• header defnw
 • Zij Spreekt
 • Zij Spreekt

Deskundige Sprekers (V)

Neske Beks thumbAnna Spohr 13 thumbDENISE JANNAH thumbRenske Tjoelker thumbAlexandra Smith 17 thumbFleur Ravenbergen thumbFunda Mujde 16 thumb
ZijSpreekt
beschikt over een groot bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Bekijk alle sprankelende sprekers en dagvoorzitters. En een aantal referenties.
Babette Porcelijn thumbRajae el Mouhandiz StanderStoepker 16 thumbBette Dam thumbSentini Grunberg 16 thumb Karsu thumbAnke Siegers 15 thumbJoke Hermsen 15 thumb
Kim Coppes 17 thumbAndrea Walraven 17 thumbEfza Beria stner 17 thumbFiona Kloosterman thumbEmine Bozkurt thumbRaja Felgata 17 thumbPascale Bruinen 16 thumb 

ZijSpreekt Nieuwsbrief

ZijSpreekt brengt iedere maand een nieuwsbrief uit. Bekijk online de juli nieuwsbrief f (no. 93) met o.a. de biografieën van twee grandes dames, het ontstane tumult rondom de vrouwelijke stem op de radio, meer (jonge) vrouwen aan tafel bij Jinek, een Gelderse gedeputeerde die nee zegt tegen het mannenpanel, Wonder Woman, kleurrijk gezelschap bij Etnische Zakenvrouwen in ZijWasErbij, in de media en meer. Geïnteresseerd? Meld je direct aan onder de brief of vul het contactformulier in.

Meer nieuws

Afdrukken

Petra Else Jekel

Petra Else JekelCreativiteit & Bitcoin

Petra Else Jekel (1980) is gespecialiseerd in de zachte kant van innovatie, zonder bij creativiteit de 'harde', structurerende businesskant te veronachtzamen. Ze heeft zelf vanuit kunstenaarschaptheorie de Creatieve ID-methode ontwikkeld, die de basis vormt om diverse sectoren te onderzoeken en via coaching te beïnvloeden.

Naast als Geisha of Creativity, treedt ze ook op als Bitcoin Goddess. Ze betreedt de internationale wereld van digitaal geld, ICT en programmeurs met haar eigen kijk op het samengaan van creativiteit en techniek. Bitcoin is een onderwerp dat via waarde, cocreatie, autonomie en economie verbonden is met veel hedendaagse culturele en individuele thema's. Dit kan filosofisch, ervaringsgeoriënteerd, praktisch en interactief worden gepresenteerd.

Petra Else Jekel spreekt sinds 1996 voor publiek. Aanvankelijk vooral als literair auteur; haar poëzie verschijnt landelijk. Ze werkte aan ca. 118 boeken en tijdschriften mee en gaf overal in het land lezingen. Later ook over beeldende kunst, aangezien ze werd opgeleid als kunst- en architectuurhistoricus.

Ze betrok menig museumbezoeker in de leeftijd van zes tot honderd nauw bij soms maar moeilijk te vatten moderne kunstwerken in Museum Arnhem. Inmiddels presenteert ze ook creativiteit en business meetups en live talkshows. Ze is blogger en vlogger. Ze ontwerpt eigenzinnige projecten en geeft zelfgebouwde, individuele trajecten.

En dat allemaal vanwege haar zelf uitgevonden specialisme in creativiteit en business. Een combinatie die waarde genereert; een waarde die goed kan worden uitgewisseld in peer to peer platform Bitcoin. Bitcoin: een techwereld die momenteel door 80% mannen wordt bevolkt. Tech trendwatching door de ogen van creativiteit en een vrouw brengt andere, unieke standpunten t.a.v. de onderwerpen aan het licht.

Haar uitgebreide gender studies achtergrond vanuit de universiteit komt ook goed van pas. Kortom: een unieke combinatie met een bijzonder genderrandje.

Petra Else Jekel DeloittePetra Else Jekel is te boeken als spreker over o.a.:

 • Trendwatching in Innovatie: Bitcoin
 • Reset je GeldDNA
 • MEconomy: vind je Creatieve ID
 • Business & Creativiteit
 • Coachen met Kunst
 • Van Kunstenaar naar Zakenvrouw
 • Van Waarde naar Waarworden
 • Creatief Leiderschap
 • Literaire lezingen: Poëzie, Verhalen of Audiopoëzie

Reacties:
"Ik wil het liefst jou als groepsleider. Jij bent zo lekker duidelijk!"
"Mensen die van kunst houden, nee ergo: daar een passie voor hebben, vergeet ik nooit."
"Zij leeft haar kunstenaarschap als ondernemer."
"Prettig provocatief. Communicatief sterk."

(foto: Lezing voor Deloitte-netwerk)

Wilt u Petra Else Jekel boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met sprekersbureau ZijSpreekt 06-53148796.

Terug naar Sprekersoverzicht

ZijSpreekt

Marga Miltenburg 15 profielZijSpreekt is hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen. Directeur en initiatiefnemer Marga Miltenburg (MM) is zelf jarenlang actief als dagvoorzitter en wil met dit bureau meer vrouwen op de voorgrond laten treden op congressen en symposia. Het doel: op podia en in de media een evenwichtiger beeldvorming tot stand brengen. (foto gemaakt door Suzanne Hanekamp)

ZijSpreekt beschikt over een ruim bestand (600+) van deskundige vrouwen op vele vakgebieden. Vrouwen die boeiend kunnen vertellen over hun vakgebied en inzicht verschaffen op de terreinen waarop ze hun deskundigheid hebben bewezen.

ZijSpreekt bemiddelt deskundige vrouwen als spreker op congressen en symposia of die als gast kunnen optreden in praatprogramma's op radio en televisie. Marga Miltenburg werkte zelf jarenlang bij de KRO als programmamaker, eindredacteur, hoofd informatie radio.

'De samenwerking met Marga Miltenburg van ZijSpreekt was erg prettig. Zij heeft ons goed geadviseerd en het was fijn dat zij zo met ons heeft meegedacht. We hopen in de toekomst nogmaals samen te werken.'– Corrie in 't Hout, In 't Hout & De Wilde, organisator jaarlijkse Business Meets Rabo - november 2015.

Recente opdrachtgevers zijn o.a. ArboNed, KICK-ICT, Stichting Arq, WMO burgerplatform, Kracht on Tour, Gemeente Groningen, NFI, CultuurCollege, Rabobank Nederland, Luminex BV, Deutsche Bank Nederland, KNMG, Elsevier BV, Ministerie VWS, Bouwend Nederland, NEPROM, Kunsten '92, BredaPhoto,  Verzetsmuseum Zuid-Holland, Sanoma Media België, Sociale Verzekeringsbank, Gemeente Nieuwegein, Wonen Limburg, Provincie Noord-Holland, Tante Louise-Vivensis, Talent naar de Top, Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Zweedse Ambassade, Universiteit van Wageningen, Soroptimisten, Stedelijk Museum.

‘We kijken met een heel tevreden gevoel terug op de presentatie van Naema Tahir. De opkomst was geweldig en de avond is als heel positief beoordeeld. Naema sprak open over haar eigen ontwikkelingen en haar verhaal, waarin zij ook haar visie, analyse en dilemma’s verwerkte, maakte veel indruk en zette het publiek aan tot nadenken over hun eigen levensvragen.’ – Inge van Ooijen namens Soroptimistenclub Schouwen-Duiveland - december 2016.

Vrouwelijke sprekers vinden in ZijSpreekt een raadgever hoe zich het beste op het podium te presenteren. De training 'Sprankelend Presenteren' met mede-trainer Violet Falkenburg is daarvoor ontworpen en zo'n 300 vrouwen hebben de training inmiddels gevolgd. Ook geeft Marga Miltenburg de workshop 'zichtbaarheid en presentatie' o.a. voor ProDemos.

De deelnemers geven haar een 8,8: 'Enthousiast, deskundig, toegankelijk, plezierig, effectief, leuk om naar te kijken, humor en houdt de aandacht goed vast. Marga heeft ons echt heel prettig meegenomen in alle facetten van jezelf presenteren.'

Samen met mediaplatform VIDM.nl is ZijSpreekt initiator van de Vrouw in de Media Award die sinds 2010 jaarlijkLogo 1001 20ste eeuws wordt uitgereikt aan de deskundige vrouw die zich het best heeft geprofileerd in de media.

ZijSpreekt is ambassadeur van de crowdfundingscampagne 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

ZIJ in de Media

De Vrouw in de Media Awards 2016 zijn 25 januari 2017 bekend gemaakt. Videoreportage van de overhandiging Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers.

Anita de Wit van StopLoverboysNU ontving de You Go Girl Award. Marga Miltenburg van ZijSpreekt en Janneke van Heugten Mediaplatform VIDM zochten haar op. Video's gemaakt door Geertje Algera.

ZijSpreekt Trainingen

Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn'. Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de Training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie en gun jezelf ook een sprankelende presentatie.

ZijSpreekt Facebook

ZijSpreekt Trending