Afdrukken

Muriel Warners

Muriel WarnersDe kracht van internet benutten

Met haar eigen bedrijf 2MW zet Muriel Warners haar kennis en ervaring in om (oudere) jongeren de kracht van internet te leren benutten. Hiertoe volgde zij o.a. de opleiding tot mediacoach, de trainerscursus volgens de Galan methode en behaalde NIMA B en een Pedagogisch Didactische Aantekening. Daarbij heeft ze een ruime ervaring met het web op praktisch en strategisch vlak.
Muriel Warners (1966) heeft een achtergrond in de media. De eerste jaren na haar studie Publicistiek in Amsterdam ging ze aan de slag in de journalistiek. Ze leerde er goede verhalen maken, doorvragen en doorprikken, kritisch verschillende kanten bekijken. Bij de lokale en regionale radio, bij diverse bladen en kranten en even bij TV.

Toen internet er eenmaal was, versloeg dat voor haar alle media. Het web was vanaf het begin af aan voor haar een fascinerende wereld van oneindige mogelijkheden waar ze zich altijd weer verder in is blijven ontwikkelen. Ze ging aan de slag bij VrouwOnline en daarna bij NU.nl en NEOS/Planet Internet.

Daarna wilde zij zich verdiepen in de 'ontvanger'. Wat zijn zijn of haar behoeften en hoe kun je je content zo maken dat het ook aanslaat? Een nieuwe studie en carrièreswitch in de marketingcommunicatie volgden. Ze ging aan de slag bij de Wereldomroep en hield zich bezig met contentstrategie en online marketing op internationaal vlak. Met de komst van social media was de tijd van alleen zenden voorbij. Muriel Warners stortte zich op social media strategie en het daarin trainen van collega's.

Na zes jaar besloot zij de overstap te maken naar de andere kant: die van de consument. Hoe gaat hij of zij om met al die media? Hiertoe volgde zij de opleidingen tot mediacoach en didactiek om mediawijsheid en digitale didactiek effectief in te kunnen zetten in haar werk als zelfstandig ondernemer.

Muriel heeft de gave om complexe materie in heldere taal te gieten. Ze is down to earth, heeft humor en is gewapend met een gezonde hekel aan grootspraak. Zij spreekt over:

• Jongeren en internet
• Onderwijs en social media
• Slimmer internetten
• Studiekeuze en internet
• Digitaal burgerschap

Muriel Warners boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht