Afdrukken

Truus Dokter

Truus DokterTrend Forecaster 

Truus Dokter (1961) is deskundige in het kort en bondig verbeelden en verwoorden van de tijdsgeest; van initiële inspiratie tot aan productontwikkeling en marketing. Haar motto is: 'ontluik, inspireer en doe'.

Zij begon haar eigen bedrijf in 1997, na een loopbaan als design manager voor twee retailers & een merk en als creative director voor een communicatiebureau. Ze vertegenwoordigt trendbureau Peclers in Nederland en België en is stylist op het gebied van mode en interieur.

Truus Dokter heeft een brede kijk op de maatschappij: ontluikende stromingen en trends, weet ze in een vroeg stadium op duidelijke wijze te verbeelden en te verwoorden. Vervolgens draagt ze ideeën aan wat dit kan betekenen op commercieel & maatschappelijk gebied en indien gewenst koppelt ze hier een tijdlijn aan. Vaak spreekt en schrijft ze over onderwerpen in een zeer vroeg stadium voor een doelgroep die ver vooruit moet werken. Ze heeft vijf jaar lang een column gehad in trend magazine Second Sight en heeft een blog op www.fullinsight.com.

Op 30 oktober 2015 werd Truus Dokter benoemd tot Trendforecaster of the Year 2015. De jury: ‘Truus Dokter met haar Start-Up! geeft een breed inzicht in wat ons te wachten staat in 2016 & Beyond. Ze vertaalt maatschappelijke observaties naar kleuren, materialen en producten. Meest inspirerend vond de jury het idee ‘Magic lasts longer than Money’.

Truus houdt lezingen over: 

  • Mode trends
  • Doelgroepen (15-25), (25-35), (35-55) & (55-80)
  • Nieuw economisch & commercieel denken
  • Kleinschalig: het nieuwe groot
  • Veranderingen in de maatschappij en de impact op bestaande structuren

Zij sprak o.a. tijdens events van het Nederlands Interieur Instituut en het Second Sight event & IT Innovation day

Wilt u Truus Dokter boeken? Vul dan het contactformulier in of bel met ZijSpreekt 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht