• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Linda Coussement

Linda CoussementWereldvrede mogelijk maken

Linda Coussement (1979) doet alles wat ze kan om wereldvrede mogelijk te maken.

Dit doet ze echter niet door de bijna onmogelijk logge economische en politieke systemen en structuren te willen veranderen maar door dit op individueel niveau praktisch mogelijk te maken met behulp van 1 ‘simpele’ vraag: “Hoe is het om jou te zijn?”

Het is ‘grass-roots’ en binnenstebuiten. Het is mensen leren en inspireren verantwoordelijkheid te nemen voor het ervaren van geluk en vrede in zichzelf en in hun eigen relaties. Want hoe meer vrede ontstaat op deze kleine schaal, hoe meer vrede er kan ontstaan op wereldschaal.

Linda zet dan ook graag haar dertien jaren ervaring in (corporate) business consultancy, vijf jaren als (startup) ondernemer, en vele jaren van persoonlijke groei en ontwikkeling (inclusief diverse yogalerarenopleidingen) in om dit mogelijk te maken.

Twee jaar geleden heeft ze radicaal besloten om haar huis te verhuren en met haar kleine auto door Europa te reizen om allerlei mensen de vraag “How is it to be you?” te stellen. Al reizende kwam ze tot een nog radicaler besluit om al haar ervaring, kennis, en talent te bundelen en actief te werken aan het mogelijk maken van wereldvrede.

Middels boeiende, niet zweverige, en vooral zeer praktisch toepasbare workshops, trainingen, boeken, en video’s leert en inspireert ze mensen en bedrijven hoe met meer authenticiteit, persoonlijk leiderschap, en betekenis in het leven (en bedrijf) te staan en relaties aan te gaan met empathie en compassie.

Want wie wil nou niet makkelijker en met meer harmonie door het (zaken)leven gaan?

Linda heeft haar hart wagenwijd open, haar hoofd op scherp, en haar voeten stevig op de aarde staan en benadert het leven met humor, vertrouwen, en intuïtie. Ze spreekt vanuit kennis en ervaring, haar insteek gebaseerd op authenticiteit, wat betekent dat haar ‘leading by example’ soms inhoudt dat ze op basis van eigen ervaringen toont hoe het juist niet moet. Het is die kwetsbaarheid, gecombineerd met haar sterk ontwikkelde empathische kant die maakt dat ze mensen kan raken en inspireren zonder ze te willen/moeten overtuigen of de ‘les te lezen’.

Linda spreekt over:

  • Wereldvrede door innerlijke vrede en compassie
  • De kunst van empathie
  • ‘Design Your Life’; richt je leven in met geluk en betekenis
  • ‘Design Your Business’; richt je bedrijf in met gelukkige mensen en betekenis
  • ‘The Modern Rebel With A Cause’; over persoonlijk leiderschap en non-conformiteit

Linda Coussement boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

 

 

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending