Afdrukken

Katinka Baehr

Katinka Baehr 14Scherp, verrassend, concreet, prettig

Katinka Baehr (1969) is een veelgevraagd journalist en dagvoorzitter/gespreksleider. Ze maakt reportages en documentaires voor NPO Radio 1, onder meer voor het geschiedenisprogramma OVT. Daarnaast werkt ze als eindredacteur en maakt ze televisieprogramma's, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Met haar werk als programmamaker won Katinka Baehr diverse prijzen, waaronder twee keer de prestigieuze Prix Europa.

Katinka Baehr treedt regelmatig op als gespreksleider, bijvoorbeeld in De Balie in Amsterdam, in opdracht van Writers Unlimited in Den Haag en op de Dutch Design Week in Eindhoven. Ze is zeer breed georiënteerd en leidde onder meer debatten over persvrijheid, de kunst van de politieke redevoering, Neurobiologie en de vrije wil, Infectieziektebestrijding, Opvoeding en Armoede. Voor een impressie, zie de video.

Een aantal van haar opdrachtgevers: NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek); Raad voor Cultuur; Aedes; Dutch Culture; Provincie Gelderland; Gemeente Eindhoven; Nederlands Jeugdinstituut; Netwerk Democratie; Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie; VTOI (Vereniging van Toezichthouders in onderwijsinstellingen).

Katinka Baehr is politicoloog. Deze studie aan de Universiteit van Amsterdam combineerde ze met Culturele Studies en Italiaans aan diezelfde Universiteit. Daarnaast studeerde ze geschiedenis aan het Queen Mary College in Londen.

Katinka Baehr actie b Small Katinka Baehr actie Small Katinka Baehr actie c Small

Katinka stelt scherpe maar ook verrassende vragen, weet mensen op hun gemak te stellen en zorgt dat een discussie of interview concreet wordt. Bovenal zorgt ze voor een prettige sfeer.

We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. minister Lodewijk Asscher. Katinka Baehr leidde de middag als dagvoorzitter prima en zorgde voor een degelijke en adequate aanpak (foto). Wat mij betreft tot de volgende keer. - Pieter de Vente, CNV, januari 2015.

Katinka als dagvoorzitter/gespreksleider boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht