Afdrukken

Ada Knol

Ada Knol 14Leven is keuzes maken

Als persoonlijk leiderschap ervaringsdeskundige, schrijver, dichter, trainer en spreker inspireert Ada Knol (1968) mensen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven en hun hart te volgen. In haar werk was ze de enige of eerste vrouw tussen mannelijke collega's op verkoop- en managementniveau. Met succes koos ze daarin haar eigen weg.

Veelzijdig, dat is waarschijnlijk de beste omschrijving van Ada Knol als mens. Na haar jeugd op het Drentse platteland, volgt ze een studie HEAO-EL in Enschede. De kopstudie Internationaal Management in Maastricht daarna breekt ze af om te trouwen met de man van haar dromen, een Nigeriaanse asielzoeker.

Ze vindt werk in de buurt van Utrecht en is al gauw lid van het management team. Ze wordt ziek na de geboorte van haar dochter, krijgt ontslag en gaat scheiden. De jaren daarna werkt ze als alleenstaande moeder aan een succesvolle carrière in de ICT bij KPN. Omdat ze meer contact met klanten wilde ervaren, besluit ze tot een overstap naar de verkoop bij Sun Microsystems/ Oracle. Na 6 jaar verkoopervaring krijgt ze een toenemende behoefte aan meer diepgang in de gesprekken.

In 2009 doet ze daarom de Post-HBO Registeropleiding Professional Coaching. Ze maakt in 2011 de overstap naar een ander ICT bedrijf als partner manager bij Genesys Telecommunications Laboratories B.V. (voormalig dochterbedrijf van Alcatel-Lucent). Per 1 september 2013 neemt ze ontslag en kiest ze volledig voor het zelfstandig ondernemerschap als schrijver, spreker en coach en woont weer samen.

Najaar 2013 verscheen haar boek 'Van Crisis naar Geluk'. Hoe je ontslag, scheiding en ziekte te boven komt.

Ada Knol kan een lezing verzorgen over:
• Van crisis naar geluk
• De vier intelligenties in mens, bedrijf of maatschappij
• Creatiekracht
• Goddelijkheid van de mens
• De helende kracht van familierelaties

Ada Knol boeken voor een lezing? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht