Afdrukken

'Arabieren kijken' - Hassnae Bouazza

Eind januari was het zover! De boeklancering van 'Arabieren kijken'. De alledaagse revolutie beschreven door Hassnae Bouazza en ZIJ was erbij!

Eind januari was het zover! De boeklancering van 'Arabieren kijken'. De alledaagse revolutie beschreven door Hassnae Bouazza en ZIJ was erbij! Hassnae (geboren 1973 in Oujda, Marokko) is journalist, columnist, vertaler en programmamaker en als spreker te boeken via ZijSpreekt.

Jurgen Raymann boek HassnaeOp de zolder van uitgever Ambo aan de Herengracht in Amsterdam waren familie, vrienden en pers getuige van een vrolijke overhandiging van het eerste exemplaar aan cabaretier Jörgen Raymann door Hassnae. 'Waarom ik?, vroeg hij zich af, want 'ik lees niet veel boeken'. Hassnae noemde als aanleiding zijn lef, humor en enthousiasme.

In Arabieren kijken toont Hassnae ons het dagelijks leven in de Arabische wereld zoals wij dat niet vaak zien. We worden doorgaans overvoerd met cliché's over de Arabische wereld. Dit boek biedt een andere blik die de media niet vaak laat zien.

boekomslag arabieren kijken customHassnae: 'De Arabische wereld wordt vooral beschreven als de vijand, die het op onze veiligheid hier heeft gemunt. Dat beeld strookt geenszins met de realiteit die ik ken en ik wil daarom de Arabische man en vrouw een gezicht geven. Een naam. Een geschiedenis. Een leven.' Ze doet dit door het leven van de gewone man en vrouw op straat te beschrijven. Waar ze naar kijken op televisie, waar ze van dromen, hun dagelijkse zorgen, hun verliefdheden. Hassnae kwam op haar vierde naar Nederland en voor haar boek reisde ze regelmatig naar de Arabische wereld, van Marokko tot Egypte en van Syrië tot Saudi-Arabië. Haar ontmoetingen tekende ze op in een indrukwekkend boek, dat gelezen moet worden.

Bij de presentatie van 'Arabieren kijken' ging het er vrolijk aan toe. Opvallend was dat er ook een aantal volgers van Hassnae op twitter op haar uitnodiging waren ingegaan. De bijeenkomst werd afgesloten met een wervelend optreden van de band Manar!

januari 2013 107 custom januari 2013 108 custom

januari 2013 120 custom

Lovende woorden over de totstandkoming boek door uitgeefster Febe van der Wardt van Ambo

Alle leeftijden waren vertegenwoordigd Twittervrienden Bahaedin Ahrazem (IT Parkeren), Wouter de Vries (fotograaf en blogger), Joyce Bakker (yogalerares)

januari 2013 121 custom

madelonstokmanhb custom

 januari 2013 119 custom

Hassnae met haar 'felbeminde' Peter Breedveld, oprichter blog 'Frontaal Naakt'

Madelon Stokman, journalist (themakanaal Spirit 24) en Nuweira Youskine, columnist bij Trouw Fatima Belkasmi (stafmedewerker Riagg Rijnmond) en Fatima Elatik (stadsvoorzitter Amsterdam Oost)
 marionbloemhb custom  januari 2013 136 custom  
Beryl Bouazza (broer) en schrijfster Marion Bloem ZIJ was erbij!  

Eind januari was Hassnae te gast bij Kunststof. Nog te beluisteren op de site van de NTR.

Arabieren kijken is uitgegeven door AmboAnthos. Voor alle testimonials zie www.hassnaebouazza.nl