Afdrukken

Nikolien Martina-Doorenbos

nikolien martinaTaboes in combinatie work-life-vrouw & moeder zijn bespreekbaar maken

Nikolien Martina-Doorenbos werkt al jaren als headhunter bij een van de grootste internationale executive search organisaties ter wereld. Zij heeft honderden vrouwen ontmoet die moeite hadden met het nemen van goede stappen in hun loopbaan en met het succesvol zijn in hun sollicitaties.

Het is opvallend hoe vrouwen anders in sollicitaties staan dan mannen. Regelmatig stelt zij aan mannelijke sollicitanten en aan vrouwelijke sollicitanten voor dezelfde functie deze vraag: ‘Als je de functiespecificatie leest waarop sluit jouw profiel aan en ben jij de geschikte persoon voor deze functie?’ De mannen hebben stuk voor stuk als antwoord: “ik sluit voor zo'n 80% aan op de gevraagde omschrijving dus ik ben de juiste persoon voor de job”. Vrouwen echter antwoorden: “ik sluit voor 80% aan op de gevraagde eisen van de functie dus ik ben NIET de juiste persoon voor deze baan”. Dit is waarom ik Nikolien zich met "Stelle Support"  richt op loopbaan- en sollicitatiebegeleiding voor vrouwen.

Om resultaat te behalen in sollicitatietrajecten en om een nieuwe weg in te slaan naar een succesvolle carrière helpt Nikolien vrouwen hun talenten, passie, kracht, vaardigheden, kennis, unique selling points en zelfvertrouwen aan te boren, en geeft ze hen een unieke blik achter de schermen in de wereld van headhunters en recruiters.

Nikolien heeft daarnaast als werkende moeder ervaren dat zij in de chaotische tijd van zwangerschap, de bevalling en met name in de periode daarna, moest jongleren met alle ballen. Ze vond het moeilijk om een goede balans te vinden in alles wat ze wilde en moest doen. Na de zwangerschap is er weinig gerichte begeleiding die vrouwen ondersteunt in het moeder leren zijn in combinatie met hun overige verantwoordelijkheden, rollen en hun ambities. Dit heeft uiteindelijk geleid tot "Moms&More".

Nikolien is gecertificeerd NLP Master Practitioner en heeft diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Zij is aangesloten bij NVNLP, thema-expert bij VrouwenWoensdag en licentiehouder van de Magic Adventures Coaching- en Trainingsmethode.

Zij spreekt over:

  • De wereld van een headhunter
  • Loopbaan en carrièreonderwerpen voor vrouwen
  • Solliciteren met Social Media
  • Work-life harmonie voor vrouwen en moeders
  • Alle ballen hoog houden, diverse rollen bekleden voor moeders

Wilt u Nikolien boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht