PRESENTATIE BABSEN ZEELAND

Babs 4 SmallTijdens de masterclass werd het werk van de trouwambtenaar besproken. Een vak dat bestaat uit vantevoren vragen stellen, luisteren, samenvatten, en uiteindelijk alle opgedane kennis weergeven in een onderhoudende toespraak. Een BABS is ook de regisseur, de dirigent van wat er tijdens de huwelijksvoltrekking gebeurt. Hoe verloopt de ceremonie, gaat het te snel, te langzaam, kan iedereen (ook de kinderen) de aandacht erbij houden, is er ruimte voor emotie, waar improviseer je en waar niet? Bij een professionele BABS gaat het niet alleen om woorden, maar ook om empathie en gedrag.

Violet Falkenburg, radio- en televisiejournaliste/dagvoorzitter en Marga Miltenburg, directeur/eigenaar van ZijSpreekt, deelden hun ervaringen op het gebied van presentatie. Vier trouwambtenaren deden hun welkomstwoord tegenover een fictief bruidspaar. Dit werd vastgelegd op video zodat ze zichzelf konden terugzien. Violet: “Video-opname is een beproefd feedbackmiddel. Het werkt veel sterker als je zelf ziet en hoort wat je doet, dan wanneer ‘'de juf'' het aan je vertelt.”

Babs 3 SmallViolet en Marga behandelden typische presentatieperikelen: van ‘waar laat ik mijn handen', ‘hoe bouw ik mijn speech op', maar ook werd er levendig gediscussieerd, waarbij de beide trainers als gespreksleiders optraden. Onderwerpen als omgaan met luidruchtige kleine kinderen of spanningen in een van beide families werden door de aanwezige Babsen uitvoerig besproken. Marga: “Het viel ons op hoeveel ervaringen deze mensen deelden en hoe creatief sommigen met oplossingen kwamen voor problemen waar wij niet zo een, twee, drie een antwoord op hadden.”

Désirée Baks, trouwambtenaar en organisatie Babsendag liet na afloop weten:
“5 oktober 2016, een prachtige zonnige ochtend met twee geweldige spreeksters: Marga en Violet! Met veel presentatietips en voorbeelden waar we echt iets mee kunnen. We oefenen in een Masterclass onze vaardigheden en zien op de video onze sterke en minder sterke kanten. Genoeg om aan te sleutelen voor ons allemaal. De aanwezigen reageren leuk en er is veel interactie. Hartelijk dank voor de leuke, gezellige, maar vooral inspirerende ochtend!!"

Babs 8 Small Babs 7 Small IMG 2176 Small
IMG 2177 Small IMG 2182 Small IMG 2191 Small
Babs 1 Small IMG 2204 Small IMG 2202 Small

IMG 2190 SmallDank aan Bianca Noomen (naast Marga) en organisatie-comité Désirée Baks en Cocky Bolderheij (naast Violet).

Ook een Babsen-jaardag in uw regio door Marga en Violet laten invullen?

Mail naar info@zijspreekt.nl of bel met Marga 06-53148796.

Fotografie: Bianca Noomen, Désirée Baks en ZijSpreekt

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.