• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Jolanda Holwerda

Jolanda Holwerda 16Leiderschap van hoofd naar hart

Jolanda Holwerda (1966) is oprichter en hoofdredacteur van Lof Magazine (2007) en oprichter van de Lof Academy (2009) waar zij als trainer, coach en moderator heeft gewerkt met honderden (top) vrouwen aan het zichtbaar maken hun ambities en het vinden van hun persoonlijke missie.

Ze is auteur van het boek Vanuit je hart naar Succes en de grondlegger van het pad van de heldin©: in 7 stappen naar authentiek leiderschap. Ze won in 2009 de Joke Smit prijs voor haar inspanningen op het gebied van emancipatie en werkt samen met overheid en bedrijfsleven om een cultuurverandering op gang te brengen waarbij vrouwen hun ambities in werk, gezin en maatschappij kunnen waarmaken.

Jolanda is een veelgevraagd nationaal- en internationaal spreker over het thema authentiek leiderschap en meervoudige ambities en inspireerde de afgelopen jaren talloze vrouwen om op succesvolle wijze hun ambities waar te maken.

Het is Jolanda haar missie om vrouwen te laten bloeien en vrouwelijk talent meer zichtbaar te maken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het carrièrepad van vrouwen er vaak anders uitziet dan dat van mannen en dat het hebben van een rolmodel helpt om je ambities waar te maken. Daarom probeert Jolanda elke vrouw te inspireren om een authentieke leider te worden en inspiratiebron voor anderen te zijn.

In haar trainingen maken deelnemers een reis van drijfveren naar bronnen, van ego naar animo, van macht naar kracht. Ze moedigt vrouwen daarbij aan hun persoonlijke missie te ontdekken en hun eigen leiderschapsstijl te kiezen. Want pas als je ontdekt hoe je jouw invloed kunt vergroten kun je vrouwelijk perspectief aan organisaties toevoegen en word je zelf een ‘agent of change’.

Jolanda: 'Mijn motto is ambitie is durven doen waar je goed in bent. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Veel vrouwen nemen hun ambitie niet serieus. Ze denken bij leiderschap aan mannen: Think leader, think male. Dat beeld wil ik graag veranderen. Juist feminiene eigenschappen zijn belangrijk in onze wereld. Maar om een leider te worden en anderen te inspireren moet je eerst geloven in jezelf. Teveel vrouwen vragen zich af of ze wel goed genoeg zijn. Door op zoek te gaan naar de schat in jezelf, en te realiseren dat je je er mag zijn zoals je bent, kun je het verschil maken voor anderen'.

Jolanda is naast oprichter van Lof Magazine, de Lof Academy en de Lof community, ook initiatiefnemer van de tentoonstelling Moeders Met Macht/Vrouwen met kracht en het Genootschap Noblesse Oblige, ondergebracht in de Stichting Lof foundation. Dit is een gezelschap van invloedrijke vrouwen die vanuit hun positie van invloed een verschil willen maken voor de next generation. Het Genootschap Noblesse Oblige rijkt jaarlijks de Spotlightprijs uit aan een next generation rolmodel. ‘Wie zijn dromen achterna gaat, uitdagingen oppakt en vooral zijn hart daarbij volgt, inspireert de ander om hetzelfde te doen,’ aldus Jolanda Holwerda.

Momenteel werkt Jolanda aan haar nieuwe boek Het pad van de heldin: in zeven stappen naar authentiek leiderschap naar de gelijknamige workshop.

Jolanda studeerde na haar propedeuse in theologie en Communicatiewetenschappen in Nederland en Canada. Vervolgens werkte ze in New York, Japan en Hong Kong waar ze als manager van de Dutch Business Association haar eerste blad voor het Nederlandse bedrijfsleven maakte. Terug in Nederland werkte ze als marketingcommunicatiemanager bij een aantal startende bedrijven. In 2003 maakte ze een overstap van het bedrijfsleven naar het hoger onderwijs, waar ze drie jaar als docent merkmanagement werkte en betrokken was bij het lectoraat HRM met als aandachtspunt diversiteitsmanagement.

Jolanda Holwerda kan een lezing verzorgen over o.a.

  • Vrouwelijk en authentiek leiderschap
  • Empowerment van vrouwen
  • Ambitie en beeldvorming
  • Talentontwikkeling

Jolanda tgv vijf jaar Lof (in filmpje oktober 2012): 'Mijn doel is bereikt als vrouwen ongehinderd en onbeperkt en met inzet van al hun talenten aan het werk kunnen zijn en daarnaast 'n fantastische moeder kunnen zijn. Dan is mijn missie voltooid'.

Jolanda Holwerda boeken? Vul dan het contactformulier in van ZijSpreekt of bel direct 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending