Afdrukken

Anouk Brack

Anouk BrackLeiderschap en flow

Anouk Brack (1976) is expert in de belichaming van leiderschap. Zij geeft training en coaching in leiderschapsontwikkeling in binnen- en buitenland, online en offline. Ze is als eerste in Nederland volledig gecertificeerd in Leadership Embodiment.

Ze werkte meer dan vijftien jaar aan de Wageningen Universiteit en werd meermaals genomineerd voor teacher of the year, richtte een stichting op voor integraal leiderschap voor duurzaamheid, en is mede-oprichter van The Centre for Embodied Wisdom. Haar inspiratiebronnen zijn o.a. transpersoonlijke psychologie, biologie en boeddhisme. Haar missie is het bijdragen aan meer welzijn en effectiviteit in organisaties.

Als Anouk spreekt is het nooit alleen eenrichtingsverkeer. Ze doorspekt haar verhaal met korte experimenten en oefeningen om het kracht bij te zetten. Mensen gaan met aha-momenten, praktische tips en een glimlach de deur uit. Dit werkt ook prima met grote groepen.

Boekomslag Anouk BrackReacties op haar - in maart 2017 verschenen - succesvolle managementboek “De Verborgen Dimensie van Leiderschap” zijn onder andere:

"Wie een leider wil zijn en zeker wie als leider wil dienen moet kunnen beschikken over al zijn of haar vermogens. Dit boek bevat tal van bruikbare suggesties om je volledige potentie te ontwikkelen en gebruiken." Herman Wijffels

“Dit prachtige boek is een aanrader voor alle leiders die op een praktische manier willen leren hoe ze wijsheid en kracht kunnen ontwikkelen die nodig is voor organisaties in de 21e eeuw.” Maria Sturm, expert Organisatieontwikkeling

Anouk Brack kan een lezing verzorgen over o.a.: 
• De Verborgen Dimensie van Leiderschap
• Zachtmoedig Krijgerschap – Use the force
• Reinventing Organizations en Zelfsturing - de nieuwe leider zijn we samen
• Integraal Duurzaam Leiderschap – evolutie aan het werk
• Effectief Communiceren onder Druk – vechtkunst & mindfulness principes
• Het Lichaam van Leiderschap
• Vitaliteit – van Stress naar Flow in 1 minuut

Anouk Brack boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

Afdrukken

Emine Bozkurt

Emine Bozkurt 17Europa en vrouwenrechten

Emine Bozkurt (1967) werkte als voormalig lid van het Europees Parlement op het gebied van buitenlandbeleid met als primaire focus mensenrechten, democratie en de rechtstaat. Naast het wetgevende werk waren haar vele spreekbeurten een belangrijk onderdeel van haar werkzaamheden.

Ze heeft veel landen bezocht en op veel plekken in de wereld gesproken, bijvoorbeeld op het gebied van vrouwenrechten, en meer specifiek vrouwenrechten in Turkije in het kader van het EU-lidmaatschapstraject van dat land. Ze mocht namens het parlement de prioriteiten opstellen voor vrouwenrechten en buitenlandbeleid.

Als voorzitter van de anti-racisme commissie van het Europees Parlement heeft ze vele conferenties geleid over burgerrechten, de strijd tegen racisme en hate-crimes. Ze weet het publiek altijd actief te betrekken bij debatten. Haar stijl is om zo concreet mogelijk te blijven, om te zorgen dat debatten/conferenties ook daadwerkelijk ergens toe leiden.

Op het gebied van sport werd ze wereldnieuws toen ze voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland voor elkaar kreeg om een invloedrijke resolutie tegen racisme aangenomen te krijgen. Dat mondde uit in een latere samenwerking met o.a. voetbalclub FC Barcelona in de strijd tegen sociale uitsluiting. Ze heeft hierover speeches gehouden bij de Verenigde Naties, conferenties van de UEFA, de Special Olympics World Games in Los Angeles en in Zuid-Afrika.

Naast haar moedertaal Nederlands kan ze speeches houden in het Engels en in het Turks.

Emine kan een lezing verzorgen over o.a.:
• Europa
• Turkije
• Sport en sociale inclusie
• Vrouwenrechten
• Racisme

Emine Bozkurt boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

Afdrukken

Chaja Kruijssen

Chaja Kruijssen 17Andere kijk op diversiteit en racisme

Chaja Kruijssen (1949), meisjesnaam Götte, is psycholoog en groeide op met een Joodse moeder die het concentratiekamp overleefde, en een vader uit een NSB-familie. Zij voelde hoe het is om in twee conflicterende werelden te leven en worstelde een groot deel van haar leven met wat ‘goed’ is en wat ‘kwaad’.

Deze erfenis gaf haar de mogelijkheid een andere kijk te ontwikkelen: ‘goed’ en ‘kwaad’ hoort bij ons allemaal. Ze wil graag haar verhaal delen, zodat het mensen kan inspireren op een andere manier te kijken naar zichzelf en naar de ander. Misschien ontstaat er daardoor een nieuwe houding ten opzichte van diversiteit en racisme.

Chaja kan een lezing verzorgen over o.a.:

• Weg van vergeving en vrede: een andere kijk op diversiteit en racisme
• Het verhaal van Chaja Kruijssen, dochter van een Joodse moeder en een vader uit een NSB-familie

Chaja Kruijssen boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

Afdrukken

Wil Konings

Wil KoningsDe patiënt centraal

Wil Konings (1980) is afgestudeerd in Technische Bedrijfskunde en Technische Informatica. Na een carrière als bedrijfskundige in de financiële wereld maakte zij bewust de overstap naar de zorg.

Boekomslag Wil Konings SmallSinds 2012 werkt Wil Konings als consultant in ziekenhuizen, ze is gespecialiseerd in Value Based Healthcare en Patient Centered Care.

In 2015 werd haar eerste boek, de Power Patiënt gepubliceerd, gericht op de patiënt zelf. Ze gaf onder andere een TED-talk over dit onderwerp.

Wil kan een lezing verzorgen over o.a.:

• Patient Centered Healthcare / De patiënt centraal
• Samen beslissen
• Value Based Healthcare
• Ontwikkelingen in de zorg
• De toekomst van de zorg

Wil Konings boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

 

Afdrukken

Paula Kragten

Paula KragtenLuchtig over menstruatie

Paula Kragten (1963) is een bladenmaker/journalist met ruime ervaring in de tijdschriftenwereld. In 2014 startte ze het online menstruatiemagazine Period!; een initiatief dat niet onopgemerkt bleef. Sinds 2015 is er ook een Engelstalige editie ‘Period! Magazine’.

Paula Kragten is auteur van het boek ‘Mooi rood is niet lelijk’, dat in maart 2017 bij Splint Media verscheen. Ze is als geen ander op de hoogte van de internationale ontwikkelingen rond het thema: van productinnovatie, marketingstrategie, voorlichtingsmateriaal tot en met emancipatie, medisch en wetenschappelijk onderzoek en gezondheidskwesties.

BoekomslagPaulaKragtenPaula kan een lezing verzorgen over o.a.:
• Menstruatie & schaamte: een ijzersterk duo (cultuurhistorie/gezondheid)
• Blauw bloed en een witte broek (reclame/marketing/productontwikkeling)
• Menstruatie = emancipatie (genderverschillen/ontwikkelingssamenwerking)
• ‘Menstrucatie’ (menstruatie-educatie; zo kan het ook)
• Kunst- en vlekwerk (menstruatie in kunst, film, mode, literatuur, muziek etc.)

Paula Kragten boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht