Afdrukken

Wendelijn van der Leest

Wendelijn van der Leest 14Mijn hart verpand aan Italië, Rome in het bijzonder

Zoek je een high energy (keynote) lezing met een unieke insteek voor je bedrijfsevent of congres waardoor je na afloop geïnspireerd wegloopt met nieuwe kennis en tools?

Net als jij komt allround geschiedenisexpert en professioneel storyteller Wendelijn van der Leest (1977) dagelijks in aanraking met zogenaamd 'unieke' actuele thema's: goed (en vaak slecht) leiderschap, politieke crises, religieuze multicultuur, vrouwen en macht, het (mis)lukken van de EU, de groeiende kloof tussen rijk en arm, corrumpering van normen en waarden, slechte voeding en eetgewoontes, hooliganisme in het voetbal enz enz. Zijn deze problemen echt uniek? En hoe kunnen we deze problemen aanpakken? Het verleden biedt vaak (veel) meer perspectief dan je denkt; er is weinig nieuws onder de zon en daar kunnen wij de vruchten van plukken!

In haar lezingen/talks krijgt het publiek op kundige en humoristische wijze toegang tot het verleden waardoor een spiegel gericht wordt op het heden: op een manier die leuk is, inspirerend is en de kracht heeft om echte verandering in je mindset teweeg te brengen en vanuit een zachte spiegel naar jezelf en je eigen handelen te kijken.

Maar waarom geschiedenis? Omdat het ons laat zien dat waar wij nu vaak mee worstelen niet op zichzelf staat. We vinden het wiel niet opnieuw uit in de moderne tijd, al denken we dat te vaak wel. En omdat dat zo is kunnen we beter maar bewust naar ons verleden kijken om ons context te geven, richting te wijzen, verbonden te voelen, ons te sterken, ons inspiratie te bieden en ons te laten lachen.

Wendelijn spreekt o.a. over:
• Leiderschap
• Vrouwen en leiderschap
• Sport en sportcultuur
• Politiek en bestuur

Zoals bijvoorbeeld:
1. Unexpected influencers in het Romeinse Rijk; hoe vrouwen een 'betonnen' plafond konden doorbreken.
2. Leidinggeven met hart, is dat mogelijk? Toen bestuurders ook filosofen waren…
3. Historisch leiderschap; wat wij kunnen leren van kopstukken als Caesar, Marcus Aurelius, Mussolini en Putin.

Wendelijn studeerde cum laude af in zowel Geschiedenis als Oudheid en publiceerde gedurende haar tweede master haar boek over machtige vrouwen in de steden van het Romeinse Rijk - Eumachia; Livia van Pompeii (2006, Scriptio). Ze werkte als oudheidkundige bij de universiteiten van Amsterdam, Utrecht en Rome. Sinds enkele jaren treedt ze ook als spreker op voor bedrijven, en is ze in te huren om uw bedrijfsincentive naar Rome te begeleiden.

Wat anderen zeggen over Wendelijn:

"Er is niet zoveel nieuws onder de zon was onze conclusie, maar we vergeten te snel. Erg leuk, maar vooral erg leerzaam!" - Mr. Guy van Doremalen. DAS, Chief Human Resource Officer

"Wat kunnen wij leren van leiderschap uit het verleden? Wendelijn heeft ons niet alleen vermaakt maar ook aan het denken gezet over ons eigen leiderschap." - T. Booij. Project manager Pink Elephant

"Met de nodige dosis humor werden wij wegwijs gemaakt in verleden waarbij onverwachte verbanden duidelijk werden naar de moderne tijd." - Familie Penninkx, Drenthe.

Wilt u deze veelzijdige historica boeken voor een lezing, vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht