Afdrukken

Optimisten in nieuwsbrief ZijSpreekt sept 2017

Harpers Bazaar September 2017 NetherlandsWereldrecord Dubbele Kanaaloversteek blijft op naam van lange-afstandszwemmer Irene van der Laan; NPO houdt woord met vrouwelijke dj's op prime-time; Harper's Bazaar en Vogue trekken zich kritiek aan en beloven meer modellen van kleur te laten zien; #BBCWomen voor gelijke beloning; Meer vrouwelijke blauwhelmen bij vredesmissies; Beschamend laag cijfer topvrouwen; Funda Müjde en Caroline Gadella bij EenVandaag in de Optimist; Nieuwe boeken en meer nieuwswaardigheden in de 94ste nieuwsbrief van ZijSpreekt.

Afdrukken

Vrijhaven Shanghai door Joan Veldkamp

BoekVeldkamp10b SmallVrijhaven Shanghai. Hoe duizenden vluchtelingen in China aan de Holocoast ontkwamen is geschreven door Aziëdeskundige Joan Veldkamp. Zij belicht hierin Shanghai als toevluchtoord tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de hand van persoonlijke verhalen van twee joodse jongens die in 1938 met hun ouders nazi-Duitsland wisten te ontvluchten en in het getto van Shanghai, ondanks alle armoede en dreiging, een onvergetelijke jeugd hadden.
8 september werd Vrijhaven Shanghai onder grote belangstelling bij Athenaeum Boekhandel gepresenteerd en ZijWasErbij..

Afdrukken

Filosofische dialoog Hermsen/Van der Waal

Joke Hermsen Henk van der WaalFilosofe Joke Hermsen, veelgevraagd spreker en schrijfster van o.a. Stil de Tijd, Kairos, Melancholie van de Onrust is via ZijSpreekt voortaan ook te boeken voor een gezamenlijk optreden met Henk van der Waal (1960), een gerenommeerd en meermaals bekroond dichter en filosoof en auteur van o.a. Denken op de plaats rust (2015). Ze brengen een filosofische dialoog over tijd & creativiteit, live geïmproviseerd voor en met het publiek, met ondersteuning van poëzie en muziek.

Afdrukken

#meervrouwenaantafel! Nieuwsbrief juli 2017

EZVN groepsfoto 17 SmallDe biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen (foto) in ZijWasErbij, in de media en meer in de 93ste editie van de maandelijkse nieuwsbrief van ZijSpreekt.