EXPEDITIELEIDER KATJA STAARTJES IN BEELD BIJ ZIJSPREEKT

KatjaStaartjes Alpen AiguilleVerte H0208 600450Wat is jouw verhaal?
Ik neem mensen mee op expeditie aan de hand van ervaringen en adembenemende beelden van onze beklimmingen en tochten. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden en daardoor wordt je meegezogen in het avontuur. De extreme omstandigheden op hoogte vormen een krachtige metafoor voor uitdagingen en vraagstukken uit het dagelijks leven.

Waar gaat het over?
Mijn lezingen gaan over uitdagingen en dromen. Over kiezen en op weg gaan. Over omgaan met tegenslag en druk. Over bezieling, leiderschap en teamwork. Over doorzetten en loslaten. En wat uiteindelijk maakt dat je je doel wel of niet haalt.
Ik kan uitstekend de parallel trekken naar processen in organisaties, aangezien ik zelf beschik over uitgebreide management-ervaring.
Afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever kies ik een van onze expedities als uitgangspunt en maak de inhoud, duur en mate van interactie op maat. Vaak ligt de focus op teamgeest, vertrouwen en samenwerken en omgaan met veranderingen.

Wat fascineert je aan de bergen?
De bergen zijn mijn grote inspiratiebron. Het leven midden in die majestueuze natuur, met al zijn krachten. De fysieke inspanning, het heldere doel, de confrontatie met je eigen grenzen en elkaars grenzen. De stilte leidt tot reflectie en bezinning. Dit alles maakt dat je intense verbondenheid voelt met het leven en elkaar. Een prachtige ervaring.

KStaarties samenwerkenopdhaulagiriHoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
Ik ben voor het eerst naar de bergen gegaan in mijn studententijd en maakte een wandeltocht met vrienden. Ik had het gevoel dat ik thuiskwam, dat ik nooit meer iets anders wilde in mijn leven. Uiteindelijk heb ik jaren later mijn vaste baan opgezegd om een periode full-time te klimmen. Stapje voor stapje ontwikkelde ik mij als klimmer en expeditieleider. Het ondernemen van expedities ben ik gaan combineren met het geven van lezingen, het op en af werken als interim-manager en het schrijverschap. Een prachtige combinatie.

KStaartjes Schotland I073 600450Wat wil je bereiken met je verhaal?
Ik wil mensen inspireren en raken in het hart: wat is de essentie? Hoe bereik je wat je werkelijk wilt? Als individu en als team. Je kunt veel meer dan je denkt. Heb het lef keuzes te maken – accepteer de consequenties – en ga ervoor!

Heb je een volgende uitdaging?
Jazeker, ontwikkeling houdt nooit op. Ik ben op het moment beroepsmatig meer de slag aan het maken naar het vak van trainer en coach, dat uitstekend aansluit op mijn lezingen. Daarnaast is het doel voor 2015 om de berg Gurla Mandhata (7694 m) te beklimmen. Deze berg in West-Tibet is slechts sporadisch beklommen. Door de onbekendheid en doordat we niet op anderen kunnen terugvallen, wordt het een groot avontuur.

Hoe zijn de reacties van je publiek?
Wil je enkele citaten? 'Katja Staartjes nam een groep van 80 mensen mee in haar wereld van expedities. Ze legt op een aansprekende wijze een link tussen organisatieverandertrajecten en op expeditie zijn' en 'Katja Staartjes inspireert en boeit met een indrukwekkend verhaal over samenwerken, risico's, passie en emotie. Met schitterende beelden. Een aanrader!'

Lopen over de GrensKatja Staartjes schreef drie boeken. De laatste Lopen over de grens, Great Himalaya Trail door Nepal, verscheen in 2014.

Je ook laten inspireren door Katja Staartjes? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Op 21 mei overhandigden Marga Miltenburg (ZijSpreekt) en Janneke van Heugten (Vaker in de media) de Vrouw in de Media-award 2020 aan Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland.

Video: Geertje Algera Media

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.