• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Nikolien Martina-Doorenbos

nikolien martinaTaboes in combinatie work-life-vrouw & moeder zijn bespreekbaar maken

Nikolien Martina-Doorenbos werkt al jaren als headhunter bij een van de grootste internationale executive search organisaties ter wereld. Zij heeft honderden vrouwen ontmoet die moeite hadden met het nemen van goede stappen in hun loopbaan en met het succesvol zijn in hun sollicitaties.

Het is opvallend hoe vrouwen anders in sollicitaties staan dan mannen. Regelmatig stelt zij aan mannelijke sollicitanten en aan vrouwelijke sollicitanten voor dezelfde functie deze vraag: ‘Als je de functiespecificatie leest waarop sluit jouw profiel aan en ben jij de geschikte persoon voor deze functie?’ De mannen hebben stuk voor stuk als antwoord: “ik sluit voor zo'n 80% aan op de gevraagde omschrijving dus ik ben de juiste persoon voor de job”. Vrouwen echter antwoorden: “ik sluit voor 80% aan op de gevraagde eisen van de functie dus ik ben NIET de juiste persoon voor deze baan”. Dit is waarom ik Nikolien zich met "Stelle Support"  richt op loopbaan- en sollicitatiebegeleiding voor vrouwen.

Om resultaat te behalen in sollicitatietrajecten en om een nieuwe weg in te slaan naar een succesvolle carrière helpt Nikolien vrouwen hun talenten, passie, kracht, vaardigheden, kennis, unique selling points en zelfvertrouwen aan te boren, en geeft ze hen een unieke blik achter de schermen in de wereld van headhunters en recruiters.

Nikolien heeft daarnaast als werkende moeder ervaren dat zij in de chaotische tijd van zwangerschap, de bevalling en met name in de periode daarna, moest jongleren met alle ballen. Ze vond het moeilijk om een goede balans te vinden in alles wat ze wilde en moest doen. Na de zwangerschap is er weinig gerichte begeleiding die vrouwen ondersteunt in het moeder leren zijn in combinatie met hun overige verantwoordelijkheden, rollen en hun ambities. Dit heeft uiteindelijk geleid tot "Moms&More".

Nikolien is gecertificeerd NLP Master Practitioner en heeft diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Zij is aangesloten bij NVNLP, thema-expert bij VrouwenWoensdag en licentiehouder van de Magic Adventures Coaching- en Trainingsmethode.

Zij spreekt over:

  • De wereld van een headhunter
  • Loopbaan en carrièreonderwerpen voor vrouwen
  • Solliciteren met Social Media
  • Work-life harmonie voor vrouwen en moeders
  • Alle ballen hoog houden, diverse rollen bekleden voor moeders

Wilt u Nikolien boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

 

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending