EZVN-AWARDS 2018 UITGEREIKT

Voor de 15de keer zijn de Etnische Zakenvrouw Awards uitgereikt tijdens het EZVN-verkiezingsgala in Rotterdam. Etnische Zakenvrouw van het Jaar werd Souad El Markhous met haar bouwbedrijf De Combi. Manager van het Jaar is Nüvit Kibaroglu – Adigüzel van de Luchtverkeersleiding en de Ondernemersprijs is voor Zeynep Dag, eigenaar van de schoenenlijn Alzúarr.

Souad El Markhous is de etnische zakenvrouw van 2018. De Marokkaans-Nederlandse is mede-eigenaar van bouwbedrijf De Combi in Amsterdam. Ze nam in 2014 het failliete bouwbedrijf waar ze boekhouder was over omdat ze investeerders vond die in haar geloofden.

De jury over El Markhous: 'de winnares is een onderneemster die niet de makkelijkste ladder heeft beklommen. Met een ongelooflijk doorzettingsvermogen heeft Souad El Markhous zich in een wereld van over het algemeen stoere mannen buitengewoon onderscheidend ontwikkeld. Haar persoonlijkheid en gedegen en zelfontwikkelde professionaliteit zorgden ervoor dat mede onder haar leiding een zieltogende onderneming in economisch barre omstandigheden kon worden omgebogen tot een succesvol winstgevend bedrijf'.

El Markhous in een reactie: 'Ik wil een rolmodel zijn voor andere vrouwen,  laten zien dat als je iets echt heel graag wilt, en als je er dan keihard voor werkt, dat je je droom ook echt kunt realiseren.

Lees over de moeilijke weg naar succes voor Souad El Markhous op NOS-online (van schoonmaker tot mede-eigenaar).

Nüvit Kibaroglu-Adigüzel, hoofd training bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), sleepte de titel ‘EZVN Manager 2018' in de wacht. De jury: 'de winnares is een top manager. Een kei in haar werk en in staat om groepen medewerkers mee te nemen in de missie en de kernwaarden van het bedrijf'.

Kibaroglu-Adigüzel is van Turkse komaf en werkt sinds 2002 voor LVNL, eerst als HR Business Partner, daarna als Facility Manager totdat zij onlangs werd benoemd als hoofd van de afdeling die verantwoordelijk is voor de opleiding van luchtverkeersleiders.

Maritza Russel, bestuursvoorzitter en oprichter van EZVN: Nüvit is een topklasse manager die de leiding neemt zowel zakelijk als privé. Een rolmodel waarin Nederlandse professionals met een andere culturele achtergrond zich kunnen herkennen en durven geloven dat ook zij de top kunnen bereiken”

Zeynep Dag, sleepte met haar bedrijf Alzüarr de titel ‘EZVN Ondernemersprijs 2018' in de wacht. De jury: 'een onderneemster die haar talenten gebruikt om vrouwen met unieke producten power te laten uitstralen. Zij levert eigenlijk kunstwerken af die in haar branche doen denken aan equivalenten van Rembrandt,  Picasso en Michelangelo.  Ondanks haar jonge leeftijd, is ze een uitgekiende zakenvrouw die niet alleen prachtig ontwerpt, maar ook weet hoe ze zaken moet aanpakken door zich effectief te richten op haar doelgroep. Ze zal het internationaal nog heel ver schoppen'.

Maritza Russel: 'Zeynap ontwikkelde zich vanuit een meisje gestart op het VMBO onderwijs tot een topontwerpster. Met haar merk Alzúarr ontwerpt zij schoenen voor de machtige vrouw die durft te laten zien wie ze is. Zij is daar zelf een prachtig voorbeeld van' .

Ook Zeynep Dag beschikt net als Souad El Markous over een groot doorzettingsvermogen. Zij kreeg het allerlaagste vmbo-advies omdat ze uit een achterbuurt kwam, maar haalde twee bachelors en een master in kunstgeschiedenis. Zeynep maakt al internationale furore met haar unieke schoenen meldde eerder Omroep Brabant. Sterren als Kylie Jenner, Amber Rose, Naomi Campbell en zangeres Rihanna zijn helemaal fan van de hoge hakken. Rihanna bestelde meteen de halve collectie.

Tijdens een drukbezochte feestelijke gala-avond in de Rotterdamse beurs werden de acht genomineerden voorgesteld (Snezana Zivcevska-Stalpers, Projectmanager bij IBM Global Business Services, Nederland was genomineerd in categorie manager) en uiteindelijk de prijswinnaars bekend gemaakt. (drie foto's winnaars: Oswald Bodeutsch)

Burgemeester Ahmed Aboutaleb spelde Maritza Russel ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum de Erasmusspeld van de gemeente Rotterdam op en Minister van Staat, Sybilla Dekker, zwaaide haar lof toe.

Een impressie van een mooie avond, waar ZijSpreekt-directeur Marga Miltenburg en personal assistent Jasmijn van Engelen weer een aantal bekenden troffen.

MM met Maritza Russel
Fijn menu
Zeynep Dag in haar dankwoord
Barbara Kathmann, wethouder  Rotterdam  over de manageraward De zaal wacht met de prijswinnaars in spanning af
Genomineerde Snezana Zivcevska-Stalpers (ook bij #ZijSpreekt) licht haar werk toe.
En de winnaar is Nüvit Kibaroglu-Adigüzel. Haar zoon is erbij.
Prijswinnares en genomineerden manageraward met de juryleden
Sybilla Dekker roept op tot een staande ovatie voor Maritza
Met Rahma El Mouden, een van de eerste Etnische zakenvrouwen van het jaar
Met Jacqueline Prins, directeur DCE/OCW
Jasmijn met journalist Sybilla Klaus (o.a. van Trouw)
Met zichtbaarheidsexpert Lucinda Douglas. Ja ook bij #ZijSpreekt
Snezana en Jasmijn
Met Judith Smits, netwerkexpert en ook bij #ZijSpreekt

 
Met communicatie-expert en netwerker Nazima Ramdin
Bekijk de EZVN-video 'bekendmaking prijswinnaars'
 

 

Tot zover, lees meer op EZVN.nl.

November 2018/ZijSpreekt

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

In twaalf provincies is bij regionale omroepen door Janneke van Heugten van mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van ZijSpreekt de winnaar bekend gemaakt van de regionale Vrouw in de Media Award 2019. Video samengesteld door Geertje Algera.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.