• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Yasmina Aboutaleb

Yasmina Aboutaleb 3Dagvoorzitter en de (on)vertelde stad

Yasmina Aboutaleb (1986) is freelance journalist en columnist. Ze heeft een succesvolle, wekelijkse column in Het Parool. Verder publiceert ze in onder meer NRC Handelsblad, Vrij Nederland en OneWorld Magazine. In 2016 kwam haar boek Dit maak je nooit meer mee uit, waarin ze scherpe observaties en losse gesprekken met buurtbewoners van Amsterdam deelt met de lezer. Momenteel werkt ze aan een boek over diversiteit in de Marokkaanse gemeenschap. (Foto: Linda Stulic)

Naast haar schrijf- en radiowerk wordt ze regelmatig gevraagd voor lezingen, gespreksleiding en presentatie- en interviewopdrachten. Yasmina is een sprankelende persoonlijkheid die met haar empathische en humorvolle stijl snel een open en prettige sfeer kan te creëren. Ze is scherp, gaat moeilijke vragen niet uit de weg, en zorgt ervoor dat een gesprek of bijeenkomst van begin tot eind boeiend blijft.

Eerder was Yasmina Aboutaleb in dienst bij NRC Handelsblad als algemeen verslaggever en Amsterdam-correspondent. Ook was ze invalpresentator van het radioprogramma Dichtbij Nederland (NTR, NPO Radio 5).

Ze is opgeleid als politicoloog (Universiteit van Amsterdam en Sciences PO Paris) en deed ook de master Journalistiek en Media (Universiteit van Amsterdam) waar ze onder meer van Coen Verbraak leerde interviewen.

Yasmina Aboutaleb treedt vooral op als dagvoorzitter/gespreksleider,
maar kan ook een lezing verzorgen over o.a.:
• De (on)vertelde stad
• Diversiteit (in de Marokkaanse gemeenschap)
• Jongerencultuur
• Media
• Amsterdam

Yasmina Aboutaleb boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

Afdrukken

Karin Willemsen

Karin WillemsenEen andere kijk op dementie

Karin Willemsen (1968) werkt 25 jaar in de ouderenzorg in verschillende functies. Fysiotherapeut, kwaliteitsdeskundige, intervisor, coach, manager en nu als trainer en adviseur. Zij voelde zich vanaf de kennismaking extra betrokken bij mensen met dementie.

In 2010 kreeg zij zelf geheugenklachten, viel een jaar uit in werk en werd uiteindelijk verdacht van een vroegtijdige dementie. Zij werd onderzocht in het Alzheimercentrum. De oorzaak van haar klachten bleek oplosbaar. Ze herstelde en voelt zich nu rijk met de ervaring van binnenuit. Ze kan vertellen hoe het is om te leven met een fors geheugenverlies, oriëntatie problemen, mensen niet meer te herkennen, de aandacht niet meer kunnen verdelen. Hoe de omgeving haar kon maken (ruimte geven) en breken (overnemen, invullen).

Deze ervaring gaf haar de mogelijkheid een andere kijk op dementie te ontwikkelen. Zij wil graag haar ervaring delen om mensen met dementie een stem te geven.

Karin Willemsen kan een lezing verzorgen over o.a.:
• Verlies van cognitie en zingeving.
• Dementie en nieuwe wegen.
• In contact met de mens met dementie.
• Maatschappelijke kijk op dementie onder de loep.
• De mens met dementie: weten wij wat we zien?

Karin Willemsen boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

Afdrukken

Tamara Willemse

Tamara Willemse SwagemakersHet inspireren en motiveren van juristen

Tamara Willemse (1972) heeft als voormalig juriste diverse rollen vervuld binnen de advocatuur, het notariaat en het bedrijfsleven. In haar rol als coach en trainer binnen haar bedrijf leert zij juristen zich te ontwikkelen als mens, zodat zij kunnen groeien als professional.

Tamara heeft oog voor de mens voor de meester en maakt daarmee binnen de juridische (en zakelijke) dienstverlening het verschil. Met haar verhaal, de vele praktijkvoorbeelden en haar nuchtere blik maakt zij issues die spelen voor juristen zichtbaar èn bespreekbaar.

Tamara Willemse kan lezingen verzorgen over o.a.:
• Persoonlijke ontwikkeling
• Leiderschap
• Generatiemanagement
• Talent ontwikkeling
• Burn out

Tamara Willemse boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

Afdrukken

Elian Vanderheijden

Elian Vanderheijden Foto Kaldenbach Vaals

Hart voor het platteland

Elian Vanderheijden (1956) is een ervaren zelfstandig ondernemer in de agrarische en recreatieve sector. Zij kan goed oplossingsgericht werken, met oog voor klant en kwaliteit. Ze verzorgt op het bedrijf rondleidingen voor groepen en kan haar toehoorders boeien met haar enthousiaste verhalen.

Ze heeft ruime ervaring in gemeentelijk beleid door haar twaalfjarig lidmaatschap van de gemeenteraad. Daarnaast kent zij de kneepjes van het vak in het openbaar bestuur als lid van het algemeen en dagelijks bestuur van het waterschap. Hierdoor beschikt ze over een breed netwerk in alle geledingen van de maatschappij, zowel in het openbaar bestuur als in het bedrijfsleven.

Elian is dynamisch, ondernemend, innoverend, coöperatief, resultaatgericht en betrouwbaar. Ze is een betrokken mensenmens met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, hecht waarde aan de menselijke maat, respect en gelijkwaardigheid. In al haar activiteiten is ze sterk gericht op samenwerking en consensus.

Zij is een gedreven spreker over onderwerpen als landbouw, toerisme, platteland, water, gemeentepolitiek en beleid voor kleine kernen.

Elian Vanderheijen kan een lezing verzorgen over o.a.:
• Platteland
• Water
• Openbaar bestuur
• Landbouw
• Ruimtelijke ordening

Elian Vanderheijden treedt ook op als dagvoorzitter. Haar boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending