Afdrukken

Date bijstandsvrouw met topman

Brood en Rozen 16'Bijstandsvrouw date topman. Wij hebben lef en hij heeft het netwerk'. Acht bijstandsvrouwen in Breda hadden op 8 maart een afspraak met acht topmannen, o.a. met de burgemeester. ZijSpreekt gaf hun - op verzoek van de Stichting Brood en Rozen - tips hoe zich op het podium te presenteren.

Burgemeester Paul Depla van Breda en de topmannen van het Financieel Dagblad, Avans Hogeschool, Rabobank, Dorst Automotive, CM Groep, Horeca Architecten en Yonego gingen op 8 maart in gesprek met de vrouwen die de afgelopen periode op initiatief van de Stichting Brood en Rozen van Nora Kasrioui het intensieve Bewustzijnsprogramma hebben gevolgd. Als werkzoekende bijstandsvrouwen zijn zij op zoek naar echte kansen.

IMG 8134 SmallOp Internationale Vrouwendag spraken ze elkaar op een mooie locatie. Een gesprek om elkaars wereld te leren kennen, maar ook om kansen op de arbeidsmarkt te creëren. De topmannen kregen bijstandsvrouwen tegenover zich met ruime ervaring in o.a. human resource, grafische vormgeving, officemanagement en websites bouwen.

Voorafgaand aan 8 maart, waar de vrouwen hun getuigschrift in ontvangst namen, gaf ZijSpreekt hen tips hoe zich te presenteren voor een publiek (foto). Met als doel: Aan de slag! Op 8 maart ontmoetten de bijstandsvrouwen de topmannen tijdens de 'blind date' en presenteerden ze zich vervolgens aan dagvoorzitter Saskia Noorman-Den Uyl.  Info en film op Brood en Rozen. BN de Stem deed verslag in 'Daten met de burgemeester'.