JUDITH BUDDE EN DE VOICE DIALOGUE

Budde SmallIn Amersfoort presenteerde Judith Budde samen met Karin Brugman hun boek Coachen met Voice Dialogue. We kregen uitleg over deze manier van kijken tijdens het seminar Kijken met andere ogen. En ZijWasErbij.

De Voice Dialogue is een ervaringsgerichte methode die steeds bekender wordt onder coaches in Nederland. Het is een manier van kijken. Budde en Brugman tijdens hun presentatie voor een volle zaal: Kijk eens met andere ogen, kijk in je binnenste. In principe zitten er veel personen in je, een paar superpersonen voeren de boventoon, die sturen je. 99 procent van wat we doen doen we op onze automatische piloot. Leer het bewuste ego, de manager van de íkken' aan te boren en mee om te gaan. Zie het als je bodyguard!

Na deze opwekkende woorden kregen we van René Meijer en Peter Bleumer inzicht in 'mentaliserend coachen'. Kun je reflecteren en kun je je inleven in de ander? Snap ik waarom ik doe wat ik doe en snap ik de ander. Zelfreflectie en inlevingsvermogen.

budde2 SmallDe presentaties werden vervolgens uitgediept in de workshops die volgden. Judith Budde liet ons ervaren hoe het voelt om naar de verschillende 'ikken' te kijken.

IMG 2837 SmallNa afloop nam ZijSpreekt het boek 'Coachen met Voice Dialogue, handboek voor begeleiders' in ontvangst. Hierin beschrijven Budde en Brugman dat ieder mens uit meerdere ikken of subpersonen bestaat. Deze ikken nemen het stuur geregeld van ons over. Zoals een Pleaser die zorgt dat je geen conflicten krijgt en een Pusher die je aanzet tot overwerken.

In Voice Dialogue gaat de begeleider  letterlijk in gesprek met de verschillende ikken van de cliënt. Daardoor leert de cliënt zijn innerlijke krachtenveld  beter kennen en meer kanten van zichzelf in te zetten. Met Voice Dialogue help je de cliënt om zelf de regie te nemen over zijn leven in plaats van dat een paar ikken dat doen.

Het is het eerste Nederlandstalige handboek over Voice Dialogue. Judith Budde en Karin Brugman leggen de werkwijze helder en toegankelijk, stap voor stap uit, geïllustreerd door tal van herkenbare voorbeelden. Een naslagwerk voor coaches, loopbaanadviseurs, supervisoren e.a.

Een uitgave van Thema, die samen met uitgeverij Boom mede-organisator was van het Seminar.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Programmamaker/presentatrice Eva Eikhout ontving op 23 februari 2022 aan de Waalkade in Nijmegen de YGG-award 2021.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.