KOMT EEN VROUW BIJ DE HACKER

In 'Komt een vrouw bij de hacker' beschrijft Maria hoe weinig moeite het criminelen kost om je computer leeg te halen en je gegevens te misbruiken. Ze sprak met slachtoffers van identiteitsfraude, met experts o.a. de zogenoemde ethische hackers en leerde in ieder geval één ding van hen: investeren in je digitale veiligheid loont. 

540 Nederlanders zijn iedere dag het slachtoffer van identiteitsfraude. Maria ging erover schrijven, eerst vanuit nieuwsgierigheid. Ze vroeg zich af gaat het allemaal zo simpel, hebben de mensen iets fout gedaan. Ze ontdekte dat het iedereen kan overkomen. Een kopie van je rijbewijs geef je aan verhuurbedrijven en op het moment dat zo'n kopie in verkeerde handen komt, wordt het door instanties geaccepteerd als identiteitsbewijs.

Ze beschrijft o.a. het verhaal van Boudewijn Duijvesteijn. Hij kwam achter de diefstal van zijn identiteitsbewijs, omdat de politie voor de deur stond met de melding dat iemand met een kopie van zijn paspoort panden had gehuurd en daar wietkwekerijen in had gevestigd. Die bedrijven werden opgerold en Stuijvestein bleek de huurder van dat pand en of hij zich wilde melden. Huiveringwekkend. Zijn ervaringsverhaal doet hij ook op Radio 1 bij De Nieuws BV-Vara.

Maria Genova overhandigde het eerste exemplaar van 'Komt een vrouw bij de hacker' aan Tweede Kamerlid voor de PvdA, Astrid Oosenbrug. Zij heeft ICT en privacy in haar portefeuille. Astrid: 'De PvdA maakt zich grote zorgen om het misbruik van identiteitsgegevens op internet en inlichtingendiensten die misbruik maken van hun bevoegdheden. Om deze redenen lanceer ik met mijn collega Jeroen Recourt een zevenpuntenplan ter bevordering van privacybescherming.'

Bij haar research riep Maria de hulp in van, zoals ze hem noemt 'ethisch hacker' Rickey Gevers. Hij helpt mensen en bedrijven door op zwakke plekken in de technische infrastructuur te wijzen. Ook hij was bij de presentatie aanwezig.

 mariagenova9 small mariagenova10 small mariagenova8 small
Uitgever Hans van Maar van Justpublishers heet Maria welkom. De uitgever streeft er naar  non-fictie te maken die écht gelezen wordt! Het eerste exemplaar is voor Tweede kamerlid Astrid Oosenbrug (ICT & Privacy)
mariagenova7 small mariagenova6 small

mariagenova5 small

Zo'n 100 belangstellenden stonden in de rij voor een gesigneerd exemplaar. Linda van Maasdam (r) volgde schrijfcursus bij Maria. Zij nam Willeke van der Pouw mee. Boudewijn Duijvesteijn, slachtoffer/ervaringsdeskundige en partner Annelies Koster
mariagenova3 small

mariagenova4 small

mariagenova1b small
Ethisch hacker Rickey Gevers, Astrid en Roos Hansen, slachtoffer van identiteitsfraude. Wil Post, pensioendeskundige, haar boek laat nog op zich wachten. En natuurlijk was ZIJ van ZijSpreekt erbij!

'Komt een vrouw bij de hacker' is het zesde boek van Maria Genova. Voor haar romandebuut 'Communisme, sex en leugens' ontving zij in 2007 De Looijer Debutantenprijs. Daarna schreef zij de beststeller 'Man is stoer, vrouw is hoer' en 'Vrouwen die mannen geloven'. Haar voorlaatste boek 'Het Duivelskind' over foute ouders en falende jeugdzorg (ondertitel) was een bestseller.

Maria is veelgevraagd en spreekt over alle thema's die in haar boeken centraal staan. Zij sprak o.a. op symposia en workshops van politie, gemeenten, Koninklijke Marechaussee. 

Maria Genova boeken voor een lezing? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

©ZijSpreekt/MM - 1 februari 2014

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

De landelijke Vrouw in de Media Award 2022 is voor Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek 'Ik ben geen man' en ze richtte Voices for Women op waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Bekijk de impressie van de overhandiging door de initiatiefnemers Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.