• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Betteke van Ruler

betteke van ruler 13bMet het oog op Communicatie

Betteke van Ruler (1948) is dé communicatieprofessional van Nederland. De emeritus hoogleraar corporate communicatie en communicatiemanagement aan de UvA werd begin 2014 uitgeroepen tot de meest invloedrijke! Zij heeft een lange carrière achter de rug, eerst als communicatieprofessional, daarna als docent communicatie in het hbo, en sinds 1996 als wetenschapper. (foto: Sjaak Ramakers)

In de loop van de tijd heeft zij talloze boeken en artikelen gepubliceerd over communicatiemanagement en over de professionals in het communicatievak en er veel voordrachten over gehouden.

In juni 2012 verscheen: 'Met het oog op Communicatie. Reflecties op het communicatievak' (uitgave Boom/Lemma).

Betteke schreef ook: 'Communicatie NU, grootboek van het communicatievak', over actuele ontwikkelingen. En 'Reflectieve Communicatie Scrum' waarin zij scrum introduceert in het communicatievak. Lees ook de 'bèta-versie' van haar 'Reflectieve Communicatie Scrum. Zó ben je accountable!'

In juli 2014 verscheen een nieuw boek, Strategisch Communicatie Frame, over hoe je interactief een strategie ontwikkelt die je op een A4 kunt weergeven. Betteke: 'Een leuke, heel nieuwe methode'.

Begin 2014 werd Betteke uitgeroepen tot de meest invloedrijke communicatieprofessional van Nederland. Ze heeft - aldus Communicatie.online - een stevige nummer één positie.  Lees meer...

Betteke in gesprek met Miranda Kampers (De beste versie van jezelf): 'Kortgeleden bedacht ik de glossy Communicatie NU, in 2013 verscheen De Reflectieve Communicatie Scrum en vanuit mijn uitspraak 'gooi dat communicatieplan maar in de sloot' is mijn nieuwste boek, Strategisch Communicatie Frame, in juli tot stand gekomen. Ik ben een domineesdochter, die verkondiging zit me dus in het bloed.'

Betteke van Ruler sprak en spreekt op tal van nationale en internationale wetenschappelijke en professionele congressen, voor verenigingen en netwerken en heeft veel gastcolleges verzorgd. Daarnaast verzorgt ze regelmatig in-company workshops en lezingen en teaching the teachers programma's.

Betteke van Ruler 2Ze kan een lezing of workshop verzorgen over:

  • Communicatiewetenschap
  • Communicatiemanagement van organisaties
  • De relatie voorlichting - journalistiek
  • De geschiedenis van het communicatieberoep (pr en voorlichting)
  • Scrum in het communicatievak
  • Hoe ontwikkel je een goede communicatiestrategie?

Betteke van Ruler is Lid van de Raden van Advies van Rijkswaterstaat, Hogeschool In-Holland en Hogeschool Leiden, lid van de Adviesraad Faculteit Sociale Wetenschappen van de VU en lid van de jury's PR Talentprijs van Van Hulzen en van de Transparantprijs van PwC.

Deze ervaren spreekster voor een boeiende lezing boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt voor de mogelijkheden 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

 

 

 

 

 

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending