• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Nominaties Vrouw in de Media Awards 2015

IMG 0308 SmallNominaties voor de Vrouw in de Media Award 2015 en de aanmoedigingsprijs You Go Girl zijn bekend. De prijzen zijn een initiatief van mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt. Op voordracht van journalisten, onderzoek door Erasmus Universiteit en voordrachten door het publiek zijn 25 vrouwelijke deskundigen geselecteerd die in aanmerking komen voor een van de twee prijzen. Er kan tot woensdag 10 februari worden gestemd op www.vrouwindemedia.nl. (foto Suzanne Hanekamp van winnaars 2014)

Voor de nominaties van de VIDM-award is gekeken naar hun aanwezigheid in de landelijke dagbladen en informatieve tv-programma's van de publieke omroep. Een jury van journalisten heeft de nominaties voor de YGG-award gekozen. Het publiek bepaalt met het uitbrengen van een stem wie van de vrouwelijke deskundigen zich het beste heeft geprofileerd in de media.         

De prijzen zijn voor de vrouwen die zich in 2015 het beste hebben geprofileerd in de nieuwsmedia. De awards zijn beelden gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.

Gegevens voor de totstandkoming van de VIDM-award zijn mede gebaseerd op het onderzoek 'naar de zichtbaarheid van vrouwen in de Nederlandse media van 2015' op ons verzoek uitgevoerd door Tamar van Heyningen en Juwan Mizouri, alumni Master Media & Journalistiek en de afdeling Media & Communicatie van de Erasmus School for History, Culture and Communication. In het onderzoek zijn alle landelijke dagbladen en een aantal informatieve tv-programma's van de publieke omroep meegenomen.

Ten opzichte van 2014 zijn 10 vrouwen opnieuw genomineerd (geel gearceerd). Genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2015 zijn in alfabethische volgorde:

Claudia de Breijjet bussemakerTineke Ceelen 15Marlene Dumas SmallAnnemarie van Gaal SmallBndicte Ficq SmallBeatrice de Graaf

Claudia de Breij, Jet Bussemaker, Tineke Ceelen, Marlene Dumas, Annemarie van Gaal, Bénedicte Ficq, Beatrice de Graaf, 

Louise GunningEva Jinek KROAnnemarie Jorritsma 15Wanda de KanterLinda de MolKajsa Ollongren 15Faiza Oulahsen

Louise Gunning, Eva Jinek, Annemarie Jorritsma, Wanda de Kanter, Linda de Mol, Kajsa Ollongren,  Faiza Oulahsen

Dafne Schippers 15Edith SchippersHerna VerhagenWeski InezWilma WindIreen Wust

Dafne Schippers, Edith Schippers, Herna Verhagen, Inez Weski, Wilna Wind, Ireen Wüst.

IMG 0295 SmallDe Vrouw in de Media Award wordt voor de zevende keer uitgereikt. Eerder ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013) en Wanda de Kanter (2014).

De YGG-award-verkiezing vindt voor de derde keer plaats. Vorig jaar ontving Ilhaam Awees, Somalisch vluchtelinge en woordvoorster uitgeprocedeerde asielzoekers de prijs. Het is een aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om in hun vak meer zichtbaar te worden in de - ook regionale - media: radio, tv, kranten, tijdschriften, social media. Tot 20 december jl.  stond de inbox open voor aanmeldingen. Foto: prijswinnaars 2014 (vlnr Limore Noach namens Wanda de Kanter, Shula Rijxman NPO, Janneke van Heugten VIDMnl, Ilhaam Awees, Irene de Bel Opzij, Marga Miltenburg ZijSpreekt (foto Suzanne Hanekamp).

De jury bestaande uit Geertje Algera (videojournalist, redacteur KRO-NCRV televisie), Harmke Oudenampsen (videojournalist, storyteller, freelance redacteur NOS Journaal) en Irene de Bel (hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury), nomineert voor deze aanmoedigingsprijs:

Anne Ardon Justine van Beek maria genova thumb senay ozdemir Tamara Straatman thumb Myra de Wildt 

Anne Ardon & Justine van Beek (oprichters van Stellingdames.nl), Maria Genova (schrijfster), Senay Özdemir (media-onderneemster), Tamara Straatman (gelukscoach), Myra de Wildt (Happy Single Moms)

Wie krijgen de Vrouw in de Media Awards 2015? Stem op www.vrouwindemedia.nl en laat ook anderen weten dat zij hun stem kunnen uitbrengen op de meest geprofileerde vrouw in het nieuws.

Op 8 maart (internationale vrouwendag) worden de awards uitgereikt in het gebouw van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam, tijdens een ontbijtevent.    

De Vrouw in de Media Awards 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo VIDM 15 ZijSpreekt Logo RGB logo Suus Logo Ellen Buchwaldt Geertje Algera Kro logo Small Logo EUR logo Madelne vidm 

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending