Afdrukken

Angela Mastwijk

Angela Mastwijk 1Eetstoornissen

Angela Mastwijk (1966) is reizend schrijver en inspirator/facilitator. Na een korte carrière in de derivatenhandel die eindigde toen zij moeder werd, rondde zij een HBO opleiding voor vertaler Engels af. Angela werkte vervolgens enige tijd als docent en journalist/columnist voor Wegener. Toen haar jongste zoon op 14-jarige leeftijd nagenoeg stopte met eten en er 'anorexia nervosa' werd geconstateerd, zag Angela een andere dan de reguliere weg voor haar zoon om zijn geestelijke gezondheid te hervinden.

In plaats van te focusen op zijn gedrag en het niet-eten, keek ze naar de gezonde kern van het kind en nam zelf het voortouw met een positieve insteek en vertrouwen. Beiden kwamen zeer sterk uit dit proces. Angela verwerkte het verhaal in haar boek Jongste zegt Nee (B for Books, 2012). In 2012 verkocht ze haar huis, gaf de inboedel weg en vertrok met haar geliefde om in een camper door Europa te reizen.

Er volgden nog drie boeken: Zonzekerheid (verzamelde blogs), Binnenstebuiten Bente (een kinderboek, ook in het Engels uitgegeven onder de titel Inside Out Izzy) en Meer Zonzekerheid (blogs). Het kinderboek geniet vooral bekendheid in de US en de UK, waar het gebruikt wordt om kinderen te laten zien hoe je gelukkiger leeft als je je gedachten niet zo serieus neemt. Angela begeleidt nu (online en persoonlijk) voornamelijk ouders van kinderen met een eetstoornis, maar ook de jongeren zelf en mensen met problematiek of uitdagingen op andere vlakken.

Ze heeft als ervaringsdeskundige een inspirerend verhaal te vertellen, ze kan een andere weg dan gebruikelijk naar geestelijk welzijn wijzen.

Angela spreekt o.a. over:

  • Je kind heeft een eetstoornis; wat nu?
  • Een andere kijk op eetstoornissen
  • Inspirerend opvoeden
  • Geestelijk welzijn; waar vind je dat?
  • Leven in vrijheid en vertrouwen

Angela Mastwijk boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht