Afdrukken

Marieke Hendrix

Marieke Hendrix 17De kracht van verbeelding

Marieke Hendrix (1970) helpt als visual consultant complexiteit te verhelderen. Zij faciliteert visuele sessies, spreekt, schrijft blogs, coacht teams en directies en ondersteunt consultants en verandermanagers in concepten en realisatie.

Zo maakte ze voor FMO een talkshow in samenwerking met Nyenrode over de veranderde context van deze ontwikkelingsbank, trainde ze de psychiaters en psychologen van PsyQ in storyboards maken en maakte ze een reality tv-show rondom twee rivaliserende afdelingen om het ultieme doel voor deze medicijnfabrikant boven water te krijgen.

Hoe help je teams op weg, en krijg je ze tot actie? Door de kracht van de verbeelding. Marieke Hendrix laat de creativiteit in organisatie of bedrijf de vrije loop. Ze laat zien en ervaren hoe je de kracht van verbeelding in kan zetten om creativiteit te laten stromen in een organisatie.

Marieke Hendrix gaat aan de slag door te verbeelden van wat je ziet als werkelijkheid. Het is haar overtuiging dat veel bedrijven en organisaties moeite hebben zich aan te passen aan onze snel veranderende maatschappij door een gebrek aan perceptie. Wat je ziet is waar. Als onze werkelijkheid een kwestie van perceptie is; waarom deze dan niet vormgeven? Onze verbeelding kans ons helpen hoofd- en bijzaken te scheiden, de focus te brengen naar gemeenschappelijke doelen en de aanzet te geven tot actie. Als je het ziet, ga je het doen.

Marieke Hendrix geeft  handvaten om beeldvorming als middel in een organisatie in te zetten. Het draait om waarneming: is dat wat we zien, ‘waar’? Of is er meer mogelijk? Welke betekenis hebben we voor onze omgeving? Hoe zien onze klanten ons? Hoe komen we van angst voor verandering, naar verlangen tot verandering? Wat is het pad dat we dan voor ons zien liggen? Ze is ook voor interactieve workshops te boeken.

“Je hebt perceptie van onze klant zo origineel en toegankelijk vastgelegd, dat het een directe impact had in onze manier van communiceren, zowel intern als met de klant.” - Gerben Moolhuizen, General Manager Octoplus Leiden

“Je hebt voor ons verteld wat wij betekenen voor onze klant. In korte tijd weet jij wat het is wat het met iemand doet en hoe iemand erin staat.” - Erny Grootveld, hoofd Marketing en Communicatie a.i. PsyQ, Parnassia Bavo

Marieke Hendrix kan een lezing verzorgen over o.a.:

•  Analyse/Strategie/Concept in visueel denken & doen:
•  Activeren van visie en strategie
•  Procesverbetering
•  Verstevigen of vereenvoudigen eigen propositie
•  Verbeteren of optimaliseren marketing en sales
•  Cultuur-, organisatie- of innovatieontwerp

Marieke Hendrix boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht