ZIJ WAS ERBIJ! ZAKENGOLFSTER 2012

De deelneemsters konden kiezen uit de workshops:  ‘Met passie presenteren' door Wilma de Bruijn, als altijd aanstekelijk spreekster en in dagelijks leven directeur Achmea Academy, voormalig toptennister Marcella Mesker over vrouwelijk leiderschap en hoe uit je comfortzone te stappen, en Tatiana van Rijswijk van Red over ‘dynamisch netwerken'.

Maar natuurlijk moest er ook en vooral worden gegolfd. ZijSpreekt moet bekennen hier nog geen kaas van te hebben gegeten, dus (ja ook daar is aan gedacht door Ariane) zij kon zich inschrijven voor een clinic. In twee uur werd ik wegwijs gemaakt in de beginselen van het golfspel. Nou, dat heb ik geweten.zakengolfster_5

zakengolfster_7Onder leiding van golfprofessional Sophie Verstraeten (2de van links) en  opleider bij het Rijk van Nijmegen kregen mijn 9 damesgroep onderwijs in het putten, chippen en swingen. Na twee uur actief oefenen, vond ik de swing toch wel het lastigst. Om mij heen zag ik doorgewinterde golfsters die het met verve en heel goed deden. Ik moest vooral denken aan de spierpijn die mij dit vast de volgende dag zou opleveren.

Toch sleepte ik nog een prijsje in de wacht, dankzij groep Laukje Steenstra. De marketinglady van BMW/Palagroup (ruim aanwezig met reclame op de baan). Zij is al een ervaren hockeyster, en nu dus actief tijdens de clinic en dat deed ze heel goed. Met plezier poseerden we dan ook met de hele groep na gedane arbeid.

Okay klus geklaard, na lunch en nog een rondje golf was het dan ook vooral tijd voor het netwerken.

zakengolfster_8zakengolfster_11zakengolfster_12

Wie en wat kwam ZijSpreekt tegen? Sylvie The (consultant bij Towers Watson, hier - midden - in gezelschap van Wilma de Bruijn. Ellen Faber (vorig jaar uitgeroepen tot Vrouwelijk Topmanager manager 2011 door de Federatie Zakenvrouwen). De directievoorzitter Achmea divisie Schade & Sociale Zekerheid neemt binnenkort afscheid om na een time out een nieuwe uitdaging op het gebied van verbinding en leiderschap aan te gaan (foto: samen met ZijSpreekt). Ellen stelde mij weer voor aan Roos Arnold, onlangs afscheid genomen van Woman Capital en gespecialiseerd in executive search en interim management.

En ik heb vooral kennis gemaakt met mijn clinic-collega's: Sasja van As (sectormanager Zakelijke Dienstverlening ING), Isabelle van Zeijl, creative director Dorato (creëert ruimtes die een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen), Laukje Steenstra dus, en Astrid Schlüter, partner bij Escalier Executive, gericht op de vastgoedmarkt.

Uiteindelijk was daar de prijsuitreiking door Marcella Mesker. Heel veel prijzen voor de dames die 18 holes, 9 holes en nog veel meer hadden gelopen, maar ook een prijs voor de best geklede en die ging naar Lydia Albinus, gespecialiseerd in management van complexe ruimtelijke opgaven. Haar rode kleding is van het golfmerk Loudmouth. Foto midden-onder.

Lof vooral voor Ariane Struyvenberg, die dit toch maar weer voor de derde keer heeft gefikst. Zakengolfster 2013 zit alweer in de pijplijn. ZijSpreekt zal het volgen. Als enthousiast blijvend beginnend golfster.

zakengolfster_14zakengolfster_15zakengolfster_9

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.