Afdrukken

Nominaties Vrouw in de Media Awards 2015

IMG 0308 SmallNominaties voor de Vrouw in de Media Award 2015 en de aanmoedigingsprijs You Go Girl zijn bekend. De prijzen zijn een initiatief van mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt. Op voordracht van journalisten, onderzoek door Erasmus Universiteit en voordrachten door het publiek zijn 25 vrouwelijke deskundigen geselecteerd die in aanmerking komen voor een van de twee prijzen. Er kan tot woensdag 10 februari worden gestemd op www.vrouwindemedia.nl. (foto Suzanne Hanekamp van winnaars 2014)

Voor de nominaties van de VIDM-award is gekeken naar hun aanwezigheid in de landelijke dagbladen en informatieve tv-programma's van de publieke omroep. Een jury van journalisten heeft de nominaties voor de YGG-award gekozen. Het publiek bepaalt met het uitbrengen van een stem wie van de vrouwelijke deskundigen zich het beste heeft geprofileerd in de media.         

De prijzen zijn voor de vrouwen die zich in 2015 het beste hebben geprofileerd in de nieuwsmedia. De awards zijn beelden gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.

Gegevens voor de totstandkoming van de VIDM-award zijn mede gebaseerd op het onderzoek 'naar de zichtbaarheid van vrouwen in de Nederlandse media van 2015' op ons verzoek uitgevoerd door Tamar van Heyningen en Juwan Mizouri, alumni Master Media & Journalistiek en de afdeling Media & Communicatie van de Erasmus School for History, Culture and Communication. In het onderzoek zijn alle landelijke dagbladen en een aantal informatieve tv-programma's van de publieke omroep meegenomen.

Ten opzichte van 2014 zijn 10 vrouwen opnieuw genomineerd (geel gearceerd). Genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2015 zijn in alfabethische volgorde:

Claudia de Breijjet bussemakerTineke Ceelen 15Marlene Dumas SmallAnnemarie van Gaal SmallBndicte Ficq SmallBeatrice de Graaf

Claudia de Breij, Jet Bussemaker, Tineke Ceelen, Marlene Dumas, Annemarie van Gaal, Bénedicte Ficq, Beatrice de Graaf, 

Louise GunningEva Jinek KROAnnemarie Jorritsma 15Wanda de KanterLinda de MolKajsa Ollongren 15Faiza Oulahsen

Louise Gunning, Eva Jinek, Annemarie Jorritsma, Wanda de Kanter, Linda de Mol, Kajsa Ollongren,  Faiza Oulahsen

Dafne Schippers 15Edith SchippersHerna VerhagenWeski InezWilma WindIreen Wust

Dafne Schippers, Edith Schippers, Herna Verhagen, Inez Weski, Wilna Wind, Ireen Wüst.

IMG 0295 SmallDe Vrouw in de Media Award wordt voor de zevende keer uitgereikt. Eerder ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013) en Wanda de Kanter (2014).

De YGG-award-verkiezing vindt voor de derde keer plaats. Vorig jaar ontving Ilhaam Awees, Somalisch vluchtelinge en woordvoorster uitgeprocedeerde asielzoekers de prijs. Het is een aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om in hun vak meer zichtbaar te worden in de - ook regionale - media: radio, tv, kranten, tijdschriften, social media. Tot 20 december jl.  stond de inbox open voor aanmeldingen. Foto: prijswinnaars 2014 (vlnr Limore Noach namens Wanda de Kanter, Shula Rijxman NPO, Janneke van Heugten VIDMnl, Ilhaam Awees, Irene de Bel Opzij, Marga Miltenburg ZijSpreekt (foto Suzanne Hanekamp).

De jury bestaande uit Geertje Algera (videojournalist, redacteur KRO-NCRV televisie), Harmke Oudenampsen (videojournalist, storyteller, freelance redacteur NOS Journaal) en Irene de Bel (hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury), nomineert voor deze aanmoedigingsprijs:

Anne Ardon Justine van Beek maria genova thumb senay ozdemir Tamara Straatman thumb Myra de Wildt 

Anne Ardon & Justine van Beek (oprichters van Stellingdames.nl), Maria Genova (schrijfster), Senay Özdemir (media-onderneemster), Tamara Straatman (gelukscoach), Myra de Wildt (Happy Single Moms)

Wie krijgen de Vrouw in de Media Awards 2015? Stem op www.vrouwindemedia.nl en laat ook anderen weten dat zij hun stem kunnen uitbrengen op de meest geprofileerde vrouw in het nieuws.

Op 8 maart (internationale vrouwendag) worden de awards uitgereikt in het gebouw van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam, tijdens een ontbijtevent.    

De Vrouw in de Media Awards 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo VIDM 15 ZijSpreekt Logo RGB logo Suus Logo Ellen Buchwaldt Geertje Algera Kro logo Small Logo EUR logo Madelne vidm