Afdrukken

Lin McDevitt-Pugh

Lin McDevitt PughNetwerken / sociaal kapitaal / dagvoorzitter

Lin McDevitt-Pugh (1954) is geboren in Warragul, Australië (zo'n 100 kilometer ten oosten van Melbourne). Ze studeerde politiek en geschiedenis aan de universiteit van Melbourne. In 1978 kwam ze naar Nederland om te netwerken en is gebleven. Ze zet zich in voor vrouwenrechten en kreeg tweemaal de Joke Smitprijs: in 1986 samen met Stichting tegen haar wil (met een project om geweld tegen vrouwen te stoppen) en in 2000 met het Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging (om de toegang van vrouwen wereldwijd tot informatie te vergroten).

boekomslag Lin McDevittJarenlang deed McDevitt-Pugh onderzoek naar netwerken. In 2009 richtte ze haar bedrijf op, waarmee ze onder meer mensen (voornamelijk uit de non-profitsector) traint om verbindingen te leggen en meer uit hun netwerken te halen.

Lin wil het échte netwerken terugbrengen in de maatschappij, en tijdens bijeenkomsten. Het échte netwerken draait om verbondenheid. Iedereen maakt deel uit van een netwerk. Dat is je familie, je vrienden, je collega's, de mensen van je sportvereniging. Al die mensen hebben weer een eigen netwerk. Bij elkaar kunnen zij een hulpbron zijn voor de plannen en projecten die je wilt uitvoeren. Leer vragen te stellen aan de mensen die je kent, leer gul te geven als zij om iets vragen.

In juni 2016 verscheen haar boek 'So You Think You Can't Network'. Bekijk impressie boekevent.

Lin spreekt o.a. over:

  • Teams als netwerken
  • Gemeenschappen als netwerken
  • Opvang van asielzoekers en het opbouwen van zowel netwerken voor de nieuwkomers, als oplossingsgericht samenwerking tussen hulpinstanties
  • LGBT-netwerken binnen bedrijven
  • Ondernemers en netwerken

En treedt ook geregeld op als dagvoorzitter/gespreksleider waarbij zij een minicursus netwerken inbrengt.

Lin McDevitt-Pugh boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht