• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Hadrianus in de hoofdrol met Annet van Wiechen

Annet van Wiechen 14 thumbHet verleden is een grote passie van haar. Zij gebruikt interessant beeldmateriaal bij haar presentaties, en creëerde een portret van keizer Hadrianus. In Beeld bij ZijSpreekt: archeoloog Annet van Wiechen.

Wat is jouw verhaal?
Ik heb zoveel verhalen. Het verleden is een onuitputtelijke bron voor mij. Om een voorbeeld te geven: dit jaar is het precies 1900 jaar geleden dat Hadrianus keizer werd van het Romeinse rijk. Hij bereisde jarenlang zijn immense rijk. Van de Hadrian's Wall in het noorden tot het militaire Lambaesis-kampement in Noord-Afrika en Palmyra in het oosten bekeek hij de uitwerking van de belangrijke bestuurlijke en militaire veranderingen die hij doorvoerde. Overal waar Hadrianus kwam, zag hij steden floreren, bekeek hij de speciaal voor hem opgerichte monumenten en initieerde hij grote bouwprojecten. Op reis gingen de 'zaken' gewoon door. Hadrianus ontving delegaties en nam petities in ontvangst, beantwoordde en schreef brieven en probeerde steeds de juiste man op de juiste plaats te benoemen.

Hoe kom je op dit onderwerp?
Ik ben archeoloog en heb veel rond de Middellandse Zee gereisd. Overal waar ik ruïnes bezocht, kwam ik - bij wijze van spreken - Hadrianus tegen. Zo groeide mijn belangstelling voor deze keizer als bestuurder én als mens en voor zijn tijd, een bloeiperiode van het Romeinse rijk.

HadrianusWiechenWat fascineert je hierin?
Realiseer je dat hij met zijn hofhouding 1900 jaar geleden van Noord-Engeland naar randje Sahara, van Spanje naar Syrië reisde, dat hij onderweg moest regeren, beslissingen moest nemen, zijn nieuwe ideeën moest zien te verwezenlijken en veel meer. Kortom, hij was een reizend keizer, een uitstekend bestuurder, een vernieuwende wetgever, een multitasker, een cultuurliefhebber, een headhunter ...
Hadrianus was getrouwd met Sabina en het fascinert mij om te lezen hoe deze echtelijke relatie door wetenschappers en schrijvers wordt beoordeeld. Ik ga liever terug naar de schaarse bronnen die we hebben. Hadrianus' relatie met de bloedmooie Antinoüs is nog altijd onderwerp van studie en deed een archeoloog eind negentiende eeuw nog de wenkbrauwen fronsen in afkeuring. Antinoüs was ook een van de laatste (niet keizerlijke) goden die door de mens werd gecreëerd!

Wie of wat wil je bereiken met je verhaal?
Ik wil tijdens een congres/bijeenkomst een verrassend & relativerend intermezzo zijn. De tekst en afbeeldingen zijn zo gekozen dat ze aansluiten bij het thema van de bijeenkomst, maar dan wel met Hadrianus in de hoofdrol. Ik kan een andere, beeldgeoriënteerde Hadrianus-noot 'kraken' en daarmee een onverwachte bijdrage leveren aan het congres.

Annet van Wiechen schrijft en geef voordrachten over het verleden. Meer in haar haar profiel. Ze is te boeken voor een sprankelende presentatie bij ZijSpreekt.

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending