• header defnw
  • Zij Spreekt
  • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE  JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Heleen Bosma

Heleen Bosma MatthijsHakfoortPoëzie

Heleen Bosma (1964) is avonturier en dichteres. Ze was van 2009 tot 2011 Dichteres van Deventer en daarna Dichteres van Overijssel (2013-2015). De mens en het landschap zijn vaste waardes in haar werk. Naast haar eigen creatieve werk ijvert ze voor het toegankelijk maken van de prachtige poëzie in deze wereld voor een groot publiek. Lees hier een profiel over Heleen.

Wat jij in het gedicht ziet, dát is wat haar interesseert. Ze heeft daarvoor een eigen speels systeem ontwikkeld waarmee iedereen poëzie kan lezen. Jouw waarheid en plezier staan daarin voorop. Ze is oprichtster van diverse Dichter bij Dichters café's, inmiddels actief in verschillende bibliotheken in het land, waarin gasten lezen, luisteren, praten en mijmeren aan de hand van speelse vragen bij de gedichten. Ook is ze initatiefnemer van Dichter bij Dichters, de landelijke Gedichtenleesclub van Nederland en Vlaanderen.

Als Dichteres van Overijssel wilde ze heel graag de inwoners (1,1 miljoen) en het landschap beter leren kennen. Ze bedacht dat ze er dan het beste dwars doorheen kon wandelen, van oost naar west, en zonder geld. Want met geld ben je een toerist. En ze wilde juist de echte mensen ontmoeten. Het leidde tot een achtdaagse tocht zonder geld waarbij ze zich elke dag afvroeg of ze ook die avond weer een bed zou vinden. Een verhaal over intuïtie, angst, gastvrijheid, engerds, een onverwachte gratis energiebron, honger, blaren, vertrouwen en innerlijke kracht.

Heleen heeft verschillende boeken en bundels gepubliceerd en diverse kunst- en poëzieprojecten gerealiseerd. Ze treedt graag op, vertelt over haar reis of over de poëzie van andere dichteressen en dichters. De sfeer van haar lezingen en workshops is lichtvoetig en inspirerend. Ze boort de avontuurszin en het lef van de luisteraars aan en wakkert verlangens aan om te doen wat je wilt ook al vind je het eng.

Daarnaast geeft Heleen lichte lezingen/workshops over poëzie. Iedereen kan volgens haar poëzie lezen en ze laat mensen ervaren hoe dat werkt. Een heel sympathieke sfeerbrenger want de boodschap is dat iedereen altijd gelijk heeft. En dat ervaar je ook. Het gaat dus over de waarde van je eigen ervaring en de waarde van de ander. Toepasbaar in alle settingen, je hoeft absoluut geen gedichtenlezer te zijn. Want poëzie daar wordt al moeilijk genoeg over gedaan.

Heleen spreekt over:

  • Reizen zonder geld, haar achtdaagse voetreis door Nederland
  • Lezing en workshop: 'De heilzame werking van Poëzie'
  • Lezing en workshop: 'Onbegrijpelijke gedichten lezen'
  • Combinatie van een lezing én met de zaal gedichten lezen. Een soort grotegroepenworkshop waarmee ze aantoont dat uiteraard echt iedereen gedichten kan lezen.

Heleen Bosma boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

Foto: Matthijs Hakfoort

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending