IN BEELD: MIRIAM NOTTEN OVER NETWERKEND WERKEN

miriam notten juni13bMiriam Notten is managing consultant van La Red en is gespecialiseerd in Netwerkend Werken, de managementstrategie om sociaal kapitaal aan te trekken, te ontwikkelen en te benutten om je doelen te realiseren.

Wat is jouw verhaal?
Sociaal kapitaal is heel waardevol, maar nog niet door de managers van deze tijd ontdekt als een grondstof om te benutten. Elk mens (en dus elke medewerker) heeft een netwerk waarin allerlei hulp te vinden is. De beperkte blik om mensen alleen in te zetten op hun kennis, talent en ervaring (human capital) is uit de tijd. Organisaties die concurrentievoordeel willen behalen zetten vooral ook het netwerk van hun medewerkers in en laten zo dat sociaal kapitaal renderen voor de hele organisatie.

Waar gaat het over?
In feite gaat het erover dat je met het netwerk van jouw medewerkers allerlei doelen kunt realiseren. Het benutten van ‘best practices’, makkelijk kennis vinden en benutten, het vinden van nieuw personeel, het vinden van klanten, …. Het zijn allemaal toepassingen die met netwerkend werken op te lossen zijn.

Wat fascineert je hierin?
Voordat ik tien jaar geleden met La Red begon realiseerde ik me al dat het netwerk om me heen zorgde dat ik kon bereiken wat ik wilde. Het is fascinerend om je te beseffen dat ideeën, gedrag, normen en waarden door het netwerk reizen. Wil je een grote cultuurverandering bereiken? Zet vooral de sleutelfiguren uit het interne netwerk in om zo een verandering te bewerkstelligen. Weten hoe netwerken werken en hoe je netwerken kunt meten, dat is een managementvaardigheid van deze tijd. Leer te navigeren door het netwerk en behaal zo jouw doelen.

MiriamNottenWie wil je bereiken met je verhaal?  
De manager van nu kan zijn voordeel doen met mijn verhaal. Denk aan kennismanagers, innovatiemanagers, HR- en talentmanagers, commercieel managers, algemeen directeuren …. Dat zijn de mensen die aan de knoppen zitten van het netwerk van hun medewerkers en die sociaal kapitaal kunnen laten renderen. Ik ben ook voor een nieuwe functie in organisaties: de organisational network officer, die het interne en externe netwerk weet te besturen en benutten.

Hoe zijn de reacties van je publiek?
Heel enthousiast. Ik ben een interactieve spreker die het publiek bij mijn verhaal betrekt. In contact met de zaal ben ik op m’n best. Veel mensen hebben na mijn verhaal de blije verbazing dat netwerkend werken echt een nieuwe managementstrategie is om kennis te ontsluiten, sneller te innoveren en bijvoorbeeld klanten te vinden.

Miriam Notten boeken voor een lezing? Vul dan het contactformulier in van ZijSpreekt of bel direct naar 06-53148796.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Programmamaker/presentatrice Eva Eikhout ontving op 23 februari 2022 aan de Waalkade in Nijmegen de YGG-award 2021.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.