HIGH TEA EZVN OP TOPLOCATIE

juni 2016 134 SmallHet was zondag 3 juli alweer de tiende keer dat de party plaatsvond. Traditiegetrouw was de dresscode voor de heren tenue de ville, voor de dames een cocktailjurk en aldus de uitnodiging 'vergeet niet uw charmantste hoed uit de kast te halen'. Nou, dat lieten we ons geen twee keer zeggen! Het was dan ook een kleurrijk gezelschap dat zich voor de poorten van het Vredespaleis vervoegde voor de registratie.

Na het welkom door Maritza Russel en de directeur van het Vredespaleis, Erik Baets: 'elke dag is dit vredespaleis een baken van hoop', ging minister Bussemaker in op het thema 'kansen en uitdagingen voor vrouwen op weg naar de top'. Bussemaker: 'Ik vind het een absurde situatie dat we die 30% vrouwen in de top nog niet hebben gehaald. En ik ben klaar met het argument 'we kunnen ze niet vinden'. Dan zeg ik 'dan heb je niet goed genoeg gezocht!'. Ze riep de vrouwen met ambitie op om 'je onzekerheden aan de kant te zetten en je te beseffen dat je een rolmodel bent voor de generatie na jou'.

Tijdens het aansluitende panelgesprek onder leiding van Sheila Sitalsingh benadrukte Klaas Wilting (voormalig woordvoerder politie Amsterdam) de toegevoegde waarde van vrouwen in de boardroom: 'ze zijn voorwaarde scheppend bezig'. Monique Brewster, directeur-bestuurder woningstichting Leusden, kon melden dat als je eenmaal binnen bent je makkelijker dingen kunt veranderen en ze citeerde uit haar sollicitatiegesprek met vijf heren van de Raad van Toezicht: 'Ik zei, ik ben niet alleen beter, maar met mij kun je nog harder lachen'.

Wethouder Baldewsingh noemde de voorlopige resultaten van de invoering van het anoniem solliciteren. Sinds dit op 4 januari in Den Haag werd ingevoerd is de bereidheid onder mensen met een bi-culturele achtergrond om te solliciteren met 73% toegenomen. 'Het doet ertoe', aldus Baldewsingh. Binnenkort verwacht hij de cijfers of er ook daadwerkelijk meer banen naar deze sollicitanten zijn gegaan.

Vervolgens was het tijd voor de statiefoto (door fotograaf Oswald Bodeutsch) van alle dames en heren op het bordes van het Vredespaleis! #zoekplaatje

High Tea EZVN 16 Small 

En konden we nog uren genieten van de toplocatie, de ontmoetingen, de mini-hoedenshow van ontwerpster Myra van de Korput, de lekkere hapjes en het mooie weer.

juni 2016 142 Small juni 2016 146 Small juni 2016 144 Small
Welkom door Maritza Russel
Het auditorium
Minister Jet Bussemaker
juni 2016 148 Small juni 2016 147 Small juni 2016 151 Small
Volle zaal Panel olv Sheila Sitalsingh
Statiefoto
juni 2016 156 Small juni 2016 157 Small juni 2016 158 Small
Onder architectuur van Thomas Mawson
De high tea wordt geserveerd
Anneke van Leeuwen (bestuurder), Aukje Visser (directie Innovatie en Kennis Ministerie EZ) en echtgenoot Dick Jan van der Wolde
juni 2016 159 Small juni 2016 160 Small juni 2016 166 Small
Magalie Hooi (styliste) en Halima El Karouni (Stichting Marokkaanse Nederlanders)
Nada Al-Rubaiee, apotheker en EZVN-zakenvrouw van het jaar 2015
MM met Lucinda Douglas (zichtbaarheid)
juni 2016 136 Small juni 2016 172 Small juni 2016 173 Small
MM met Nazima Ramdin (communicatiedeskundige)
MM met Jacqueline Prins (directeur DCE van het ministerie OCW)
En natuurlijk met Maritza Russel, ook bij ZijSpreekt

Meer informatie over dit kleurrijke netwerk op EZVN.nl. 

Marga Miltenburg
3 juli 2016

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Impressie van 15de editie Vrouw in de Media Awards op 080324 bij Beeld en Geluid in Hilversum. Presentatie: Janneke van Heugten en Marga Miltenburg

Impressie van uitreiking regionale Vrouw in de Media Awards 2023 aan de winnaars bij regionale omroepen door initiatiefnemers Janneke van Heugten en Marga Miltenburg.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.