Afdrukken

Caroline de Roy van Zuydewijn

Caroline de Roy van ZuydewijnEen passie voor Hoeden

Al tijdens haar prille jeugd heeft Caroline de Roy van Zuydewijn (1961) een passie voor mode én hoeden in het bijzonder. Zij volgde de modeacademie en studeerde af op hoeden. Daarna begon ze in 1992 (samen met haar echtgenoot) in Eindhoven het Hoedencafé en de Hoedensalon.

Ze haalde alle media – de hoed was immers jarenlang uit het straatbeeld weggeweest. Alles draaide in het Hoedencafé en de Hoedensalon om hoeden. Er werd een modeprogramma opgenomen en duizenden dames kwamen naar haar lezingen luisteren.

Eind 1999 verhuisde Caroline naar modestad Antwerpen. Al snel werd ze door de Dienst Cultuur en Toerisme – samen met bekende Vlaamse modeontwerpers – internationaal gepromoot.

In 2002 ontwierp ze ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima een hoed voor prinses Irene. Niet lang daarna maakte ze hoeden voor prominente gasten van het huwelijk van prins Laurent en prinses Claire – in het programma Royalty.be gaf ze commentaar. En voor de ZDF maakte zij een uitgebreid verslag van vijfentwintig jaar Beatrix op de troon.

De daaropvolgende jaren bracht Blauw Bloed een reportage over haar, vertelde ze bij Frits Spits over Prinsjesdag, en was ze – vanwege een vredesactie waarbij Nederlandse parlementariërs o.a. haar hoeden droegen – te gast bij Loretta Schrijver in Koffietijd.

Momenteel werkt Caroline vanuit Waalre (Nederland). Hoeden en mode blijven haar grote passie. Ze bezoekt dan ook veel tentoonstellingen om de huidige trends in de gaten te houden.

Caroline de Roy van Zuydewijn kan een lezing houden over o.a.;
• Hoeden
• Mode, bijvoorbeeld over  Jean Paul Gaultier
• Film en mode
• Marlène Dietrich e.a.
Zij schuwt hierbij het showelement niet.

Caroline de Roy van Zuydewijn boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

Afdrukken

Glenny Sijlbing

Glenny SijlbingCoaching en teambuilding

Glenny Sijlbing (1948) is geboren op Aruba en op haar negende met het hele gezin naar Nederland gekomen. Zij heeft ervaring als manager in de kinderopvang, toeleiding naar de arbeidsmarkt en volkshuisvesting (woningbouwcorporaties).

Al vroeg ontdekte ze haar natuurlijke talent van begeleiden(coachen). Het ontwikkelen van mensen is haar grote passie. Nu zet ze als 'oude, wijze dame, met veel gevoel voor humor' haar talenten en brede ervaring in om anderen te stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling. Ze heeft altijd haar eigen ontwikkeling ter hand genomen en ook nu nog laat ze zich coachen en volgt ze regelmatig trainingen om haar ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen.

Glenny Sijlbing kan een lezing verzorgen over o.a.:
• Diversiteit,
• Apreciative Inquiry (methode om veranderingen op gang te brengen in organisaties)
• Werkplezier na je 50ste
• Keuzes maken
• Pro actief solliciteren

Glenny Sijlbing  boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

Afdrukken

Marieke Hendrix

Marieke Hendrix 17De kracht van verbeelding

Marieke Hendrix (1970) helpt als visual consultant complexiteit te verhelderen. Zij faciliteert visuele sessies, spreekt, schrijft blogs, coacht teams en directies en ondersteunt consultants en verandermanagers in concepten en realisatie.

Zo maakte ze voor FMO een talkshow in samenwerking met Nyenrode over de veranderde context van deze ontwikkelingsbank, trainde ze de psychiaters en psychologen van PsyQ in storyboards maken en maakte ze een reality tv-show rondom twee rivaliserende afdelingen om het ultieme doel voor deze medicijnfabrikant boven water te krijgen.

Hoe help je teams op weg, en krijg je ze tot actie? Door de kracht van de verbeelding. Marieke Hendrix laat de creativiteit in organisatie of bedrijf de vrije loop. Ze laat zien en ervaren hoe je de kracht van verbeelding in kan zetten om creativiteit te laten stromen in een organisatie.

Marieke Hendrix gaat aan de slag door te verbeelden van wat je ziet als werkelijkheid. Het is haar overtuiging dat veel bedrijven en organisaties moeite hebben zich aan te passen aan onze snel veranderende maatschappij door een gebrek aan perceptie. Wat je ziet is waar. Als onze werkelijkheid een kwestie van perceptie is; waarom deze dan niet vormgeven? Onze verbeelding kans ons helpen hoofd- en bijzaken te scheiden, de focus te brengen naar gemeenschappelijke doelen en de aanzet te geven tot actie. Als je het ziet, ga je het doen.

Marieke Hendrix geeft  handvaten om beeldvorming als middel in een organisatie in te zetten. Het draait om waarneming: is dat wat we zien, ‘waar’? Of is er meer mogelijk? Welke betekenis hebben we voor onze omgeving? Hoe zien onze klanten ons? Hoe komen we van angst voor verandering, naar verlangen tot verandering? Wat is het pad dat we dan voor ons zien liggen? Ze is ook voor interactieve workshops te boeken.

“Je hebt perceptie van onze klant zo origineel en toegankelijk vastgelegd, dat het een directe impact had in onze manier van communiceren, zowel intern als met de klant.” - Gerben Moolhuizen, General Manager Octoplus Leiden

“Je hebt voor ons verteld wat wij betekenen voor onze klant. In korte tijd weet jij wat het is wat het met iemand doet en hoe iemand erin staat.” - Erny Grootveld, hoofd Marketing en Communicatie a.i. PsyQ, Parnassia Bavo

Marieke Hendrix kan een lezing verzorgen over o.a.:

•  Analyse/Strategie/Concept in visueel denken & doen:
•  Activeren van visie en strategie
•  Procesverbetering
•  Verstevigen of vereenvoudigen eigen propositie
•  Verbeteren of optimaliseren marketing en sales
•  Cultuur-, organisatie- of innovatieontwerp

Marieke Hendrix boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

Afdrukken

Marjolein de Jong

Marjolein de Jong MarleenSahetapyFotografieDe meest krachtige versie van jezelf

“Ooit komen ze erachter dat ik hèt niet kan”; deze innerlijke dialoog heeft Marjolein de Jong (1969) jarenlang tot grote hoogte gedreven. In vijf jaar werkte zij zich op van medewerker naar seniormanager bij een landelijke verzekeraar. Haar leven stond in het teken van zorgen dat ze er niet achter kwamen dat ze hèt niet kon. Het maakte dat ze al haar grenzen overging, een nieuwe definitie aan perfectionisme gaf en de belangen van anderen altijd voor liet gaan. In 2014 betaalde ze hiervoor de prijs en ze belande in een burnout.

Het werd haar missie om haar innerlijke dialoog te herprogrammeren. Tijdens deze missie ontdekte ze dat haar innerlijke dialoog niet zo uniek was als ze zelf dacht. Ze sprak tientallen vrouwen in haar onderzoeksperiode en ontdekte dat deze dialoog voor velen een drijfveer was om over grenzen te gaan en dat het vaak de reden voor burnout, uitputting en onvrede is. Het “niet goed genoeg” syndroom was geboren.

De afgelopen jaren heeft ze zich ontwikkeld tot expert op dit gebied. Als coach en trainer helpt ze vrouwen in het herprogrammeren van deze innerlijke dialoog met als doel de beste, mooiste, meest krachtige versie van zichzelf te worden.

Het “niet goed genoeg syndroom” is de aanjager voor grensoverschrijdend gedrag. Creëert onzekerheid over eigen kunnen en geeft een gevoel van minderwaardigheid. Tijdens haar lezingen inspireert Marjolein vrouwen (en mannen) om zonder oordeel naar zichzelf te kijken en maakt dat wat onbewust een drijvende kracht is naar het bewustzijn zodat de ruimte ontstaat om keuzes te maken!

Met meer dan twintig jaar ervaring als manager bij landelijk grootste verzekeraar terwijl ze alleenstaand moeder was kent en begrijpt ze de uitdaging van de carrière moeder als geen ander!

Met Marjolein staat er positivisme, humor en energie op uw podium!

Marjolein de Jong kan een lezing verzorgen over o.a.:
•  Burnout
•  Imposter syndroom (niet goed genoeg syndroom)
•  Vrouwelijk leiderschap
•  Denken in mogelijkheden
•  Empowerment

Marjolein de Jong boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

(foto: Marleen Sahetapy Fotografie)

Terug naar Sprekersoverzicht

Afdrukken

Marie-Anne van Reijen

MarieAnne van ReijenVrouwen in de politiek

Marie-Anne van Reijen (1980) is afgestudeerd psycholoog en politicoloog. Zij is zes jaar lang raadslid geweest in Amsterdam en heeft o.a. gewerkt in de woningbouw, het onderwijs en energiesector.

Als zelfstandige houdt ze zich bezig met diversiteit, gendergelijkheid en heeft oa verschillende activiteiten ondernomen om meer vrouwen te interesseren voor de politiek. Lees het interview met haar op VUmagazine.nl. Ze coacht tevens vrouwen in de politiek.

Daarnaast is ze event organizer, adviseur en journalist. Als journalist heeft ze onder andere gepubliceerd op Republiek Allochtonië.

Marie-Anne kan een lezing verzorgen over o.a.:
• Vrouwen in de politiek
• Politiek
• Diversiteit
• Gendergelijkheid

Vanuit haar functie als volksvertegenwoordiger en daarbuiten heeft Marie-Anne ruime ervaring opgedaan in de media, als speaker, moderator en als panelist over diverse onderwerpen zoals economie, onderwijs, vrouwelijke topsporters, vrouwen in de politiek en duurzaamheid.


Marie-Anne van Reijen boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht