Afdrukken

Saskia Konniger

Saskia Konniger 16Gepakt door de reisbug

Saskia Konniger (1974) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht (1993-1998) en volgde de postdoctorale opleiding RTV-journalistiek (1998-2001) aan de Universiteit Groningen. Haar afstudeeronderzoek vond plaats in Ghana. Saskia bezocht werkplaatsen en begrafenissen en schreef haar eindscriptie over beeldmotieven van de kleurrijke doodskisttraditie (Shortlist Nationale Parool Scriptieprijs 1998). De reisbug had haar te pakken. Konniger ontpopte zich als wereldreiziger en publiceerde in tal van magazines en kranten over cultuur, religie, landrechten, reizen en globalisering.

In 2008 verscheen haar debuut Club Karma, een autobiografisch reisboek over India. In 2007 startte ze in opdracht van Rijksmuseum Volkenkunde, als conservator India, een onderzoek naar de positie van goudsmeden in Rajasthan en reisde ze in het spoor van de Noord-Indiase Mogol- en Rajputhofculturen door Noord-India. Het onderzoek resulteerde in 2011 in een tentoonstelling De Verborgen Tuin, juwelen uit Noord-India en boek De Verborgen Tuin, goudsmeden uit Noord-India.

In 2008 reisde ze door China, nieuwsgierig naar dit andere gigantische BRIC-land. April 2012 verscheen Zhongguo, reis naar het midden, een spannende avonturenroman, gebaseerd op deze Chinese onderzoeksreis.

Saskia geeft lezingen over o.a.:

  • India
  • China
  • Globalisering
  • Wereldculturen
  • Reizen

Wilt u Saskia Konniger boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht