Petra Stienen, Arabiste en publiciste. In Het andere Arabische geluid beschrijft zij de persoonlijke verhalen van jonge activisten, zakenlieden, journalisten en kunstenaars uit Egypte en Syrië, die nog steeds geloven in het succes van hun revoluties. Die hun samenleving willen opbouwen, vanuit hun eigen kracht, en waar mogelijk in samenwerking met het Westen. De boeklancering vond plaats in theater De Kikker in Utrecht en ZIJ was daarbij..."> Petra Stienen, Arabiste en publiciste. In Het andere Arabische geluid beschrijft zij de persoonlijke verhalen van jonge activisten, zakenlieden, journalisten en kunstenaars uit Egypte en Syrië, die nog steeds geloven in het succes van hun revoluties. Die hun samenleving willen opbouwen, vanuit hun eigen kracht, en waar mogelijk in samenwerking met het Westen. De boeklancering vond plaats in theater De Kikker in Utrecht en ZIJ was daarbij..." /> Petra Stienen, Arabiste en publiciste. In Het andere Arabische geluid beschrijft zij de persoonlijke verhalen van jonge activisten, zakenlieden, journalisten en kunstenaars uit Egypte en Syrië, die nog steeds geloven in het succes van hun revoluties. Die hun samenleving willen opbouwen, vanuit hun eigen kracht, en waar mogelijk in samenwerking met het Westen. De boeklancering vond plaats in theater De Kikker in Utrecht en ZIJ was daarbij..." />
BOEKLANCERING PETRA STIENEN - ZIJ WAS ERBIJ

het andere arabische geluidZo'n 100 genodigden waren getuige van de overhandiging van het eerste exemplaar van Het andere Arabische geluid door Petra Stienen aan haar dochter. Zij staat voor de toekomst, evenals de 12-jarige Egyptische en Syrische meisjes die vriendinnen zijn geworden. Petra schrijft over hen en hun ouders. Het is een boek voor lezers die op zoek zijn naar menselijke verhalen achter het nieuws over de Arabische wereld.

De uitgever had die middag niet gerekend op zoveel belangstelling en kwam boeken te kort. Degenen die wel een exemplaar konden bemachtigen stonden in de rij om het boek door Petra te laten signeren. Maar niet getreurd, het boek is in de meeste boekhandels te koop voor € 14,95 (uitgave Nieuw Amsterdam).

september 2012 116 smallIn haar speech beschreef Petra een aantal ontmoetingen met jonge activisten, zakenlieden, journalisten en kunstenaars uit Egypte en Syrië. Zij vroegen haar hun verhaal te vertellen. Over hun strijd voor een werkende democratie met gelijke rechten voor alle burgers.

Petra is tegenwoordig een veelgevraagd spreker (o.a. via ZijSpreekt) en veel in de media (P&W, EenVandaag, Het Oog op Morgen, TrosNieuwsshow). Presentator Jeroen Pauw en redactrice Rachel Franse van P&W woonden de boeklancering bij. Hoewel ook zij toegaven dat het aantal vrouwelijke gasten in hun programma niet overhoudt mogen we aannemen dat Petra Stienen een gewaardeerde gast bij hen aan tafel blijft.

En toen werd het tijd voor een foto-impressie!

september 2012 119 small

september 2012 122 small
 

 september 2012 128 small
Petra heeft zojuist 1e exemplaar van haar boek overhandigd aan haar dochter In de rij voor een gesigneerd exemplaar

Petra tussen Jeroen Pauw en Rachel Franse van P&W

 september 2012 120 small  september 2012 129 small  september 2012 123 small
Rianna Postma, deskundige communicatie en Monique Samuel, midden-oostendeskundige Janneke van Heugten van VIDMnl met Syrische Alaa Abdulfatah, manager Binnenstad Delft En ZijSpreekt belooft Rachel te informeren over vrouwen met lef
« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
ACTUEEL CATEGORIEËN
ZIJSPREEKT IN DE MEDIA

Programmamaker/presentatrice Eva Eikhout ontving op 23 februari 2022 aan de Waalkade in Nijmegen de YGG-award 2021.

in de media overzicht »

ZIJSPREEKT TRAINING

"Erg leerzaam, heel spannend, rustiger praten, sjaal afdoen als ik presenteer, kort en bondig zijn". Enkele reacties van vier deelneemsters na een dag hard werken aan hun presentatie op het podium. Kasteel Woerden is de vaste locatie van de training Sprankelend Presenteren van ZijSpreekt. Bekijk de impressie.