BESLUITEN NEMEN OP BASIS VAN GELIJKWAARDIGHEID: BAUDY WIECHERS

Baudy Wiechers (trainer/coach/spreker ) is de grondlegger van de CONSENT-methode® en auteur van o.a. 'Besluit met CONSENT'. Zij spreekt over gelijkwaardigheid en effectieve besluitvorming.
In InBeeld bij ZijSpreekt doet zij haar verhaal.

Baudy WiechersWaar gaat de CONSENT-methode® over?
Het gaat over effectieve besluiten nemen op basis van gelijkwaardigheid. Veel teams willen zelfsturing / zelf verantwoordelijk zijn, sommige teams staan ineens voor een voldongen feit.
Maar hoe doe je dat in de praktijk? Een zelfsturend, zelfverantwoordelijk, samenverantwoordelijk team zijn? Met de CONSENT-methode® heb je hier een heel praktisch middel in handen. Pas dit toe en je merkt meteen het verschil. Alle betrokkenen van het team doen mee, voelen zich gezien en gehoord, er worden veel besluiten genomen die iedereen ook nog eens gaat doen omdat het gedragen besluiten zijn.

Wat is jouw verhaal?
Lang geleden heb ik ontdekt hoe belangrijk gelijkwaardigheid is en hoe graag mensen willen meedoen. Om samen te zorgen dat er iets goeds neergezet wordt in de organisatie. Om de rijkdom van verschillen te gebruiken om meer input te krijgen over een bepaald onderwerp, zodat er een veel beter besluit genomen kan worden. Dit heb ik omgezet in een praktische methode, die iedereen kan leren en toepassen, zodat in organisaties mensen met meer plezier en effectiever kunnen (samen)werken.
Hierover schreef ik een paar boeken. Recent is uitgekomen 'Besluit met CONSENT – handboek voor effectief en gelijkwaardig samenwerken binnen bedrijven,organisaties en teams'.

Boekomslag Baudy Wiechers 2017Waar gaat het boek over?
Het boek geeft in woord en beeld weer hoe je consente besluiten neemt. Besluiten waarop geen van de aanwezigen meer een overwegend, beargumenteerd bezwaar heeft en die alle betrokkenen willen uitvoeren omdat ze meegedaan hebben aan de totstandkoming van het besluit.
Het boek is rijk geïllustreerd, bevat veel praktijkvoorbeelden en het geeft praktische handvatten aan de lezer.

Wat wil je bereiken met je verhaal?
Dat mensen zich bewust zijn van hun eigen waarde. Dat iedereen nodig is om tot een goede samenwerking te komen en dat samen de beste besluiten genomen worden.

Hoe ga je te werk?
Tijdens een presentatie ga ik altijd interactief aan de slag. In een grote groep door middel van delen van korte ervaringen en in kleine groepen door het spelen van het door ons ontwikkelde Ger-Consentspel. Hiermee word je ondergedompeld in de methode, waarbij het niet gaat om het winnen, maar om de ervaring.

Baudy Wiechers boeken? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: 06-53148796.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Mediaplatform Vaker in de Media ((VIDMnl) en Sprekersbureau ZijSpreekt reikten in de week van 5 februari 2018 veertien prijzen uit aan de vrouwelijke experts die zich volgens het publiek het best hebben geprofileerd in de media. Samenstelling compilatie uitreiking: VIDMnl

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.