Afdrukken

Beate (Beatrice) van der Heijden

beate van der heijdenBeate van der Heijden (1967) is hoogleraar Business Administration, in het bijzonder Strategic Human Resource Management bij de Faculteit der Managementwetenschappen, Institute of Management Research, aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze is Vakgroepvoorzitter van het Department Strategic HRM en Directeur van het Onderzoeksprogramma Responsible Organizations. Daarnaast is ze hoogleraar Strategisch HRM aan de Open Universiteit Nederland en is tevens verbonden aan de Universiteit Twente, departement HRM.

Beate van der Heijden studeerde Psychologie van Arbeid en Organisatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en voltooide de opleiding in 1990. In 1998 promoveerde ze aan de Universiteit Twente op een onderzoek naar het meten en de ontwikkeling van professionele expertise gedurende de loopbaan. Een retrospectieve studie onder hoger opgeleide Nederlandse werknemers. De dissertatie werd bekroond met de NITPB-prijs 1998 (Noordelijk Instituut voor Toegepaste Psychologie en Bedrijfspsychologie).

Momenteel coordineert zij twee Europese cross-culturele onderzoeken op het gebied van loopbaansucces.

Beate is Associate Editor van het European Journal of Work and Organizational Psychology en heeft gepubliceerd in, onder andere, Journal of Vocational Behavior, HRM, Journal of Occupational and Organizational Psychology, and Career Development International. 

Beate spreekt graag over o.a.:

  • Loopbaanontwikkeling
  • Employability
  • Ouder worden in het werk
  • Leeftijdsstereotypering

Prof. dr. Beate van der Heijden boeken voor een lezing? Vul dan het contactformulier in van ZijSpreekt of bel direct naar 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht