bekijk dan haar profiel. Ze is te boeken voor een sprankelende presentatie bij ZijSpreekt.

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending