DE DROOMDENKER VAN SUZANNE BUIS

In de week van de hoogbegaafdheid werd ZijSpreekt uitgenodigd voor een feestje in de Kinderboekhandel in Amsterdam. Aanleiding was het eenjarig bestaan van het lees- en werkboek De droomdenker en Uitgeverij Vol Liefs van Suzanne Buis.

Buis werd bekend met de verschijning van ‘Mijn hoogbegaafde kind en ik' (2014), met interviews met ouders van hoogbegaafde kinderen en met tips van deskundigen. Suzanne, zelf hoogbegaafd, spreekt hierover voor ouders en leerkrachten. De lezingen gaan vooral over de emotionele aspecten, wat vanwege de herkenbaarheid vaak tot ontroering en opluchting leidt bij het publiek.

Bij het jongere publiek (8-12 jaar) is Buis bekend van haar serie over Lizzy en over Floortje Bellefleur (meer dan 500.000 exemplaren van verkocht).

De droomdenker, dat een jaar geleden uitkwam, is een lees- en werkboek over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken. En gaat over Wouter, die een levendige fantasie heeft. Hij werkt in zijn hoofd aan raadsels en uitvindingen… en hij schrikt van de juf die roept dat hij moet opletten. Suzanne Buis legt uit hoe het werkt in zijn hoofd en hoe Wouter en zijn omgeving er mee om kunnen gaan

Het is een boek voor ouders en kind om samen of zelf te lezen en mee aan de slag te gaan. Wouters verhaal helpt om te praten over eventuele problemen (thuis en op school) en biedt ruimte om oplossingen te bedenken. Het boek nodigt kinderen vanaf een jaar of 5 uit om er in te schrijven en te tekenen. Een interactief boek.

Welkom door Aby Hartog, zelf kinderboekenschrijver en manager van de Kinderboekwinkel
Suzanne vertelt over De Droomdenker: 'Dit is hoe mijn hoofd werkt'.
Samenspraak met grafisch ontwerper Willy Sengers, die het boek uitnodigend maakte
De boekenserie over de activiteiten van Lizzy
Suzanne's dochter Marissa laat 'Tranen van mooite' zien, het boek dat ze met haar moeder maakte. Tom heeft zijn eigen boek over hoogbegaafdheid: 'Gewoon Tom'. Hier met zijn moeder Noor Veijgen.

Reacties van lezers:
- 'Haar schrijfwijze en de manier waarop ze Wouter neerzet, is vooral heerlijk luchtig en humoristisch, waarmee ze hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit positief neerzet en het als kwaliteit laat zien. De positieve insteek, de mooie reflectievragen en de herkenbare kijkjes in het hoofd van Wouter, maken het zowel toegankelijk, als een boek dat verder en dieper kijkt dan het gemiddelde lees- en werkboek over deze thema's'.
- 'Het geeft een prachtig inkijkje in de beleving van gevoelige begaafde kinderen. Het maakt duidelijk waarom de aandacht vaak elders is, waarom ze moeite hebben met gewoon doen wat iedereen doet en het leert ons om anders te kijken naar deze kinderen!'

In de Kinderboekwinkel troffen we ook het net verschenen kinderboek van Mylo Freeman. Binnenkort is zij er te vinden voor een signeersessie. Daarover later meer. 

De Droomdenker van Suzanne Buis is te koop voor € 16,50 en in te zien en te bestellen bij Uitgeverij Vol Liefs.

En Suzanne Buis boeken voor een inspirerende lezing? Bekijk vooral haar profiel.

Marga Miltenburg
maart 2018

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Ruim 100 publicaties zijn er in februari 2019 verschenen over de genomineerden en prijswinnaars Vrouw in de Media Awards 2018 (landelijk en regionaal).

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.