• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Wendelijn van der Leest

Wendelijn van der Leest 14Mijn hart verpand aan Italië, Rome in het bijzonder

Zoek je een high energy (keynote) lezing met een unieke insteek voor je bedrijfsevent of congres waardoor je na afloop geïnspireerd wegloopt met nieuwe kennis en tools?

Net als jij komt allround geschiedenisexpert en professioneel storyteller Wendelijn van der Leest (1977) dagelijks in aanraking met zogenaamd 'unieke' actuele thema's: goed (en vaak slecht) leiderschap, politieke crises, religieuze multicultuur, vrouwen en macht, het (mis)lukken van de EU, de groeiende kloof tussen rijk en arm, corrumpering van normen en waarden, slechte voeding en eetgewoontes, hooliganisme in het voetbal enz enz. Zijn deze problemen echt uniek? En hoe kunnen we deze problemen aanpakken? Het verleden biedt vaak (veel) meer perspectief dan je denkt; er is weinig nieuws onder de zon en daar kunnen wij de vruchten van plukken!

In haar lezingen/talks krijgt het publiek op kundige en humoristische wijze toegang tot het verleden waardoor een spiegel gericht wordt op het heden: op een manier die leuk is, inspirerend is en de kracht heeft om echte verandering in je mindset teweeg te brengen en vanuit een zachte spiegel naar jezelf en je eigen handelen te kijken.

Maar waarom geschiedenis? Omdat het ons laat zien dat waar wij nu vaak mee worstelen niet op zichzelf staat. We vinden het wiel niet opnieuw uit in de moderne tijd, al denken we dat te vaak wel. En omdat dat zo is kunnen we beter maar bewust naar ons verleden kijken om ons context te geven, richting te wijzen, verbonden te voelen, ons te sterken, ons inspiratie te bieden en ons te laten lachen.

Wendelijn spreekt o.a. over:
• Leiderschap
• Vrouwen en leiderschap
• Sport en sportcultuur
• Politiek en bestuur

Zoals bijvoorbeeld:
1. Unexpected influencers in het Romeinse Rijk; hoe vrouwen een 'betonnen' plafond konden doorbreken.
2. Leidinggeven met hart, is dat mogelijk? Toen bestuurders ook filosofen waren…
3. Historisch leiderschap; wat wij kunnen leren van kopstukken als Caesar, Marcus Aurelius, Mussolini en Putin.

Wendelijn studeerde cum laude af in zowel Geschiedenis als Oudheid en publiceerde gedurende haar tweede master haar boek over machtige vrouwen in de steden van het Romeinse Rijk - Eumachia; Livia van Pompeii (2006, Scriptio). Ze werkte als oudheidkundige bij de universiteiten van Amsterdam, Utrecht en Rome. Sinds enkele jaren treedt ze ook als spreker op voor bedrijven, en is ze in te huren om uw bedrijfsincentive naar Rome te begeleiden.

Wat anderen zeggen over Wendelijn:

"Er is niet zoveel nieuws onder de zon was onze conclusie, maar we vergeten te snel. Erg leuk, maar vooral erg leerzaam!" - Mr. Guy van Doremalen. DAS, Chief Human Resource Officer

"Wat kunnen wij leren van leiderschap uit het verleden? Wendelijn heeft ons niet alleen vermaakt maar ook aan het denken gezet over ons eigen leiderschap." - T. Booij. Project manager Pink Elephant

"Met de nodige dosis humor werden wij wegwijs gemaakt in verleden waarbij onverwachte verbanden duidelijk werden naar de moderne tijd." - Familie Penninkx, Drenthe.

Wilt u deze veelzijdige historica boeken voor een lezing, vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending